GOTT NYTT ÅR!

Igår kväll åkte vi till Gullholmen, mitt barndomshem, för att fira nyår i goda vänners lag! Vi ska samlas, bara 10 personer, äta middag och dricka skumpa! Bara de allra närmsta! Så jag hoppas att du kommer få ett riktigt gott nytt år kära du! För det ska jag ha!
 
KÖSS
 
 
6

HIGH FIVE!

Igår lyckades jag vara gööörschysst mot mig själv! Så himla gött mos! Va galet sockersugen och bestämde mig för att jag fick köpa vad jag ville efter jobbet. Men sen när jobbet slutade så gick jag och köpte mig tjock korv istället och stekte upp. Åt även LCHFklubbens knäckemacka och njöt. För att hetsbanta? NOPE! För jag inte orkade må dåligt dagen efter och känna mig sockerbakis! Såå himla skönt att ta det beslutet, i enda syfte att vara snäll mot mig själv!
 
Varje dag utan socker är en vinst, glöm inte det!
 
KÖSS
 
5

Sätta saker i perspektiv

Idag är jag ÄNTLIGEN tillräckligt frisk för att gå till jobbet! Gud vad jag har längtat!! Jag har verkligen tur som har ett sånt roligt jobb att jag längtar dit!
 
Det har varit tuffa dagar. Både ett sockerditfall och jobbiga tankar. Jag känner mig inte alls nöjd denna höst. Jag har gått upp i vikt pga flertalet faktorer. Kortisonkurer, sockertroll och stress. Allt i en härlig häxblandning! Det är tufft för självkänslan att gå upp i vikt när man kämpar så hårt för att gå ner. Men jag har lärt mig saker, saker som är ovärderliga. Tro det eller ej, men jag anser att det är bra för min personliga utveckling att ha en period när jag går upp. Varför? Jo för jag har kommit till många viktiga insikter.
 
1. Jag får träna på att tycka om mig själv hur jag än ser ut.
- I hela mitt liv har jag kämpat med vikten. Jag har en inre radio som hela tiden upprepar att jag inte duger som knubbis. Att mitt fluff drar ner mitt värde. När jag var liten blev sjukvård och familj upprörda när vågen stod på plus, medan jag fick beröm när den stod på minus. Det har lämnat djupa ärr hos mig. Radion jag hör i mitt inre upprepar det jag fick höra som barn. Nu tränar jag på att älska mig själv och distansiera mig från dessa "sanningar". Vi duger, hur mycket fluff vi än bär på.
 
2. Jag har insett att jag har en latent sjukdom. En sjukdom som jag aldrig kommer bli av med.
- Min sjukdom blommar upp i svåra perioder i livet. När stress och andra faktorer utlöser den. Jag kommer aldrig bli helt fri från den, men den går att hantera. Att acceptera att mitt psykiska sockerberoende finns i mig, ger en acceptans. När jag går upp i vikt, är det ett symptom att mitt beroende har blommat ut för ett slag igen, men det är inte själva problemet. Att acceptera att man har ett beroende som inte går att bota, men att hantera, ger en enorm frihet. Då hugger vi inte på oss själva när vi faller dit. Vi accepterar att sjukdomen blommat upp igen, och vi försöker hitta en väg att hantera den, istället för att "bota" oss själva med hårda ord och disciplin.
 
3. Det finns värre saker än att vara fluffig.
- Asså seriööööst. Tänk på det! När vi gått upp i vikt är det lätt att stänga in oss själva i en bubbla av självförakt och hårda ord. Vi känner oss helt värdelösa! Men vet du vad? SHIT HAPPENDS! Hellre 10 kg + än cancer, bli sparkad från jobbet eller dumpad av sin partner. Sätt det i perspektiv och känn friheten. Du har hela livet på dig att gå ner, ta det i din takt och låt inte viktnojan förstöra din vardag. Det finns VIKTigare saker! Jaja, jag får ha på mig en klänning från urtida dagar på nyår, men till sommaren kommer jag förhoppningsvis kunna ha mina vanliga kläder igen. So what? 
 
KÖSS
 
 
8