2 strikta storkok

Nu inför långa jobbveckor så är storkok en stor fördel! Man lagar apmega mycket en dag i veckan å sedan äre bara ta fram och värma. Här kommer två storkok som är riktigt bra!
 
Gräddgryta
 
Portioner: ca 10 st
Tillagningstid: Ca 1 timma
 
2 kg mörad ytterfläskfilé
2 liter färsk grädde
3 små gula lökar
Torkad grönpeppar
Salt
Mycket smör att steka i
 
Skär köttet i medaljonger. Salta och krossa grönpeppar över. Finhacka löken och stek i rejält med smör. Ta ur grytan och stek köttet i omgångar tills det får fin färg. Behöver inte bli helt genomstekt. Häll i lök och kött i en stor gryta och häll på grädde. Låt puttra i 30 minuter medan du gör andra saker. Servera med blomkålsmos eller blomkålsris.
 
 
 
Skaldemans bantarbiffar utan ägg
 
Portioner: 14 stycken
Tillagningstid: ca 45 min
Serveringsförslag: Blomkålsmos & bacon eller kryddsmör eller kokt blomkål&broccoli + smör
 
2,2 kg blandfärs
0,5 dl grädde
Salt och peppar
 
Blanda ihop allt och tryck ut till biffar. Peppra på varje sida. Stek i rejält med smör.
 
 
5
Sara

Man ska väl undvika mejerier? Hur blir det då med grädden? Hur många ägg är det till biffarna föe oss som inte har allergier? Många ??? men ser suuuupermumsigt ut!

Sandra

Omnomnom! Måste testa grytan!

Irma

Din blogg räddar typ vårat liv, grytan var jätte god!!

Henrik

Verkar som goda recept, de måste jag testa nån gång. Både grytan och biffarna borde gå att frysa ner dessutom...

Lottsky

Pannbiffarna kan man med fördel bryna i stekpannan och sedan grilla klart i ugnen om man har mycket färs att stek. 1 ägg per 500 gram köttfärs tycker jag kan vara lagom men oftast så trycker jag bara ut färsen så platt jag kan och sen ned i stekpannan - jag tål ägg men är lat... ^_^