Skrytisar!

Jag känner på mig att ni kommer slå rekord i storskryt denna helgen!!! Så kom igen, PROVE ME RIGHT! Skryt om allt BRAAA du gör och har gjort för dig själv så drar jag 5 slumpvisa storskrytare i början av nästa vecka! 
 
Så! ge mig ditt BÄSTA storskryt i förlovningspresent! Att ta död på Jante är den bästa prellen vi kan ge till oss själva!
 
KÖSS
18

Belöning

Jag pratar ofta om hur viktigt det är med belöningar. Det är verkligen superviktigt att belöna sig själv i en viktresa. Annars är det svårt att göra den helt och hållet hållbar!
 
Men. Du vet ju. Den största belöningen för oss fluffisar. Ah. MAT. Em-Ah-Te. "Nu har jag varit så dukig så jag förtjänar en semla" eller "jag klarade presentationen på jobbet idag, jag förtjänar lite choklad".
 
Grejen är den att vi är ju uppfostrade så. Jag har spenderat 24 år på denna jord. Det tog mig 20 år av skitätande att bli så fluffig som var. MINST 162.7 kg fluff. 20 års skitätande och 4 års bra ätande. 20 år där jag formades av ett visst betéende och tankemönster och 4 år slitande att bryta dessa mönster. Och med tanke på att jag inte ens spenderat en fjärdedel av livet med bra betéenden så är det ju inte konstigt att ibland halka in i banor som jag ägnat 20 år av mitt liv att utföra. Att belöna sig med mat. 
 
 
Att bryta vanor är det absolut jobbigaste som finns. Speciellt belöningsvanan. Det är ett jäkla slit. Jag ser faran i ett belöna sig med mat även när det gäller LCHF. "Jag förtjänar en LCHF-semla och mörk choklad idag, det är ju ändå fredag och jag har jobbat hårt". I helvete att jag gör. Jag förtjänar att må bra. Att unna mig saker som går tvärt emot mina gamla usla betéendemönster. 
 
Så jag har satt mig ner och skrivit en lista på saker jag tycker om att göra som jag belönar mig med när jag förtjänar det. En av mina favvisbelöningar är att tvätta håret! Jag tvättar nämligen håret med shampoo två gånger i veckan, eftersom det sliter så fasligt på kvalitén annars. Övriga dagar sköljer jag bara ur det noggrannt. Men jag ääälskar att tvätta håret, så därför gör jag det någon gång extra om jag gjort ngt riktigt bra.
 
Något annat jag älskar är att sova mitt på dagen. Lägga mig en stund under täcket och snusa till. Iaf blunda och låtsas sova. Det är för mig rena rama lyxen. Så det har jag belönat mig själv flera dagar i veckan med sedan jag slutade snusa. Att ta mig den tiden.
 
För mig är det även lyxigt att krypa upp med min man i soffan mitt på dagen framför en film. När vi inte har tid egentligen. 
 
Du kanske ser ett mönster i mina belöningar? Ja. Jag unnar mig saker som inte är jättebra för mig och som jag egentligen inte har tid med. En belöning ska ju vara sån. Ngt som inte är helt bra i det sunda förnuftet, men som är ljuvligt njutbart. Jag får (nästan) samma kick av att tvätta håret två dagar i rad som att möla choklad. Nästan.
 
Vanor tar lång tid att bryta. Tänk att du har belönat dig med mat hela livet. Därför är det inte konstigt att det är svårt att byta ut det mot en dusch liksom. Men för varje gång du faktiskt gör det, ju enklare blir det nästa gång!
 
KÖSS
 
(nyduschad)
 
 
7

Nu var det dax!

 
Idag gick min Martin ner på knä, plockade fram en billig ring från en godisautomat och frågade mig om jag ville leva resten av mitt liv tillsammans med honom. Och JA mitt älskade allt, vem vore jag utan dig? I höst blir det bröllop! <3
 
KÖSS
70