Skaldeman: Fas 2

Nu har Skaldemanprojektet kommit ungefär halvvägs! Härligt! Jag hoppas att du trivs lika bra som jag gör.

 

Jag och Anna känner att det är dags att stå på sina egna ben nu. LCHF har aldrig handlat om att äta, väga och räkna mat. Iaf inte för oss. Nu vet vi vad vi ska äta och ungefär hur mycket, och därför är det dags att gå in i nästa fas: Leva med SkaldemansLCHF. Det innebär att jag och Anna kommer att sluta skriva matdagböcker och väga och räkna vår mat. Istället så kör vi på känsla och empirisk kunskap.

 

Vi kommer även utmana oss själva med att kasta ut vågen fram till augusti. Så håll ut! Ni kommer få våra resultat i projektets slut.

 

Det vi känner är att SkaldemansLCHF är svårt att hålla sig till 100% av tiden. Det är inte superspännande att äta denna strikta kost, speciellt inte som jag är allergisk mot ägg, fisk, fågel, skaldjur osv – så blir det så otroligt lite variation att äta. Jag personligen upplever att det funkar super på veckodagar men är en riktig utmaning på helger. Speciellt under sommaren och speciellt då jag tampas dagligen med mitt personliga problem: känsloätning. Jag har accepterat att min känsloätning påverkar mig och min viktnedgångsfart. Det har tagit mig 4,5 år att gå ner 79 kilo och det kommer ta fler för att gå ner mina sista 20. Min känsloätning gör att jag kan hålla mig till perfekt och bra kost 90% av tiden men faller då och då ner i svackor av överätning & felätning ca 10% av tiden. Det ihop med en metabolt störd kropp – minsta snedsteg straffar sig fatalt på vågen – gör att det tar längre tid. Ibland känns det okej, ibland suger det enormt. Och denna känsloätning försvinner ju inte POFF bara för att jag  & Anna startat ett projekt. Det är ngt som hänger med livet ut och därför blir det inte perfekt kost 100% av dagarna – men jag är otroligt nöjs och stolt med 95%. Jag och Anna har omfamnat att vi är mänskliga och behöver ta bort fixering från vågen och antal gram mat. Vi kommer äta superstrikt som vanligt men inte väga maten. Skaldeman har ju aldrig påstått att man behöver det heller.

 

 

Hur går det för dig i ditt projekt? Trivs du? Vad har gått bra och vad har gått sämre?

 

 

KÖSS

 
 
11
kim

Jag gick med i gruppen redan första veckan, men har bara ätit enligt skaldemanmodellen i snart två veckor. Mitt mål med detta är att maten ska vara så nära naturlig som möjlig, inga konstiga e-ämnen, inget halvfabrikat och inget skadligt mjöl eller socker.

Mitt mål är att kunna dra ner på, och helst helt kunna sluta med, mina ADHD-mediciner i framtiden.

Min sambo klagar dock på att jag börjar bli för benig, så jag tror jag ska lägga till lite mer rotfrukter vissa dagar för att inte gå ner för mycket ( Vägde 59 kg på 171 cm för två veckor sedan). Vikten har ju aldrig haft något med detta att göra för min del, men det är intressant att se och känna i kroppen att jag gått ner trots mängden mat (och livsfarligt fett ^^,) jag ätit på sistone.

Skaldeman är toppen. Både personen och modellen. Längtar tills man ser affischer med skaldemans tallriksmodell, istället för lvs tallriksmodell i skolor och sjukhus ;)


Allt gott till er, Anna och My. Ni har gjort och gör ett otroligt bra jobb.

Kraam

Hanna

Jag är också en känsloätare. Köpt helhetsmetoden nu och ska följa den slaviskt och kanske få lite bukt med mig själv iaf :) Kämpa på!

Sofia

Jag är ett stort fan av Skaldeman. Han har svaret på det mesta. När jag testat lite liberalare mat och dragits åt paleo-hållet så har det straffat sig - för lite fett och för mycket fibrer med IBS-skov som konsekvens. Även mag- och tarmsjuka skulle rådas till SSS lchf-modell.
Har efter mycket om och men vågat ge min överviktiga pappa BOKEN i present. Han sa att det ska bli intressant läsning - så nu håller jag tummarna att han faktiskt ger den en chans. Den har en rebellisk ton som jag tror faller honom i smaken. Ett stort finger i ansiktet på beskäftiga "förståsigpåare".

Lottsky

Nu eee jag ju en rätt solitär person, kan selv och allt det där - så jag är inte med i gruppen. Men jag har sträckt upp mig och äter tämligen strikt med kött, fisk, ägg, fett och ovanjordsgrönsaker - men några gånger per vecka blir det lite rivna morötter i salladen. Och det funkar sketabra. För första gången på flera år har jag INTE halkat och fuskat. Gör en pyttesats ketobollar på lördagen som blir mitt helgfika lördag och söndag. Använder inte sötning men smaksätter med kaffe, kakao, vaniljpulver och lite cashew- eller mandelsmör som ger lagom sötma. Ibland tar jag i lite kanel eller kardemumma. Senast i morse ropade en croissant lockande på mig men en annan röst sa åt mig att sluta tramsa och började räkna mina sockerfria dagar. 24! Det blev ingen croissant! *Mallig*. Jag väger och mäter inte alls, vågen ignoreras envist. Använder handflatan lite ungefär eftersom jag vet att protein kan bli för mycket, tant över 50 som behöver hålla koll på just proteinet. Känner att något händer i kroppen, den gör sig av med mängder vätska och jag sover bättre än på länge. Även jag är en känsloätare men jag har börjat hitta andra sätt att få bukt med suget som kan uppstå - jag äter i värsta fall en riktigt kryddig ölkorv, det brukar döva det mesta när jag istället börjar känna "attans vad starkt...".

Anonym

jag är ju skitdålig på att väga, men jag provade ändå några dagar å insåg ju då att jag åt väääldigt mycket protein å alldeles för lite fett, så för ett par veckor sedan ändrade jag ganska mycket på matintaget. Nu är portionerna bra mycket mindre å jag har kommit in i ketos, som jag aldrig varit tidigare, dessutom har den där jäkla vågnålen flyttat sej lite(den har stått stilla sedan jul), känner mej hoppfull nu tack vare dej gumman. Dessutom firar jag ett år som följare av din blogg ungefär nu, ett år utan socker! Ha det gott o jobba inte för mycket. Kram O

emmy

Hejsan!
Sugen på snygga träningskläder? På www.stronger.se hittar du massvis med snygga plagg med motiverande texter i olika färger. Det finns också armband, shakers och andra saker som gör din träning mycket roligare! Anger du dessutom "bergh10" i kassan får du 10% rabatt på ditt köp :)
Ha en trevlig dag!

Jennifer

Jag är inne på min 7:e dag av LCHF, (den här omgången) och allt går så mycket bättre denna gång än tidigare. Tack vare dina matlistor och mycket bättre information när jag googlade har jag insett massor av fel jag gjort tidigare.

Vågen har visar minus 2,3 kg första veckan och jag känner mig positiv till att köra strikt lchf hela sommaren. Så kan jag äta mer "normala" luncher när skolan börjar. Så jag slipper folks välmenande kritik... ;)

Camilla

Har tack vare boken "Ett sötare blod" gått från att försöka låta bli socker, till att faktiskt inte vilja ha. Kan fortfarande tänka mig socker vid något enstaka tillfälle, men lockas inte alls av det på samma sätt längre. "Socker glaserar dina blodkärl", visst är det lättare att låta bli då? ;)Väldigt skönt att ha kommit så långt. Tränar dessutom på att sluta känsloäta, eller åtminstone minska det ;), och det har gått riktigt bra. Njuter av att det är så just nu :)

Astrid

Det är väl det som är grejen med LCHF - att det är en livsstil. Och visst om man Skaldemannar sig in i den, men sen måste det bli en vardag. För mig har det här projektet inte inneburit att jag äter enligt Skaldeman utan så som funkar bäst för mig. Skaldemans tänk var det som förde mig in i LC-kost, men med hjälp av t.ex. Martina har jag hittat en kost och ett sätt att äta (mer paleo och Warrior Diet) som funkar för min livsstil och mina behov. Jag vill ju inte tänka på mat hela dagarna och vill inte banta - jag vill äta för att få energi och ork till allt jag ska göra. Tycker det är superbra om ni använder esten av tiden till att göra det som funkar bäst till en väl fungerande vardag :) Ser däremot fram emot resultatet på vågen, jag är övertygad om att det finns där! Och man ser på ditt ansikte att du gått ner mer!

Stina

Vad fin du är på bilden =) Jag kämpar på, men det händer inte mycket trots tuff träning. Jag har passerat 50 års-strecket så ja jag vet inte vad mer jag kan göra än att köra strikt.

anna eriksson

Från en känsloätare till en annan: Kram på dig och tack för alla kloka inlägg!!!