Verktyg #3 sammanfattning

Jag bara ÄLSKAR ljudet av mitt eget tjöt! Jag svänger mig såå gärna i massa kringelikrokar så att jag får tjöta så mycket som det bara går! Min sambo påminde mig om detta och talade om att bra-boken kan bli lite luddig om jag inte skriver en kort sammanfattning på vad det är för något. Å han har la lite rätt i det han säger, det är ju inte enbart för hans kropp jag har valt honom liksom. Han funkar som min spegel och är så himla smart, klok och go. Och brännsnygg också såklart. Oj shit, där råkade jag ta en kringelikrok från ämnet igen! Bra-boken va det ja!

 

Bra boken består av tre kategorier;

 

BRA

Här skriver du minst tre bra saker du har gjort under dagen och sätter vilken egenskap dom representerar hos dig

BRA att jag är stark som inte åt tårta hos mormor idag   

 

TACK

Här tackar du för allt bra som har hänt under dagen.

TACK att Jenny sa att jag va fin i min nya kjol idag

 

HJÄLP

Här skriver du ner alla dina orosmoln.

HJÄLP mig att få motivation att börja gymma.

 

 

Du sammanfattar alltså dagen i korta meningar. Något som är viktigt är att ha en mottagare. Speciellt gäller detta för BRA och HJÄLP. Nu menar jag inte att man ska klistra upp sin bra-bok på ICA nära eller läsa den högt för sin sambo, nä, jag menar att det underlättar om man tänker sig en mottagare till det man skriver. Jag själv är troende. Jag säger inte att jag tillhör någon speciell religion, men jag vill tro att det finns någon eller något som är så mycket större än oss människor. Som lyssnar och tar hand om oss. En klok snubbe sa till mig ”Tro och religion är som en penis. Det är okej att beundra den och tycka den är fin, men man får inte sticka upp den i fejjset på någon som inte bett om det”. Jag ursäktar på förhand det icke-politiskt-korrekta ordvalet, men hur jag än försökte så hittade jag inget annat som kunde ta penisens plats och få fram samma poäng. Hur som helst, det jag menar är att långt ifrån alla är troende och det respekterar och förstår jag! Då kan man exempelvis välja sitt undermedvetna som mottagare. Man ber helt enkelt sin kloka hjärna om hjälp. Fixxa biffen medan jag sover mina sju timmar liksom!

 

I början kommer bra-boken äta lite mer tid, men tillslut kommer det gå effektivt! Ge det ett par veckor så ska du se! Varför ska man då investera tid i sin bra bok? Jo, bra boken ger dig:

 

Fördelar:

Bättre självkänsla
En positivare tillvaro
En medvetnare du
Bättre sömn
Självkännedom
Grund till problemlösning
Ett forum att ventilera
En gladare du
En starkare du
Ett skydd mot krokben

Nackdelar:

Tidskrävande

 

Som du ser överväger fördelarna överlägset mot nackdelarna. Jag hade säkert kunnat skriva ett par sidor fördelar till om jag inte strax skulle till jobbet. Imorgon ska jag dessutom visa hur bra-boken gör under för din kärleksrelation! Men nu är jag nyfiken. Vad tänker du om bra-boken? Va känner du kring det där med att skriva varje kväll?

 

 

KÖSS

 

(Två gamla BRA-böcker! Har en hel hög i gaderoben!)

 
11
pannaanna

Jag hade definitivt behövt en "bra-bok" när jag var yngre... Då hade det inte tagit typ 20 år innan min självkänsla hade vuxit upp!
Mycket bra idé, som jag hoppas många tar efter.
Själv tänker jag alltid igenom varje dag, innan jag somnar, och försöker se allt jag gjort bra och vara tacksam för det.
"Man ska vara rädd om sina dagar, och om livet" <3

Svar: Du är så himla klok!! Kram!! <3
My

TL

Du kan få låna mitt citat, "för att göra en kort historia lång"! Jag har också väääldigt svårt att hålla mig till ämnet, eller att inte lägga in alla aspekter som tillhör ämnet... :-)

Svar: HAHAHAHAHA!! Det citatet snor jag!! LÄTT!! KRAM!!
My

Monsun

Jag har ett block där allt krafs skrivs ner. Det är bra när man kan gå tillbaka och se vad som har hänt och hur man valt att reagera på olika händelser, och kanske välja att göra annorlunda nästa gång.

Svar: HEJJA HEJJA!! Sjukt bra strategi!!
My

Mia

De där låter som något jag skulle behöva! Tror nog att jag har något block någonstans! Tack!! :D

Svar: TACK själv fina Mia!!
My

Veronica

Jag har alltid varit lite skeptisk till liknande metoder, där man ska skriva till sig själv, jag har aldrig trott att det ska fungera. Men jag tänker faktiskt gå och köpa mig en bok och testa detta! Jag behöver verkligen bygga upp min självkänsla. Jag är 28 år och singel och har insett att jag kommer aldrig träffa någon och få ett bra förhållande förrän jag tycker om mig själv.

Svar: ELLER HUR!! Jag är också gaaalet skeptisk!! Men detta funkar verkligen!! Ge det ett par veckor så ska du se!! Ååh jag var i samma sits som dig! Så läste jag en bok som heter hemligheten av dan Josefsson och VIPS hade jag träffat min Martin en månad senare!! Galet!! Stora kramar till dig!!
My

AnnaPanna

Tidsbrist är ju ett av mina stora problem. Så sådana här saker som att skriva i en bok på kvällarna brukar inte hålla i sig så värst länge förrän jag börjar slarva och då blir det ju ännu ett misslyckande... Därför brukar jag försöka att inte ge mig in i sådant som jag inte vet att jag hinner. Men det höär är en så förbaskat bra grej så jag ska verkligen ge det en chans.

Tack söta du för tipset! Kram!

Svar: Vad GLAD jag blir av ditt inlägg!! Visst är tidsbrist ett stort problem! Ibland hoppar jag också att skriva då timmarna sprungit iväg! Men det är inget misslyckande!! Jag FÖRSÖKER ju!! En av dina bra-saker kan ju vara att du tog dig tid att skiva!! Kramar!!
My

Elin

Waaah, vad jag älskar dig och din blogg!! Du är så jäkla smart och grym!!
Ska genast skaffa mig en sån där bra-bok jag också !:)

Svar: ÅÅÅH va du är fiiiiin!! TUSEN TUSEN taaack!! KLART du ska!! Den är ruuuuskigt effektiv asså :D
My

Mia

Jag har lånat lite text om bra-boken till min blogg, jag hoppas att de e ok!

KRAAM

Svar: KLART det är okej!! När du skriver inspirerar du andra! Å det är ju det, det handlar om! Inte att jag ska sitta å ha ensamrätt liksom! tillsammans hjälps vi åt!! KRAAAM!!
My

Ingrid

Hej My! Fan vad jag älskar dig och din blogg. Inläggen bara dryper av sprall och härlighet! Har precis köpt boken Sockerbomben och känner mig frälst!

Svar: Fy fasen va du är härlig som säger så!! TACK:D Ååh va kul att du har gjort det!! Wow va kul!! Stora kramar!!
My

Ingrid

Åh jag skulle vilja träffa folk som du, vi borde starta en peppgrupp för föredetta sockergoffare, äta asgod fet mat och svamla! :D

Svar: Ååh va söt du är!! Visst fasen borde man det!! Borde finnas pepp-grupper i varje stad!! Vaffan, så härlig som du är starta en i din egen stad! Vore ju världens grej!! Alla borde ha en peppgrupp att gå till!! Grym idé!! Stora kramar!!
My

Linda Blad

wow! vilken grym idé, den ska jag sno rakt av på direkten om det är okej! Hej självutveckling! måste också säga att jag snubblade in här precis och har läst litegrann och måste säga att så kloka saker och matnyttiga strategier har jag inte sett på länge och det. Det inspirerar mig! Ha en go dag!

Svar: TACK fina du!! KLART! Sno på bara!! hejja dig!!! STORA kramar!!
My