Köttfärssås - MejerifriLCHF

Som du vet käkar jag mejerifriLCHF nu, BARA för att jag mår så JÄKLA bra av det (!!) och inte för att jag ska hetsbanta! Jag tror själv att jag är överkänslig mot mjölkprotein, vilket resulterar i att jag blir trött, sugen och irriterad av störa mänger mejerier. Många upplever att dom mår mycket bättre i både kropp, sinne och viktnedgång av mejerifri LCHF, så det kan vara värt ett försök! Tycker du däremot dig inte känna skillnad eller att det är för stor uppoffring eller att du helt enkelt trivs hur du äter, så SKIT i det!! Livet är för kort för att plågas - livet ska vara en njutning!! Själv upplever jag fördelarna överväger nackdelarna, så jag fortsätter med detta ett tag, trots att maten blir lite tristare.
 
Här kommer ett jättegott recept på en köttfärssås som jag gjorde igår. Blev min godaste köttfärssås hittills! Jag gör aldrig mat i små mängder, och köttfärssås tar typ lika lång tid att göra mycket som lite, så det är bara att brassa på!
 
 
Du behöver:
 
1,6 kg köttfärs
4 satser tacokrydda (http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=172)
250g champinjoner
2 ganska finhackade gula lökar
3 paprikor i olika färger
1 burk krossade tomater
SMÖR!!
 
Gör såhär:
 
Hacka svamp å grönsaker i ganska stora bitar. Stek varje grönsak för sig i mängder av smör. Det är så du får upp fetthalten. Då får grönsakerna chans att suga upp mer fett. Stek köttfärssen. När den är genomstekt så häller du på tacokryddan och rör tills det är jämt fördelat. Ibland behövs en slurk vatten. Häll tillbaka grönsakerna och häll på krossade tomater! Låt puttra 15 min. Servera med smörstekt vitkål eller LCHFklubbens sjögräsnudlar (http://lchfklubben.se/shop/lchf-produkter/sjograsnudlar)
 
MUMS!!
 
KÖSS
7
Camilla

Funkar det med smör för dig? Inga känningar i magen? Har minskat mejeriprodukter till att nu enbart ha kvar grädde och smör. Grädde i kaffet och till lite bär på helgen men smör äter jag till alla måltider för att få upp fethalten och för att det är gott!! Alternativet hade varit olivolja till lunch/middag men det hade nog inte hållit i längden. Om jag mot förmodan köper hem mjölk till familjen är det numera endast ohomogeniserad mjölk som många kännsliga mjölkmagar tål.

Svar: Jajjamensan! Smör är det enda som funkar! Och det äter jag i MASSOR :D STORA kramar!!
My

Kate

Hej My! :-)
Hur är det med ost om man ska äta mejerifritt?
Älskar ju ost :-)
Kram

Svar: Hej fina du! Jag hoppar osten, men många behåller den! Prova dig fram! :) STORA kramar!!
My

Milly

Ser JÄTTE gott ut! Ska testa göra detta någon dag nu. ^^ Jag funderar också på att köra mjölkfritt. Märker att jag använder väldigt mycket mejeriprodukter och jag är inte 100 i magen. Kört mjölkfritt förr och funkade jättebra. Jag saknar bara mjölken i kaffet. Något tips att ersätta mjölken med??

Svar: Det va det:D jag tar kokosolja och smör! Men vet att många använder äggmjölk! Googla så får du recept :D STORA kramar!!
My

sophie

Ser gott ut!

Efter att ha ätit enormt mycket sött och dessutom druckit mycket alkohol så ställde jag mig på vågen och var livrädd. Hade jag gått upp typ 6kg eller mer? Nä! Vilken tur jag hade. På två veckor av allt skräp jag stoppade i mig, så hade jag gått upp max 2-3kg. TUR. Dock, så var det bara på vågen. Klart jag hade gått upp i vikt på kroppen, Låren osv. MEN...typ i söndags så bestämde jag mig för att ta tag i allt igen. Så från igår tisdags har jag kommit igång! Eftersom att jag planerar en flytt nångång efter sommaren, så ska jag idag börja göra min egna mat. Kan laga mat, men tycker inte det är så kul. Men idag ska det handlas massa mat sen ska jag göra massa matlådor :D ser framimot det!

("intressant" kommentar) haha.. men ville bara få det sagt, känns mer på riktigt då!

HOPPAS du har det bra, kram

Svar: ALLA har vi druckit å ätit för mycket under jul! Det är ju en del av livet! HEJJA dig som är stark och tar tag i allt! STORA kramar!!
My

TL

Har du provat med kokosmjölk? Köper du Santa Marias Extra Creamy på tetra, så är det bara hälla i, den delar sig inte.

Svar: ååh! tack för tipset!! ska provas nästa sats! STORA kramar!!
My

Flisan

Tips till er som vill hoppa mejeriprodukter....
Åse på 56kg har skrivit om "rivstart" på sin blogg.
Mycket läsvärt och bra råd.
http://56kilo.se/56kilos-viktminskningsskola-del-1/
http://56kilo.se/rivstarta-viktminskningen-del-2/
http://56kilo.se/rivstart-mattips/
Detta började i måndags, så det är bara att läsa i kapp.

Svar: ååh vilka bra länkar! TACK <3 STORA kramar!!
My

samantha

Vilken fin blogg, kolla gärna in min och säg vad du tycker! :)

Svar: TACK detsamma!
My