Matlista

Många har undrat hur jag äter nu när jag äter mejerifritt. Så här kommer en typisk dag.
 
8.00 En kopp svart kaffe
 
12.00 Enpannbiff +  ca1 dl bregott+ 0,5 pkt bacon + 1 stort glas kallt vatten + 1 kopp svart kaffe
 
17.00 ca 2 dl köttfärssås + 1 näve smörstekt vitkål
 
21.00 En skål ketobollssmet (ca 1/3 av receptet)
 
Jag häller i en näve frusna hallon på helgerna! MUMS!
 
 
Sen är jag nöjd!
 
KÖSS
 
5
Anna

Måste pröva din ketosmet ser ju hur gott ut som helst! Men är inte det"godis" dvs kan man verkligen äta det varje kväll? Bra alternativ ta med sig ut på stan etc! En fråga, hållet på nu i snart 4 veckor... Ikväll föll jag...... Superhungrig läs vrålhungrig, köpte 5 godisbilar för klara mig hem och en limiten daim...:( påverkar det viktnedgången mkt om man sköter sig i övrigt?

Svar: Nej, detta är ett helt safe kort! Du ska aldrig baka på LCHF egentligen, men ketobollar är jättebra eftersom dom bara innehåller kokos + smör i pricip! :) Njea... du kommer gå upp i vätska pga att kolisar lagrar vätska (3g vatten/1g kolis) men det är borta på en vecka :) STORA kramar!
My

Camilla

Ser att du frossar i hallon - turgumma! Efter att jag börjat med strikt mejerifri LCHF (för att komma förbi en jäkla platå) så fixar inte min mage bär längre! Har du hört om det förut? Känns lite trist, för jag har ju skurit bort grädde, bakverk på mandelmjöl etc och mörk choklad, så det finns ju inte så mycket kvar att festa på.

Svar: ja, en näve hallon till helgen blir det allt :D Annars äter jag väldigt strikt! Nej det har jag inte hört :S Äter ju också väldigt strikt... men du kanske är lite extra känslig? STORA kramar!
My

Tommy Runesson

I kväll slängde jag ihop lite ketobollar. De har jag inte testat förut och de blev sjukt goda (och mastiga).

/Tommy

Svar: guuud va kul å höra! Och OJ va kul det ska bli å ses på LCHFkryssningen :D Kul att du kommer å kikar på mig och Martina :D
My

Ewa

Mejerifritt med bregott?? Inte om man har en dotter som inte tål komjölkprotein.
Själv har jag problem med att få till mättnad just nu. Jag brukar äta lågkolhydrat kost men har jättemycket svårare att göra det nu när jag fortfarande ammar (barnet är 1 år så det är nog inte långt kvar) och hon inte tål komjölkprotein. Det betyder inget smör, ingen grädde, ingen ost och ingen turkisk yoghurt. Sådant som fungerade utmärkt för mig förut. Längtar tills jag kan äta det igen!

Svar: Nä okej, vad jag har förstått så finns det olika grader av det :) Men isf får det ju bli kokosolja för dig :) Jag förstår det <3 STORA kramar!
My

Bea

Gud, vilken inspirationskälla du är! Heja dig! Jag undrar bara hur länge du tänker köra mejerifritt? Kör du för att komma förbi en platå eller är det detta som gäller för dig nu?
Har du märkt av några hälsoeffekter, har du gått ner mer i vikt än vad du annars skulle ha gjort? Du kanske har haft/tänker ha en liten utvärdering? Skulle vara intressant att höra :)

Svar: hej finis! Jag kör mejerifritt för att jag är överkänslig mot mjölkprotein, så det blir la tyvärr mer eller mindre livet ut xD Men man får faktiskt ruskigt bra av det :D TACK för fina ord <3 STORA kramar!
My