Livsmedelsverket

När man är sjuk finns det inte så mycket att göra. Så jag slösurfade in på Livsmedelsverket för att ta del av deras "goda" råd. Och för att göra det EXTRA kul så gjorde jag deras test "Matvanekollen"
 
http://www7.slv.se/Matvanekollen/undersokning/publikundersokningstartsida
 
Jag fick 3/12 poäng, vilket indikerade att jag är i AKUT behov att se över mina matvanor! Detta trots att jag svarade att jag åt godis mindre än en gång i månaden, aldrig drack läsk och aldrig stoppar i mig en enda bulle. Misstänker att det har att göra med att jag valde "Smör" som stekfettsalternativ och att jag tryckte in "0" när dom frågade hur många skivor "nyttigt" fullkornsbröd jag åt varje dag.
 
 
Att jag har gått ner 76 kilo och har perfekta blodvärden visar ju bara på vilka clowner livsmedelsverket är. Det mest oroande i det hela är ju faktiskt att våra skattepengar går dit när de kan gå till såå mycket bättre grejor. 
 
 
Gå å lägg er Livsmedelsverket! Och behöver ni kvällslektyr så läs SBU:s senaste rapport. Då kanske ni kan ge lite vettiga råd framöver!
 
 
KÖSS
 
(3 poäng fick jag.. önskar det vore 0 poäng med tanke på deras urusla kostråd!)
 
 
6
Gunilla

Jag fick en röd fyra :)

Svar: haha!! Vi får passa oss Gunilla ;) annars lär vi väll kola vippen hejvillt snart! haha!! STORA kramar!!
My

Julia

Minns att jag låg och apgarvade åt den tvåa jag fick av den där när jag gjorde testet tidigare i år..! :P Ett uselt betyg från dem innebär att jag kommer leva ett långt, hälsosamt liv ju!

Krya på dig!

Svar: hahahaha!!! FUSKIS dig som fick en tvåa!! Hade ju helst haft 0/12 så du har verkligen lyckats! Länge leve våra långa liv!! :D STORA kramar!!
My

Anneth

Jaha, det sket sig ju direkt. "Vad har du för matfett på din smörgås?". Smörgås??! Sen tyckte jag det var inkonsekvent. "Hur ofta äter du fet fisk till huvudrätt?" Tja, huvudrätt kanske nån gång i veckan men makrill & sill & lax periodvis nästan dagligen - fast inte som huvudrätt. Ändå fick jag skit för det i mitt resultat sen. "Du får nog inte tillräckligt...". Får jag visst. ;) Likadant grönsaker - jag äter grönsaker två gånger om dagen för jag äter bara två gånger om dagen, men näää, då riskerar jag tydligen att få i mig för lite vitaminer och grejer. Bajstest.

Svar: BAJJTEST ja! Helt sinnessjukt. Hoppas dom kan uppdatera det snart för det va ju bara ZZZZZZ.... STORA kramar!!
My

LottaJ

Ha, jag gjorde också den och fick hela 5 (fem) poäng!!! Kan varit för att jag äter fisk ganska ofta (har för mig du är allergisk), men jag åkte med all säkerhet dit på allt smör ;-) + attt jag åt för lite grönsaker tror jag.
Ja, det var för roligt! Mohahaha, det förgyllde min dag ialla fall.

Svar: ja antagligen därför! Precis, du har rätt! ÄR ju allergisk mot fisk så det drog la ner! hahaha!! Ja det va lite humor såhär på en lördag xD STORA kramar!!
My

Frida D

Jag fick fem poäng!
Smörgås = ost med smör. Eller gås med smör...
Testet antydde att en människa kan äta fisk som huvudmål fyra gånger om dagen, om jag läste rätt. Det gör inte jag. Jag vet inte om jag fick extra poäng eller avdrag för detta.. Jag har verkligen ingen aning om vad de var ute efter med det testet. Var det någon fråga som inte var en kuggfråga???
0_o

Svar: hahaha!! jja vet, heelt galet knasigt test alltså! Man blir ju mörkrädd xD STORA kramar!!
My

Anonym

Fick en fyra :) vilket jävla skämt!