Kostdoktorn - nytt projekt

Igår så lanserade vår fina Kostdoktorn sin nya medlemssajt. Det blev mycket rabalder kring denna nyhet igår. Kostdoktorn har ju pratat länge om denna grej och vi alla har ju väntat spänt på vad som komma skall.
 
Jag har haft förmånen att få sneakpeaka för ngn månad sedan och ge feedback på medlemssajten. Blev redan då väldigt impad! Jag tycker att den ger så otroligt mycket! Att ha både kurser, intervjuer och föreläsningar på ett och samma ställe är både praktiskt och användbart. Allt är dessutom kvallegranskat av ett proffsigt team så det är inte massa bös som finns överallt på internet annars.
 
Det jag tycker är trist med presentationen av nyheten är förbenade Jante Sverige. Att Andreas tar HUTLÖSA 79, SJUTTIONIO, kronor i månaden för sin nya idé. Alltså seriöst. Det har till å med jag som är fattig student råd med. Dessutom fattar jag inte vad det är som är så fel att tjäna pengar i Sverige? Tjäna pengar på det som man brinner för. Pengarna går till hans team och halva hans lön som försvinner för att han räddar människor varje dag från ond bråd död för att han sprider kunskaper om naturlig mat. Och jag blev själv filmad utav teamet och dom var flera stycken med proffsiga kameror och grym ljudutrustning. Och det är då bannemej inte gratis! Och nu när jag ser föreläsningen efteråt så inser jag hur mycket jobb teamet har lagt. Både på att klippa och på att redigera ljuset. Det var nämligen lila lampor på LCHFkryssningen så vi föreläsare såg ut som ailiens. Den tid dom har lagt på detta kostar också. Både i utrustning och förlorad inkomst, och dom pengarna måste kompenseras. Det är la en självklarhet.
 
Och jag tänkte inte lämna pengadiskussionen än. För vi bloggare får både den ena och den andra lockelsen kan jag tala om! Massa sponsringsföretag hör av sig om allt från fotkrämer till generösa erbjudanden om att promota politiska partier inför valet. Och jag kan säga med stolthet att hittills i min karriär så har jag inte tjänat en spänn på på några sponsringsgrejer. Och jag kan bara tänka mig att om jag får konstiga erbjudanden, vad får inte Andreas? Och det tackar han nej till för din och min skull. Istället hittar han andra vägar som han kan stå för och väljer att alltid vara ärlig för oss läsare. Och denna medlemssidan är fantastisk. Inte nog med att den är sjukt billig (den är för fasiken billigare än Spotify), man får även en gratis månad - som om man inte gillart så äre bara tack och adjö! För Andreas har såpass hög moral att han inte har massa uppsägningstider. Vore jag ekonom på hans företag hade jag bara skakat på huvudet!
 
Vad jag gillar med hans medlemssida är att den definitivt kommer att få fler människor att intressera sig för LCHF. Vi läser mycket i skolan om att det är tvunget att röra sig i olika format för att attrahera olika målgrupper. Vissa gillar att läsa information, andra gillar att se film, de tredje gillar att lyssa på information. Genom att erbjuda detta format så kommer fler ta sig till information om LCHF, vilket kommer leda till en bättre folkhälsa. Och det är ju det som hela syftet är med LCHF. En bättre folkhälsa! Andreas träffar som vanligt mitt i prick.
 
Beträffande min egen föreläsning är det alltid jobbigt å se sig själv stå å tjöta. Jag har alltid talarkort när jag föreläser. I fall min nervositet skulle sätta krokben för mig. Detta blir inte märkbart när du sitter i publiken live, men det blir betydligt mer påtagligt när det filmas. Så. Den föreläsningen ni får se där är faktiskt min allra första. Jag är en helt nybakad föreläsare. Min dröm är såklart att bli riktigt riktigt bra i framtiden. Och då självklart slussa ut talarkorten. 
 
Men iaf. Den nya medlemssajten - HÄR snackar vi mervärde! Har du några vänner som funderar på LCHF? Skicka in dom där. Är du en gammal erfaren räv i LCHF sammanhang? Lär dig ngt nytt där. Är du nyfiken och vill veta mer? Signa upp där. Och vill du höra en tjötig göteborgare med talarkort? Surfa in där!
 
(LÄÄÄNK)
 
KÖSS
 
 
 
11
Lottsky

Du vet, gratis är gott. Fy bubblan för att människor vill ha lön för sitt arbete (jämför att folk tycker det är helt okej att ladda ned musik och film vilket faktiskt är stöld från de människor som jobbar med det som yrke!). Så många vill ha utan att ge för det... Bland många äldre finns också någon sorts syn att allt på internet är väl gratis och ska vara fritt att ta av. Skrattretande och irriterande. There is no such thing as a free lunch... Självklart ska man kunna ha en affärsidé och tjäna en slant på det - vill alla dessa gratisgottare jobba gratis kanske? Inte vill jag det i alla fall! Allt upplysningsarbete KAN inte vara ideellt, människorna bakom sajterna ska också kunna försörja sig och sina familjer... Men läkare, sjuksköterskor och skapande artister ska visst inte få leva på mer än minsta lilla minimum för att vara "trovärdiga." Andreas Eenfeldt jobbar för sig själv, inte för något stort globalt skumt jättebolag, det är väl en förbannad jäkla skillnad! Flera kvinnliga bloggare har också fått skit för att de säljer receptböcker med framgång - men blir vår käre SSS påhoppad för sina böcker? Folk är bara för jobbiga ibland - ta ett litet råd från en "gammal räv" - slå dövörat till de här som anser att de ska få allt utan att betala. F ö är ju medlemssajten FRIVILLIG så är man inte beredd att betala slipper man och kan googla fram material om man nu tycker det känns bättre. Det här är ju också en del av det där att vissa tycker att de ska ha rätt att styra hur deras medmänniskor går till väga med vissa saker. Bra inlägg My, håller med du här!!!

Malin

BRA MY!!! Så bra skrivit om sponsring. Har all förståelse för att man som bloggare vill få ngt tillbaka för allt jobb man lägger ner. 79 :- är definitivt inget att bråka om och dessutom är det ju frivilligt att betala dem. Sååååååå skönt att slippa alla dessa nagel, fot, vitamin och vin förslag. Då betalar jag hellre. Andra gillar kanske all reklam och tror dessutom på allt bloggaren skriver om dessa produkter, det är ju också frivilligt att ta till sig. Bloggaren bestämmer givetvis själv och vi läsare följer ju också frivilligt den sida vi vill. Din sida är grym My och jag hade följt den även om du haft mer reklam, men skönt att slippa så länge det går. KRAM

Cattan

Varför ens skriva om att man inte vill betala för en tjänst - jag kommer att besöka gratis en månad så får jag se sen. Vill man inte vara med så är det bara att låta lbi.
Jag upplever samma sak i olika facebookgrupper. Många tjatar om att gå ur gruppen därför att... För mig räcker det att, om jag behöver, en gång berätta varför jag kliver av. Det finns inge nLAG som säger att jag måste var med i en grupp för tid och evighet.
Man kan hamna i en grupp och sen inse att den inte passar och då har jag full frihet att hoppa av och gå in i en annan som passar mib bättre.
Det är faktiskt likadant med alla varor och tjänster som vi väljer att köpa ingen tvingar dig, och du behöver inte, eller åtminste jag, behöver inte argumentera för eller emot.

Maria

Nu vet jag inte vad du köper för kött och smör nu. Men för ett tag sen när folk klagade lite på att du inte köpte ekologisk, då sa du att det fick bli när du börjar jobba och inte längre är en "fattig" student. Men samtidigt har du sagt att matkostnaderna har sjunkit och att ni då har råd att göra annat kul. Sen verkar 79 kr inte vara alls mycket pengar för dig. Så jag undrar har du börjat med ekologiskt kött, för det verkar ju uppenbarligen som att du har råd?

sofia

Hörru Maria, det finns ingen anledning att anklaga någon. Berätta istället entusiastiskt om alla fantastiska fördelar som faktiskt finns med att äta ekologiskt (både för människan och djuret) så kanske du får med My på tåget! Enligt min erfarenhet är uträknade försök att "sätta dit någon" ett väldigt dåligt sätt att få över denne på "sin sida".

Ha det gott!

Nanny Panny

Jag är en ensamstående mamma, har tre barn. Mitt liv måste gå runt. Och för mig är 950 kr/år mycket pengar, även om jag inte anser mig vara direkt fattig (det finns många som har det betydligt sämre än jag). Men det är två par gympaskor åt killarna vars fötter växer värre än ogräs just nu. Det är entré på Skara sommarland för barnen. Det är två resor fram och tillbaka till mmormor och morfar. Det är en veckas mat för hela familjen.

Så, jag tycker 79 kr/mån är i överkant och det står jag för. Kanske kan jag tänka mig ett medlemskap någon månad här och där för att uppdatera mig, men för att bli långtidsmedlem skulle jag vilja se ett pris på max hälften.

Malin

Maria: Precis som vilka bloggar du läser eller var du är medlem det är ditt bekymmer. Var My lägger sina förvärvade 79:- är hennes bekymmer. Hon kanske känner att medlemskapet hos Kostdoktorn är mer värt just nu...........eller inte.......
Nanny Panny: Då kanske du just nu ska lägga dina 79:- där du bäst behöver lägga dem, det hade jag gjort. Hoppas att du i framtiden får det lite lättare ekonomiskt.
Var och en gör det som är bäst för dem själva!

Magda

Din föreläsning var den första jag kollade på eftersom jag hört så bra om den. Tycker du är lite för kritisk hehe störde inte att kolla på den och att du använde dig av dina kort. Tyckte den var otroligt bra och jag ser fram emot att se dig live nästa gång! You Go Girl!

HelenaB

Nanny Panny: Allt som kostar något blir antagligen för dyrt därför att det tar från pengar som du annars kunde lagt på barnen. Det förstår jag absolut. Missförstå mig därför inte när jag säger att det är många saker du inte har råd med, däribland detta.

Det är tur för alla att Andreas kommer att fortsätta gratisbloggen som förut så att den inte försvinner för dig och andra som inte kan/vill betala. Det blir dock en konstig debatt om prissättning skulle utgå från vad en med liten/mindre betalningsförmåga kan lägga ut. Ta t ex vanlig mjölk vs lantmjölken som är ohomogeniserad och ekologiskt. Den kostar mig 3 kr mer/liter. Det är troligen också något du väljer bort för att det på ett år blir för dyrt, men som jag för min del tycker är rimligt att betala för en i mitt tycke bättre produkt. Så länge standardmjölken är ok kvalité på så kanske man kan acceptera att betala lite mer för bättre, eller?

Vem skulle vilja jobba hårdare och mer för att få samma belöning som den som bara gör det den måste? Jag har hittills inte träffat ett sådant helgon!

Annster

Låter bra :)

Susanne

Hej.
Skulle gärna veta My var du köper kokosfett? Jag har för mig att jag läst att du köper 2 kilos burk någonstans. Jag vet att detta inte har m inlägget att göra.
Mvh Susanne