Visa känslor!

En sak som jag finner ytterst märkligt i vårt samhälle är att det är så förbenat fult att visa känslor. När vi blir sårade ler vi, när vi vill skratta jättehögt så kväver vi och när vi är arga låser vi in oss på toaletten. Herreguud! Vart ska det sluta? Det är som det är onaturligt att ha en känsla. Och det är bannemej det sista det är - onaturligt. 
 
Och ingen mår bra av att kväva känslor. Det finns inte någon som kan säga att det gör dom gott att inte säga va dom tänker och tycker. Istället pyser det ut i andra betéenden - som hets- och överätning. Eller kanske rökning. Eller något annat destruktivt! Välj och vraka!
 
 
Att våga visa känslor handlar om respekt för dig själv. Att våga visa för omvärlden att du, och alltså dina känslor, är värda att ta hänsyn till. Dessutom pyser inte dom rackarna ut som destruktiva betéenden sen. Så vet du vad? Jag tycker faktiskt det är dax att ta bort bindeln på känslorna och visa dom för omvärlden! Eller vad säger du?
 
 
KÖSS
 
3
Karro

Jag blir så himla inpirerad av dina bra inlägg, dagens och inlägget Lev idag ! är så bra !
Du är verkligen en fin, härlig tjej !
Kram

Svar: TACK fina kära du <3 STORA kramar!
My

Johanna

Hej My!
Precis det här pratade jag med min psykolog om i onsdags. Jag fick i "läxa" att träna på det, men oj så svårt det är innan en har lärt sig. Åratal av dolda känslor är inte bara att plocka fram, jag vet inte var jag ska börja! Men det är skönt att se att det inte bara är jag som har svårt för det här, känns lite mindre ensamt. =)

Kram

Svar: va go du är!! Ja det kan ju bli så tokigt det där med känslor alltså!! STORA kramar!
My

Tinadin

Ja, känslor är bra...bäst! Men vi är nog många fluffisar som dolt känslor med mat. Man kan lära sig mycket om sig själv om man tar tid att reflektera vad man egentligen känner och varför det känns så. Jag har varit dålig på att stanna upp och känna. Det är lätt att bara gå på autopilot när det är stressigt. Knasig är jag nog, men jag har bokat in kalenderpåminnelser för att se till att jag numera stannar upp och tar mig tid att tänka...det har hjälpt mig. Vi har alla 24h varje dygn och man har ansvar att prioritera denna tid med balans...stress och en otydlig plan leder till känslor av övermäktighet och det leder till krokben. Känslor är viktigt och känslor är värda att ta på allvar. Kram Tinadin

Svar: sååå sant kä'ra du!! STORA kramar!
My