fettsräckens Luleå

I Luleå kommun råder fullt kaos! 
 
http://www.kostdoktorn.se/folkpartiet-vill-riva-upp-beslutet-om-lattmjolkstvang
 
Man vill alltså tvinga skolorna servera lättprodukter till våra knoddar! Är det bara jag som håller på att få hjärtslag här borta? Sånt här gör mig så megaarg!! ARG!! med stort jäkla G på slutet!!
 
 
Det lustigaste är att de flesta jag pratar med höjer på ögonen och tar ett steg tillbaka när jag berättar att jag då bannemej tänker ge mina barn LCHF när dom kommer till världen. "Men herregud My, du kan inte ge dina barn dietmat! Barn behöver raketbränsle!". Djuuuup suck från mitt håll.... Förlåt att jag ska föda upp mina barn på tillsatsfria livsmedel. Förlåt att jag ska ge mina barn ett jämt blodsocker. Förlåt att jag ska ge dom mat som inte processerats och transporterats över hela världen. Och framförallt, förlåt FÖRLÅT att jag inte kommer göra mina barn till knarkare (socker är en drog!) redan som barnsben! Jag är hemskt ledsen för det. 
 
 
Jag är också hemskt hemskt ledsen för att jag kommer att låta mina barn äta sig mätta varje dag. Jag är ledsen för att dom kommer kunna äta direkt ur kylskåpet när dom är hungriga. Jag är fruktansvärt ledsen för att jag aldrig kommer behöva tjata om kalorier eller portionsstorlek. Men framförallt är jag ledsen för att dom kommer kunna lita på sina kroppar när den säger till dom att dom är hungriga. Ja, mina barn lär få en fruktansvärt uppväxt! Och den hemska uppväxten lär med all säkerhet ge dom god självkänsla! Hujjedamej!
 
 
Nä, LCHF är ingen diet. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Alla tycker det är fruktansvärt att servera barn LCHF. Men lättmjölk och andra lightprodukter får man pracka på dom små liven. DET är tydligen het okej. Det är helt okej att implementera kaloritänk redan hos småbarn. För det gör man såfort "light" eller "lätt" kommer in i bilden! Snacka om att DET kommer fukka upp våra barn! 
 
 
Jag tycker inte man ska föda upp barn på dieter. Men det är ju knappast så att jag kommer ge mina barn Nutrilett. Jag kommer ge dom mat från naturen. Grönsaker. Kött. Bär. Och lördagsgodis kommer dom då bannemej aldrig se röken utav! Förhoppningsvis kommer dom scora 3/12 poäng på Livsmedelsverkets matvanetest redan som småbarn(LÄNK)!
 
 
KÖSS
 
16
pannaanna

BRA MY!! Kanonbra!!!!
Man blir så upprörd att man kreverar när man läser all dynga som skrivs!
Jag vill äta så naturlig mat som möjligt - inte massa tillsatser och skräp - är det då fel att lära sina barn detsamma?!?!
Önskar alla en bra vecka med god och nyttig mat!
<3

Svar: <3 ELLER HUR!! Ännu ett bevis på varför politiker bör läsa vetenskap innan de får väljas- så de kommer med lite smarta saker ist för massa bös och tyckanden xD STORA kramar!
My

ÅsaGåsa

Bra skrivet! Det är svårt att få barnen att låta kolhydraterna vara, särskilt när de har vant sig men jag fokuserar då på att iaf bjuda på bra råvaror o fett i maten. Min minsta kan man nog kalla "min lchf-bebis" :-) hon väljer gärna bort kolisarna! Nu kör vi sockeravvänjningsvecka här, för alla i familjen!

Svar: HEJJA dig!! ja, gud ja! Jag förstår att det är en pärs! Men som förälder gör man ju sitt yttersta- precis som du gör nu! STORA kramar!
My

Anonym

Bra där! Ja du, det blir ett jäkla liv på folk när jag berättar att jag utesluter vissa saker hemma. "Du måste ju unna dem lite gott ibland" - ja, men inte tillsatser, fejk sånt som inte innehåller någon som helst näring eller hållbar energi!

Livsmedelsverkets test tycker att jag äter för lite grönsaker och frukt, eftersom jag bara äter det 2 ggr/vecka... Eh, de frågade ju inte efter mängden. Totalt intetsägande test!

Svar: hahaha!! Jäkla livsmedelsVÄRKet! ursch! Som vanligt har du såå rätt i det du skriver! STORA kramar!
My

TL

Anonym? Nix, det är jag inte!

Gunilla

Helt rätt. Lchf är en bra livsstil för barn och för vuxna. :)

Svar: ELLER HUR!! STORA kramar!
My

Mia

Underbara My!!! Klart dina barn ska äta naturlig mat!!!
Men, lchf är en diet, precis som kolhydratrik mat är en diet.. läste på SAOL där står de såhär (utan fornetisk skrift) Diet, av hälsosjäl reglerat kosthåll
Sen att kolhydratrik mat inte är hälsosamt är de ju tyvärr inte alla som vet :P

Svar: hahaha!! BRA Mia!! Goa fina du! STORA kramar!!
My

Karin ö

Heja My!!
Min son kommer heller inte bombas med socker. Tänk att folk blir så otroligt upprörda över att man inte kommer ge sina barn godis på lördagar. Måste ju vara för att de själva är så galet beroende av det.
Tack för en bra blogg. Snart ska jag ta sats och skryta lite men jag måste få ladda lite till. Ett steg i taget och det första var att skriva en kommentar :)
Med vänlig hälsning, Karin (och Arvid 7 månader)

Svar: Ta den sats du behöver fina du! Jag väntar och är nyfiken! Du är grym! TACK för fina ord <3 STORA kramar!
My

Lottsky

Folk har så mycket åsikter om allt möjligt de inte har koll på... Vegetarianer får ofta höra samma saker... Och det där med "unna sig". Gaah, jag vill bonka något i skallen varje gång jag hör det. Man måste inte unna sig NÅGONTING ALLS! Det leder till felaktigt tänkande kring mat och sötsaker. Om man ska "unna sig" är det väl bättre att unna sig god hälsa och bra inställning till mat som bränsle, inte som tröst eller "mys." Barn mår bra av FETT, det är rena idiotin att ge växande individer lättprodukter. Läkare sa redan på 90-talet att man INTE ska ge växande barn lättprodukter, vad som hände sedan kan man ju bara undra... Strunta i vad okunniga människor vräker ur sig och kör ditt race!

Svar: SÅÅ rätt!! Som vanligt!! STORA kramar!!
My

Eva Å

Bravo!
Jag är några år äldre än du och kommer ihåg hur det var när man drack röd mjölk, det inte fanns light produkter och då godispåsarna och chipspåsarna var pyttesmå! Min mamma satte fram mat lagad från grunden, visseligen massor av potatis, men vi funderade aldrig på portionssorlekar och vi åt sällan mellis. Nästan ingen på den tiden (vi pratar sent 70 och tidigt 80tal) var överviktiga. Det är först på senare tid detta onyttiga hälsotänk har kommit. Jag ger i dag mina barn ungefär samma tänk som jag är uppväxt med, så lite kolisar som möjligt och med bra naturlig mat så långt det går. Jag ser ingen orsak att sluta. Så skit i alla okunniga och ursäkta dig inte, de är inte värda att lägga energi på! Bra blogg!

Svar: WOW vilket bra inlägg!! Ja eller hur! Va för en potatis hit och dit när maten är naturlig och fullfet liksom? TACK för din respons! STORA kramar!!
My

Rebecka

You go girl! Jag tänker ge mina eventuella barn samma fruktansvärda uppväxt... 😜 puss på dej!

Svar: hahaha!! STACKARS våra barn xD
My

Nellan

Även om jag inte äter Lchf tycker jag att det är sjukt att ge barnen lightvarianter i skolan! Dom användersäkert margarin också... Läste en artikel (i England) om varför margarin inte möglar... Det finns inget i de som kan mögla... Allt är konstgjort typ! Om detta gäller svenskt mararin och huruvida de är sant vet jag inte... Men hurra för ren mat!

Svar: URSCH!! Visst är det så, margarin är grymt äckligt xD TACK att du står upp för våra barn, LCHF-are eller inte! STORA kramar!!
My

elina

Jag är nu en glad lulebo som kan meddela att mellanmjölken får vara kvar i skolan! :)

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7884826

Svar: UNDERBART!! <3
My

TL

Och jag lägger till att jag äter grönsaker 2 ggr/dag, samt frukt 2 ggr/dag. För lite, enligt Livsmedelsverket, som inte vet mängden... Suck...

Svar: hahahaha! HELTOK!! puss å kram!
My

Nettan

Barn får ju fett redan från födseln, det är nämligen vad bröstmjölken består av!!
Sen är det tydligen farligt? Nej mina barn får fylleris produkter och dom äter mer än gärna ägg och bacon till frukost :-)

Svar: HEJJA HEJJA!! det är ju helt galet att det blir faligt sen xD ingen veteskap - bara lurendrejeri!! STORA kramar!
My

Nettan

Fullfeta ska det ju stå...

Bea

Du gör rätt i att ge dina framtida barn LCHF mat! Vill själv ge mina LCHF-mat (när det blir dags för det) fast en liberal variant då. Jag ska inte förbjuda dem allt, de ska få välja själva om de vill ha frukt eller inte - men huvudsaken är att jag kommer att ge dem hemlagad mat med naturliga råvaror. Tyvärr tror jag inte att min kille kommer att gå med på att ge dem LCHF-mat, men vi får hoppas att LCHF har slagit igenom mer när det blir dags för oss att skaffa barn - att det är accepterat och nyttigast för alla människor att dra ner rejält på kollisarna och äta mycket fett.

Svar: Fasiken va du är smart å klok!! Ja jag håller tummarna också!! STORA kramar!!
My