FÖRFÄRLIGT!

En vän till mig är faaaarligt vältränad! Galet vältränad alltså. Definierade muskler över hela kroppen! Supercoolt! Dessa visar hon gärna upp på gymmet, men när man stöter på henne på jobbet går hon i baggy kläder. Och det gjorde mig lite tankställd. Varför? Varför har denna sjukt coola och snygga kvinna BAGGY kläder på sig? Och smidig som jag är (*host host*) kunde jag ju såklart inte låta bli att fråga.
 
I samhället idag har vi lärt oss att inte fälla kommentarer om övervikt. Det är liksom inte okej någonstans att kommentera någons fluff. Och det är bra som attans att det är så!! Men. Denna regel verkar inte gälla utséende allmänt. Det är tydligen vardag att min vän får kommentarer att hon ser "äcklig" ut bara för att hon är så galet vältränad. Folk skriver "sådär skulle jag ALDRIG vilja se ut". WTF? säger jag!
 
 
Så fort någon viker av normen så tar sig andra rätten att kommentera och tycka. Och det gör mig förbannad. Dels gör det mig upprörd för att jag tycker det är så fasligt coolt att se ut som man vill. Och dels gör det mig irriterad för att skönhet sitter väll förfasiken i hur man MÅR och inte hur man ser ut. 
 
Mina sista 20 kilo ser jag som ett klädesplagg. Som en för tjockt virkad tröja. En tröja har inget med mitt värde som människa att göra. Jag blir inte mer värd bara för att jag sätter på mig en tunnare tröja. Mitt värde ligger i att jag duger precis som jag är. Och om ingen har någon komplimang att säga om min tröja, så har dom ingen rätt att säga något alls. 
 
Vissa vill ha en tjockare stickad tröja på sig. Andra vill ha en tunnare. Och den tredje känner sig finast i en tröja med massa muskler! Man ska alltså sträva mot den tröja man mår bäst i. Men inte fasiken har det något med vårt värde att göra.
 
Jag får dessutom ofta kommentaren "My du är såå fin som du är, även om du inte skulle gå ner ett gram till. Det är finare att vara lite kurvig än ett benrangel. Män vill faktiskt ha lite att ta i". Och det är jättegulligt att säga att jag är fin som jag är. Men att förkasta andra kroppstyper i samma andetag är inte okej. Bara för att "smal" är normen har inte vi någon rätt i att förkasta alla smala kvinnor för den delen heller. Vackrast är vi när vi kännner att vi är fina, och då spelar det ingen roll hur tröjan ser ut. Och vem har sagt att "män vill ha lite å ta i"? Vilka män pratar man om då? Vissa män föredrar smala, andra lfluffiga och de trejde biffiga kvinnor. Men dom flesta föredrar en härlig personlighet. Och en personlighet har inget att göra med en tröja, eller hur?
 
KÖSS
 
5
Lisa

Du är bäst! Så kloka tankar. Kramar

Svar: <33 STORA kramar!
My

Lottsky

Åh så rätt du har! Sedan vill jag bara lite stilla påpeka att alla kvinnor inte vill ha korta klänningar med urringning utan kan trivas i baggy kläder oavsett kroppsbyggnad. Som smalis i ungdomen, eller snarare normalviktig, gick jag gärna i stora tröjor för jag tycker om bekväma kläder och vill inte alltid trippa runt i jätteklackar eller korta kjolar - även om jag tycker om det OCKSÅ. Så det är inte alltid fråga om att vilja gömma sig, det kan vara för att man trivs och gillar en baggy stil också. Annars håller jag helhjärtat med dig. ALLA kvinnor är vackra, oavsett fluff, skinny eller muskler. Jag ser ofta jämnåriga vänner och bekanta (mest kvinnor då) sprida bilder på normalviktiga eller lätt runda kvinnor med "ett nytt sundare ideal" och jag blir lite beklämd för det riskerar att peka ut och utesluta magra eller vältränade kvinnor. Att vända på fatshaming till thinshaming ÄR INTE bättre. Att omfamna ALLA kvinnor i ALLA storlekar är vad jag vill att vi ska göra. Har en bekant som är 1,53 lång och väger mindre än 40 kilo. Hon kan inte gå upp i vikt och hon är så ledsen över det - tänk att i vuxen ålder få leta kläder på BARN-avdelningen! Vi ska överhuvudtaget SLÄPPA så¨mycket vi kan denna eviga fokusering på kvinnors utseenden, vikt o s v i alla evighet och börja SE varandra som de underbara människor vi är och omfamna ALLA storlekar! Kvinnor är underbara, punkt slut!!!

Svar: Så sant - man ska faktiskt klä sig som man känner för. Men det ja menar är att gå i baggy kläder för att SLIPPA kommentarer liksom. Då blir det fel! WORD på hela ditt inlägg! STORA kramar!
My

Sarah

Klokt skrivet! INGEN kropp ska nedvärderas, vi duger allihopa. Det borde vara olagligt att kommentera andras kroppar. Och uttrycket "män vill ha lite att ta i", what the fuck? Vem fan bryr sig om hur männen vill att våra kroppar ska se ut? Det är vi kvinnor som ska trivas, sen kan männen dra och klaga någon annanstans om det inte passar!

Svar: WOOOORD!! STORA kramar!
My

Anette

Män anses snygga med muskler, kvinnor anses äckliga när de är riktigt vältränade.. Vi kvinnor är duktiga på att ta ner varandra på jorden..suck!

Svar: WOOOORD!! STORA kramar!
My

Vildnos

Klok som en bok - igen <3 kraaam

Svar: <3 STORA kramar!
My