Fälla #1

Lördag.
 
Jäkla dag egentligen! Underbart med ledighet och frihet i all ära, men för oss överätare är inte denna dagen så jäkla kul alltid. När jag förr i tiden hoppade från diet till diet, så var det alltid lördagar jag failade på. 
 
Alla runt omkring skulle "unna" sig saker. Plockgodis. Chips. En flaska vin. You name it. 
Då är det inte så jäkla lätt att tacka nej och sitta där som ett ufo och vara den enda som inte smaskar på något.
Då är det lätt att helt plötsligt komma på sig med näven djupt begraven i godisskålen.
 Men istället för att simma motströms, finns det en enklare väg. Varför skall inte du kunna ha en dag där du faktiskt också tänjer lite på gränserna och "unnar" dig?
 
Det finns många upplägg på LCHF-kost. Jag kommer gå in djupare på mitt upplägg senare, men en sak som är viktig i min kost är min lördag. Lördagar är min heliga dag. Vissa går i kyrkan på söndagar och har det som speciell dag, jag äter ca 25g kolhydrater och trycker i mig betydligt mer bränngod mat än vanligt. Och det har funkat för mig. En vanlig dag äter jag MAX 12g kolhydrater och äter alltså den konservativaste formen av LCHF. På lördagar får jag alltså både äta mejeriprodukter (vilka är nästintill bannlysta från min vardagskost) och mer mat. Det chockar kroppen och den inte går in i ngn seg fas av sparande, plus att det blir lättare för mig att tacka nej till allt gott som erbjuds under veckodagarna. Win-win alltså!! Genom att äta strikt LCHF på veckorna kommer alltså den mer liberala LCHF-kosten på lördagen skänka dig den där härliga känslan av helg! För visst behöver man få unna sig och njuta! Det är du värd!!
 
 
Idag har jag käkat marinerad fläskfilé med kall sås till middag, en stor klick grädde med varma hallon till efterätt och nu ska jag strax bänka mig framför TV:n med gurkstavar och holidaydipp med min BRÄNNsnygga karl!
 
Gör lördagarna till din speciella dag du med, det motiverar ditt hårda arbete under resten av veckan!
 
KÖSS
  
LCHF - hälsa - lowcarb - lowcarbhighfat - viktresa
5
L

Hej.

Det låter bra med en dag. Jag tog själv, för inte så värst längesedan bort mitt lördagsgodis. Jag är lchfare sedan maj 2012, och lördagsgodis har varit min grej. Jag trappade ner och kunde äta fem bitar på lördagen men när jag kände att det var för köpandets skull och jag egentligen inte längre var sugen då var jag tvungen att sluta. Nu vråläter jag någon gång ibland (en gång varannan månad).

Annat kan det däremot bli en hel del av. Jag kallar det att lchfsvulla.. Jag äter lchfgrejer, men för mkt. Där behöver jag hitta min balans också. På sistone har det blivit så mkt att jag är hemma sjuk, länge, för första gången sedan jag började med lchf.. =( Ja ja jag vet ju att det blir så, har läst så mkt om det.

Mitt upplägg har tidigare varit två till tre dagar i veckan då jag får äta ngt. Det funkar för mig. Då äter jag kanske grädde och hallon. Jag håller inte på med viktnedgång utan äter för hälsan och övertygelsens skull.

Jag kör, förutom när jag är sjuk, periodisk fasta. Jag har slutat med frukost och äter två mål mellan kl. 12 och middag (ca 18.30-19.00). Inget småätande på kvällarna. Det är superbra för den som är dålig på att dricka vatten. Nuförtiden är jag aldrig hungrig innan lunch. Jonas Colting skriver bra om fasta. Det behöver göra är att ta mig tillbaka till det igen, bort från överätandet och småätandet.

Ville till sist tipsa dig om rå broccoli (gör små buketter av färsk broccoli - även stjälken - och häll på olja och salta med flingsalt). Ser på dina bilder (älskar gurkan i godisskålen!) att din grönsak är gurka. Den är god men tillför inte mkt. Jag har nyligen upptäckt rå broccoli (tack vare min systers kostmedvetna kollegor som råkar vara vegan och vegetarian). Det finns en sida som pratar om (jag har bloggat om detta) åtta livsmedel som är så hälsosamma råa att de inte ska tillagas. En av dessa är broccoli. Testa! Undrar för övrigt vad du har för dipp?

/L

Svar: Tack för dina tips!! Jag har också en rejäl frossardag varannan månad:) jag är ganska lat utav mig så det är en helt vanlig holiday chips dipp!! Haha!! Helt okej att äta det en dag i veckan om man är stenhård resten av tiden :P
My

Hovdamen

Hej, vad kul att höra att du har en dag i veckan då du äter lite friare. Jag har ätit LCHF i 6 år men inte direkt gått ner i vikt (har nog varit för liberal, främste med mejeriprodukter) nu går jag en "kurs" i 4 veckor med stenhård träning 3 dagar i veckan o mat som påminner om LCHF, protein, ovanjordgrönsaker o så bönor istället för fett. Mejeriprodukter är helt bannlysta men EN dag i veckan får man frossa på precis vad som helst men bara en dag. Det kanske är det som är grejen? Att chocka kroppen lite ibland samtidigt som man själv får utlopp för sitt sug efter något gott? Så småningom kommer jag absolut komma tillbaks till LCHF men då troligtvis utan mejeriprodukter, förutom på lördagar.

Lycka till!

Svar: Hej! Tack att du kikade in på min blogg =) Jag äter stenhård LCHF alla dagar utan en, då jag äter liberalt. En dag varannan månad får jag ha en riktig frossardag med. Då äter jag chips, choklad! Ja allt ! Lycka till i din kamp!!
My

L

Hej.

Jag är inte sen att lära och har fått svar på min blogg angående att äta råa grönsaker och att det inte är bästa sättet att ta tillvara dess godheter.

Utförliga svar är det så bäst är att läsa på min blogg under inlägget "8 Foods That Are More Nutritious Raw". Hittas under bl. a. Hälsakategorin. Tillaga alltså lite innan du dippar. =)

/L

Svar: Jaha okej!! va spännande!! får jag kika in på! Tack för tipset! =D
My

axel

Jag gillar svål av gris som snacks och bra att panera med

Lena Adam

Du äter inte mejeriprodukter- Jag undrar över smör, fet ost, vispgrädde - undviker du dessa produkter?

Svar: Hej Lena! Va kul att du frågar! Jag äter på vardagarna bara smör och fet ost! Vispgrädde äter jag endast helger då jag har märkt att det påverkar min viktnedgång ! Ha en fortsatt bra helg!!
My