Tredje livsregeln - Balans mellan nutid och framtid

Min tredje livsregel är att ha en balans mellan nutid och framtid. Vad innebär det? Det innebär att leva mot ett bestämt mål i framtiden men tillåta mig njutning och avstickare i nuet.
 
Balans är otroligt svårt för oss människor. Det är svårt att se skillnad mellan njutning och destruktivitet. Vad menas med det? Å ena sidan ska vi tillåta oss något gott för att inte bli för hårda och destruktiva mot oss själva och å andra sidan har vi ett bestämt mål att sträva mot och måste kanske i viss mån dra in på tillåtandet.
 
Problemet som många upplever är att vi tappar kontrollen helt när vi tillåter oss och släpper allt och frossar. Det gör att vi inte vågar tillåta oss på samma sätt som människor som inte är lika svart/vita.
 
Jag tror stenhårt på att flera av oss människor måste ha perioder då vi är mer ansvarslösa. Då vi tillåter oss att släppa på ramar och regler och sedan hitta en kraft och en längtan tillbaka till mer cleaneatning. Det är ur kraften och längtan vi hittar målet, inte ur tvång och piskor.
 
Fundera igenom vad du tycker att din resa är värd att bromsas för. Upplevelser på sommaren? Jordgubbar och en klick grädde i solen? Vad känner du att ditt nu är värd en liten långsammare resa för? Allt det andra - strunt i det. 
 
KÖSS
 
13
Anonym

"Det är ur kraften och längtan vi hittar målet, inte ur tvång och piskor".
Så klokt och sant. Kram :)

anonym


Hej!
Har ätit pizzor i bilen ca 10 gånger. Inget man är stolt över

alexandra

För mig är det precis tvärtom. Ju mer desto mer, ju mindre desto mindre. Gäller både träning och mat. Och annat i livet med när jag tänker efter. "Ansvarslösa" perioder bara sänker mig och gör det svårare att hitta tillbaka. Jag vill inte ha clean-perioder. Jag vill ha clean life. Men det tog mig 40 år att hitta hit :)

Anna Eriksson

För första gången i mitt liv är upplevelser och händelser inte förknippat med mat/ dryck. Jag åker på semester för att njuta av värmen, havet och dofterna inte för att dricka drinkar och äta chips vid poolen. Jag går ut och fikar med mina vänner för att jag saknar dem. Inte för att äta bakelser eller mackor. Jag tittar på film med mina barn för att jag vill se filmen och njuta av deras sällskap. Inte för att äta chips och godis. För mig är det den största vinsten med lchf. 30 kg viktminskning friska bs värden mm är bara bonus. Friheten i att inte styras av mat är det största som hänt mig. Inte svårt för mig hålla mig till lchf vid högtider, semester eller dyl då jag bara unnar mig själv att må mitt bästa å det gör jag inte av chips eller vin. Ätstörningar sedan 9 års ålder får räcka. Nu är det jag som bestämmer 💟💟💟

Felicia Sköld

fin blogg!

Titta gärna in min, ha en bra dag!

Felicia Sköld

fin blogg!

Titta gärna in min, ha en bra dag!

Felicia Sköld

fin blogg!

Titta gärna in min, ha en bra dag!

Felicia Sköld

fin blogg!

Titta gärna in min, ha en bra dag!

Elisabeth

Anna Eriksson: Jag känner likadant. Den största vinsten har varit att jag inte längre har någon ångest kring mat. (Jag var visserligen inte överviktig och hade inga ätstörningar, bara "vanlig" noja över vikten.) Och att nu bara känna njutning och lycka kring mat. Det är så fantastiskt!

Men samtidigt kan jag känna sorg över alla de där åren med patetiska luncher bestående av lättyoggi, banan och fullkornsfralla. Och alla pastamiddagarna och Lätta mackorna, all hunger och känslan av misslyckande när jag inte kunde äta fett- & sockerfritt. Jag vill krama om mitt yngre jag och säga "Nu släpper vi det här. Kom så ska jag laga en riktig middag till dig så att du blir mätt och glad, och sen behöver du aldrig mer tänka på vikten."

Rode

Vilka underbara bilder!! Och bra inlägg, tänkvärt som vanligt. Har inte haft tid och ork att reflektera och kommentera på länge men jag läser och inspireras, tack för allt du delar med dig av.

Anonym

Snälla sluta lägga upp bilder på mat

Citrin

Anonym: Snälla sluta gå in på en blogg som handlar om LCHF om du inte vill se bilder på mat.

Herregud, hur tröga är vissa?

Anonym

Hej
Vad är deti glaset med grädde? Recept tack?