Fejkad potatis

I måndags åt jag och Martin såå god middag! Mörad ytterfläskfilé med "stekt potatis" och vitlökssmör! Bilden ser lite trist ut men det är riktigt gott. Denna maträtt går både under kategorin mejerifritt (undantaget smör) och strikt LCHF! Gött mos!
 
 
4 portioner
 
1 zucchini
600 g mörad ytterfläskfilé
Smör
Salt och peppar
LCHFklubbens grillkrydda
Vitlök
 
Skär köttet centimetertjockt. Salta och peppra och stek så båda ytor får en fin gyllene färg. Sänk tempraturen och lägg på lock och en stor klick smör. Tärna zucchinin och lägg i en liten klick smör i pannan. Häll på grillkrydda och stek till det mjuknat med inte är för mycket vatten kvar. Servera med egengjort vitlökssmör (pressa vitlök i bregott och rör om).
 
KÖSS

U: Vecka 4 på LCHF

Vilket underbart väder vi har haft, detta har ju resulterat i härliga promenader!

Jag fyllde ju som sagt år i veckan och det bjöds på mycket firande med trevligt sällskap och god mat. Mina gäster fick tårta och en massa andra sockerdelikatesser medan jag hittade mina egna alternativ! Jag har faktiskt inte alls samma sockersug som jag haft tidigare och kan säga nej om någon skulle erbjuda mig en bit eller två.

I födelsedagspresent fick jag bland annat en ny våg, vilket jag hade önskat mig för att den jag har använt är en gammal en som inte är digital och bara visar hela kilon. Men nu ska jag banne mig hålla koll på vartenda hekto, fettprocent, vattenprocent och muskelprocent. De olika procenten kommer jag ta med en nypa salt då jag inte kan tänka mig att dessa stämmer till 100%, men ändå kanske kul att ha :) När jag ställde mig på den gamla vågen så står den fortfarande kvar på 67 kilo, jag har alltså inte gått ner något denna veckan. Men jag känner musklerna lite tydligare och har fått för mig att mina biceps blivit lite större ;) Kroppen känns mer slimmad och lite konturer börjar titta fram. Jag ställde mig på den nya vågen och den visade 69,0 kilo. Varför är det alltid så att en ny våg visar mer än den gamla ;) Men men det är ju inte vikten i sig som är det viktigaste utan hur jag mår och hur jag känner över min kropp och det känns som att jag är påväg i rätt riktning.

Så för att ni inte ska bli förvirrade nu så kommer jag enbart att väga mig på den nya vågen och skriva hur mycket viktskillnad det är varje vecka.

Totalt har jag gått ner: 3,6 kg under denna månad på LCHF! WOW! Och jag har varit MÄTT under hela tiden!

Något negativt som har hänt är att jag har fått dålig andedräkt :/ men jag äter Zink tabletter och borstar tänderna lite oftare! Hoppas att detta försvinner snart....Har ni någon erfarenhet av detta?

Sedan till något lite mer personligt...har ni några bra tips på hur man kan få igång magen lite bättre ? ;)

Hoppas ni får en härlig valborg och att ni unnar er lite lugn o ro 1 maj!

Ha de fint så hörs vi snart igen!

 

Dag 22

kl 10.00 - köttbullar med smör och 2 kokta ägg

kl 15.00 - ketobollar

kl 20.00 - 1 pkt bacon och köttbullar

Tränat - Bodypump 45 min

 

Dag 23

kl 12.00 - grillbuffé med massa kött och bearnaisesås

kl 14.00 - liten äggtoddy-pannacotta (recept från 56-kilo bloggen) och kokostoppar

kl 21.30 - 1 pkt bacon och köttbullar

Tränat - Bodypump 55min

 

Dag 24

kl 12.30 - köttbullar med smör

kl 15.30 - 5 små köttbullar

kl 21.00 - filé mignon med wokade grönsaker

Tränat - Bodypump 55min

 

 

Dag 25

kl 12.00 - äggröra på 3st ägg med smör och 1 pkt bacon

kl 16.00 - köttbullar med smör

kl 20.00 - pulled pork med sallad på sparris, tomat, gurka, avocado och paprika med bearnaisesås

kl 21.30 - ölkorvar

 

Dag 26

kl 13.30 - köttbullar och ost

kl 14.30 - kokostoppar

kl 19.30 - kebabsallad

Tränat - En extra PW på 30min

 

 

Dag 27

kl 12.30 - babybell ost

kl 15.00 - tonfisk, 2st kokta ägg och smör

kl 19.00 - 2 st kabanoss korvar med vitlökssmör

Tränat - Bodycombat 55min

 

Dag 28

kl 12.30 - äggröra på 3st ägg och 1pkt bacon

kl 17.00 - ketobollar

kl 21.30 - laxfilé med broccoli och smör

Tränat - Bodypump 55min

 

//U

14

Veckans storskrytare!

Josenfin: "Så stolt! Är hemma och är sjuk och det är såå synd om mig såklart. Tänkte ta fram lite brownie (a la lchf) från frysen och äta två med vispad grädde till lunch. Det är ju ingen som ser mig och jag är ju sjuk. Men nej, jag vill inte bryta ketosen. Gjorde en kopp fettkaffe och tog några ketobollar istället. Känner mig redan lite piggare ;) Ha en härlig fredag! Tack för en oerhört inspirerande blogg fina My "
 
Lina: "Är sjukt stolt att jag efter att tränat seriöst i över 2.5 år äntligen börjat gilla löpning! Kände mig så grym när jag flög fram bland stockar o stenar igår kväll, och kunde genomföra ett intetvallpass efteråt utan problem! :)) "
 
Lin : "Är sjukt stolt att jag efter att tränat seriöst i över 2.5 år äntligen börjat gilla löpning! Kände mig så grym när jag flög fram bland stockar o stenar igår kväll, och kunde genomföra ett intetvallpass efteråt utan problem! :)) "
 
Jo: "Jag är galet stolt över att jag en dag bara "bestämde mig" för att sluta äta skit! Jag har tidigare varit duktig med kosten men under det senaste halvåret har motivationen inte riktigt funnits där och jag har tryckt i mig mackor, godis och glass. Men nu så! Jag tror att ett vad med en kompis hjälpte - 500 kr för den som tar en godis inom fyra veckor. Jag har dessutom kommit igång med gymmet och var där ser dagar förra veckan! Sjukt bra. Jag är sååå stolt över mig själv. :) "
 
Ellinor Melkersson: "Jag är så stolt över mig själv för att jag börjar inse att jag är förjävla bra allstå! No more offerkofta! "
2