Skol-Time!

ÅÅH! Imorgon börjar skolan igen! AAAH, som jag har längtat!
 
Imorgon börjar mitt sista år av 5 och om bara 9 månader är jag färdigutbildad civilingenjör! WOW! Det är med lite vemod också - för egentligen är det bara fram till december vi har skola - sedan ska vi ut på ett företag fram till juni och göra exjobb. Shit pommes! Vill helst inte tänka på det, det är vemodigt att behöva lämna min goa klass.
 
Trots att jag är 25 är det samma högstadiefeelin' på mig som när jag tonåring och det var skolstart. Det pirrar i magen av förväntning och det ska bli kul att återse alla klasskompisar efter 3 sommarmånader frånskilda. Jag förbereder mig alltid minutiöst inför skolstarten xD
 
- Ny skolväska med matchande plånbok och skor inhandlade i sthlm
- Blivit tillpiffad i håret
- Nya block och pennor inhandlade och almanackan är redo och uppdaterad
 
Idag är dagen planerad till tusen också såklart! Jag börjar dagen med en härlig kopp fettkaffe och lite egotid framför teven en halvtimme. Sedan kör jag en 5k runda för att få upp flåset. Efter det blir det lunch och jobb ett par timmar på mitt extrajobb på Elgiganten. Efter det så ska jag storstäda mitt hem (IGEN) så allt är piffat, sorterat och glänsande inför den nya terminen. Därefter ska jag förbereda min nya skolväska och utrusta den med allt plugget behöver och sätta min iPad på laddning. Efter det så ska jag ha hemmaspa: ansiktmask, hårinpackning, mainikyr, pedikyr, kroppsskrubb och ett lååångt doftande bad. Därefter ska jag smörja in mig med min dyraste bodylotion som jag bara tar fram vis särskilt speciella tillfällen. Sedan ska jag kura in mig i min nytvättade morgonrock och tända ljus och dricka te på avslappande örter. Ja du hör ju hur jag längtar!
 
Imorgon är också en fullpackad dag: det blir först dubbel körlektion  innan skolan tidigt tidigt på morgonen (BTW, har världens bästa körskolelärare: en brutalt härlig kvinna med den goaste norrköpingsdialekten och bästa humorn som är LCHFare sedan -09. Fatta hur kul vi har när vi kör!), för att sedan gå i skolan, för att sedan gå på teorilektion och träna på kvällen. Men jag älskar att ha mycket att göra. Speciellt som Martin jobbar kväll och då är det trist att sitta å glo själv.
 
Imorgon är även sista OSA dag till vårt bröllop den 4:e oktober så därefter börjar hardcoreplaneringdeluxe! Jag och min brudtärna Jannie ska ha en planeringshelg nu till helgen. Vi har lånat min mammas övernattningslägenhet i centrala Göteborg och ska planera och shoppa dekor, glas, tiara, skor, accessoarer och tärneklänning. Som du ser har stackars Martin inte mycket att säga till om på bröllopet ;-)
 
Jag känner mig så positiv och glad inför hösten. Jag tror hösten kommer bli magisk!
 
KÖSS
 
(En liten påminnelse till Martin när han borstar tänderna innan han går och lägger sig)
 
 
 
 
 
5

Ketopower

Jag har inga ketostickor. Ingen ketonix eller något annat mätinstrument. Aldrig haft och kommer aldrig att ha. Däremot känner jag så brutalt väl i hela kroppen när jag hamnar i ketos.
 
Det dröjer ungefär en vecka för mig efter en liberal period eller ett avsteg att hamna i ketos. Då känner jag det i varje cell hur min kropp hamnar i detta energirika tillstånd.
 
Ketos innebär en hög halt av ketoner i blodet - vilket är en restprodukt när fett förbränns. Det innebär att din kropp är fettdriven och bränner fett sjukt effektivt. Det sägs även att den bränner mer fett än utan ketos, du har alltså lättare att gå ner i vikt. 
 
För 4,5 år sedan när jag började med LCHF så hamnade inte jag i denna känslan förän efter flera veckor. Nu tar det ca 1 vecka för mig på strikt LCHF att hamna här. Det diskuteras bland experterna hur snabbt kroppen kan återgå till ketos om man är LCHFare och glider ur tillståndet. Jag själv är övertygad om att det går snabbare än när man precis lägger om. För det känner jag av. Dock tränar jag ju mycket - i snitt 4 gånger i veckan plus promenader och joggingturer - och då jäklar i dalen glider man in i ketosen snabbt som attans!
 
Jag tycker ketos är både positivt och negativt. Mest postivit. Jag blir så galet effektiv när jag är inne i Ketos. Min första ketosupplevelse kommer jag ihåg så väl. Det var våren-10 och jag var hemma hos mamma&pappa. Blev helt galet varm i kroppen och den började nästan vibrera av energi! Så jag tog skurhink och trasa och skurrade av hela deras kök. Drog ut spisen och var en riktig städmaniac.
 
Idag är det likadant. Jag gör gärna fysiska saker när jag är i ketos. Mitt hem är i topptrim och jag skurar minsta detalj som jag har hemma. Det ger en enorm tillfredställelse.
 
 
År 2-3 på min civilingenjörsutbildning var absolut värst. Vi läste extremt tekniktunga kurser, som flervariabelsanalys, transformteori och elkretsteori. Samtidigt vägde jag 130 kg och kunde inte springa, så min träning bestod av långa tidskrävande promenader. Jag och Martin hade precis flyttat ihop och jag var upp över öronen förälskade (vi skrev på hyreskontrakt bara någon månad efter vi blev tillsammans, varför vänta liksom? xD). Så tiden var knapp helt enkelt. Men ketosen gjorde att jag var som en high-speedad duracellkanin och klarade kurserna med lite effort och toppbetyg! 
 
På ketosen klarar jag att multitaska som bara tusan! Häromdagen städade jag alla prydnadssaker, planerade bröllop, bloggade, rensade ut kyl och frys och prata i tele samtidigt som jag gjorde nya träningslistor på Spotify. Men fullständig skärpa. Det är fantastiskt!
 
Det jag tycker är negativt med ketosen är 2 saker. Den första är min sömn. Jag behöver så extremt lite! Vaknar efter 6 timmar istället för 8 och är speedad till tusen. Och det är sjukt bra på vardagar, men på helgen suger det verkligen. Jag äääälskar att sova meen det finns liksom inget som heter sovmorgon när jag är i ketos! Jag älskar att vakna lugn och utsövd, men på ketos vaknar jag seriöst som en duracellkanin i hightopspeed. Jag kan inte ligga å dra mig utan vill upp nuu,nu,nuuu! 
 
Det andra jag tycker är neggo på ketosen är om livet är lamt. Typ att vi läser en tokenkel kurs i skolan eller jag har ett trist jobb. Då har jag ingenstans att kanalisera energin och vill typ dö självdöden. Då får jag gärna neggokänslor och saker känns meningslöst. Det blir inte så jäkligt om livet är trist och jag inte är i ketos.
 
Men. Ketos är ett grymt vapen för prestation. Jag älskar ketosen!
 
Hur mår du när du är i ketos?
 
KÖSS
 
 
12

Fin i Håret!

Igår var jag hos Frida på salongen Arne & Elsa och gjorde slingor och klippte mig. Blev som vanligt supernöjd!
 
 
 
Förut hette Arne & Elsa Hårfixarna men precis bytt namn. Jag tycker namnet är så fint! Salongen uppkallades efter Fridas morfar och farmor! Såå fint tycker jag! I och med namnbytet så håller dom nu en kampanj! 
 
Boka tid hos Frida på telefon: 0455-311023 eller via nätet HÄRt och uppge "LCHFingenjören" när du betalar så får du 10% rabatt på klipp och/eller färg och/eller hela deras sortiment av hårprodukter! (DOM HAR DAVINES!! YAY!)
 
Så vill du bli höstfin och bor eller besöker Blekinge så kan du passa på att gå till Frida! Har gått där i 4 år och är sååå nöjd!
 
KÖSS
10