Veckans matlista!

Det har frågats efter hur mina matlistor ser ut nu när jag käkar mejerifri LCHF. Tja. Dom är förbenat tråkiga kan jag lova och det är därför jag inte har lagt upp någon på länge. Så här ser mina middagar ut denna vecka:
 
Mån-tor: Köttfärssås med smörstekt vitkål
Fredag: Ryggbiff med ungsrostade grönsaker
Lördag: Wok
Söndag: Mörad fläskytterfilé med broccoli och blomkål.
 
 
 
Såhär ser det nästan ut jämt nu för tiden. Skettrist kanske du tänker. Tja. Det är det. Men tråkigt är positivt för mig. Ju mer mekanisk maten blir, ju mindre är risken att jag överäter. Och det är fakta. Och en annan sak med. Pengarna. Shit pommes vad mitt hushåll sparar cash på denna mat!! 
 
Jag och martin brukar sätta in 3700 tillsammans(alltså 1850 kr/pers) på vårt gemensamma konto. Detta ska räcka till allt. I vanliga fall brukar vi få skjuta till en 200 kr till i slutet av månaden. Men inte denna! 
 
Jag handlade lite inredning för 500 spänn på kontot denna månad. Då blir det 3200 spänn kvar. Vi får CSN imorgon och i fredags hade vi 1200 spänn KVAR på matkontot! Alltså har vi handlat mat för 2000 denna månad. Och gissa vad vi gjorde? Vi gick på dejt! Vi gick på bio och sedan gick vi ut å åt på vår favvisrestaurang. Så visst. Jag håller med. Inte sketaroliga veckor. Men att kunna lyxa till det med restaurang och bio är inte fy skam det heller! Grädde, creme fraiche och ost är ganska dyra matvaror. Och nu för tiden äter både jag och Martin så hemskt mycket mindre. Så att spara cash på detta sätt känns helvärt!
 
Hoppas du har en sjukt bra söndagskväll! 
 
KÖSS
6
susanne

Åh, skulle också vilja prova mer mejerifritt. Men känner ändå att jag måste ta mig till dina lättare råd först. Börja med mer liberal lchf så att man inte behöver tänka alltför mycket på kosten. Men så som du verkar må, dit vill jag också komma. :)

Svar: tycker jag låter superklokt :D stora kramar!
My

jenny

wow! vilken bedrift att dra ner kostnaden på det sättet! Får man fråga vad du äter till frukost? Hur många ggr äter du per dag?
Starkt jobbat! Vi behöver bli bättre på att äta billigare så alla tips är kalas!

Kram på dig fin My! :)

jenny

wow! vilken bedrift att dra ner kostnaden på det sättet! Får man fråga vad du äter till frukost? Hur många ggr äter du per dag?
Starkt jobbat! Vi behöver bli bättre på att äta billigare så alla tips är kalas!

Kram på dig fin My! :)

Svar: jag sricker en stor kopp fettkaffe så fort jag vaknat, sedan äter jag pannbiff och bacon och smör runt tolv :D tack fina du!stora kramar!
My

Emma

Åh så mycket gott! :)

Svar: eller hur :D stora kramar!
My

Sara

Har du testat krämig kokosmjölk istället för grädde? Superbra! Och det finns massor med härliga Paleorecept att googla, som är väldigt bra för lchfare som äter mejerifritt.

Svar: tack för tipset :D stora kramar!
My

Petra - LCHF och träning

Många säger att det är så dyrt med LCHF men jag håller inte alls med! Det som är dyrt är väl allt godis och läsk som folk trycker i sig?!

Svar: sååå sant :D stora kramar!
My