Svar till Mia Skäringer

 Minst en gång i veckan händer det. På de mest oväntade platser. I min vardag. På gymmet, i skolan & på släktträffar. Av kollegor, klasskompisar och bekanta – så får jag kritik. För mitt sätt att leva. Mitt sätt att äta. På ”dieten” jag har valt att följa så ”slaviskt”.

Jag brukar akta mig noga för att vara arg. Skriva arga saker och göra arga uppdateringar. Men Mia Skäringers debattartikel och all den efterföljande kritiken gör mig rent ut sagt…aningen upprörd. Det är liksom nog nu.

Men det är inte Mia som gör mig arg. Jag kikar på Solsidan, skrattar åt hennes bittra kommentarer och gillar hennes naturliga approach. Nej. Det är människor i min vardag som triggar mig och gör mig riktigt pissed. Som på lunchen idag. När jag för femtioelfte gången fick min lunchlåda ifrågasatt av en kollega. Och det är alla dom, dom som kritiserar, som får ett ansikte genom Mias debattartikel.

Ärligt talat. Vem fasiken ger er rätten att uttala er om mitt sätt att leva? Och du. Du som alltid varit normalviktig. Som alltid har kunnat hålla vikten. Som aldrig varit rädd för att dö av din övervikt. Som aldrig nått botten. Som aldrig vägt 170 tunga kilon. Som aldrig gråtit dig till sömns och inte kunnat köpa kläder i vanliga affärer för att dom varit för små. Som aldrig blivit mobbad och ensam på grund av att du inte kunnat resa dig ur stolen utan att bli andfådd. Vem är du som tar dig rätten att kritisera mina ostrullar?

Du rynkar på din näsa. Grimascherar åt min gräddsås. Äcklas av mitt smör.

Får jag ställa dig en fråga? Gör du så när den nyktra alkolisten tar vatten istället för vin till middagen också? Eller tycker du att den nyktra alkolisten ska ta en sexa whiskey var tredje timma? För det är precis det du ber mig göra. Det är precis det du ber mig att göra när du säger att jag ska äta av allt fast ”lagom”. Jag ska äta ”nyttiga kolhydrater” var tredje timma. Men jävlar om jag överäter!! Då är jag odiciplinerad och karaktärslös!

Du kommer aldrig förstå mig. Du kommer aldrig förstå hur det är att vara sockernarkoman. Hur jäkla svårt det är att tygla monstret. Att tygla sockerdjävulen som sliter och drar i mig – varje dag. Men jag har hittat mitt sätt. Det stavas Babybell i väskan och ostrullar till lunch. Du kanske rynkar på näsan. Men va fan. Det gjorde du när jag vägde 170 kilo också.

Jag tycker att du ska passa dig att döma oss LCHFare. Likaså som att jag ska passa mig att döma alkolister och narkomaner. För oss finns inget mellanting – ingen gråzon – ingen mellanmjölk. Nä, för oss är det allt eller inget. Noll eller hundra. 0 kolisar eller 2 kilo choklad. Och det där därför vi valt att följa LCHF så ”slaviskt”. LCHF är ingen diet. Det är ingen quickfix. Det är inte heller något du kommer förstå om du inte provat själv. Det är en livsstil. En tyst sockerdjävul. Och för mig – för mig är det minus 80 kilo.

KÖSS

 

 
 
 

 

184
Lina Å

<3 starka syster!

1976malin

Bra skrivet 👍

Ewa Håkansson

Tack för dom orden My!!
Så j-a bra skrivet, man får bara fetnog ibland.
Tack för att du skriver, det vi andra inte kan eller orkar.
Mvh Ewa

Jessica

Bra skrivet! Jag håller med. Är trött på att försvara mitt val av kost. Är glad att jag har en sambo som stöttar mig även om han inte äter lchf och egentligen tycker att jag duger som jag är.
Men jag ska ju duga i mina ögon också. ❤️👏

Lina

Halleluja My!!!!!
Precis så känner jag!
Och ALLA i mina vänner på fb som länkade till den artikeln med Mia, är och har aldrig varit feta.
Jag förstår att dom inte kan förstå men som kan väl åtminstone försöka!! Är så less på att behöva försvara mig för nått somfår mig att må bra och som gjort att jag gått ner hittills 47 kg!
När ska folk fatta?!!!!
Stor kram till dig och tack för som raderna, skönt att se att det finns likasinnade= hopp om framtiden!! :)) puss/Lina

Ullis

Känner igen mig så mycket.

Man får höra:

* Men ta en bulle, ta lite fika. För det är ju måndag (en seg vecka har man framför sig = tröstäta), onsdag (fira att det är mitt i veckan) torsdag (snart är veckan slut), fredag (veckan ÄR slut).
* Man måste ju få unna sig. Man ska äta av allt, bara man rör på sig.

När jag berättade att jag undvek socker så fick jag konstiga blickar.

Dessutom detta tjat om att allt fett kloggar igen kärlen = man kan få hjärtinfarkt. Precis som att en person som äter tallriksmodellen aldrig drabbas, eller? ;)

LCHF är bäst. <3

Lotta Moberg

Heja My! Du är bäst!! Och du har så rätt! De som inte varit överviktig och varit styrd av socker kan inte förstå!! Kram <3

Nilla

Min sambo tycker jag är oartig när jag tackar nej till kakor, bullar, glass och godis när vi är hemma hos hans GBP-opererade syster!

Linnea

Asså sååå bra skrivet, så räääätt!!

M

Så jävla bra!

Mia

Bästa My/ LCHF ingenjören, du är så klok som en bok :) Hejja hejja dej, så bra skrivet. Vem har rätt att döma? och varför är det så himla upprörande om ngn frångår den "vanliga" kosten? Det är ett rent nöje att följa din blogg, keep on rocking girl! Mvh tant Mia

Ulrica Lefverström

Så bra skrivet:-D du är fantastisk, du är en sån inspirationskälla<3 heja dig. <3 kramar till dig:-)

Lina

UNDERBART!!! Jag hatar alla fjantiga "du kan väl banta en annan dag"- kommentarer, eller minen man får när man förklarar att lchf faktiskt är ens kosthållning för att man vill vara sund. Mina fällor är sånt som INGEN borde äta oavsett kosthållning så varför klaga när man äter en underbar bit lax med egengjord romsås och fräscha grönsaker men det är ok när jag käkar din chokladpudding till efterrätt?! Nej vad sägs om lite respekt för våra val som faktiskt bidrar till att vi får bättre hälsa!

Marie

High five på den!!!! Klockrent!

Matilda - tonårsliv i rullstol

Otroligt bra skrivet!

Citrin

Tycker du skriver ett jättebra svar. :)

Men jag kan förstå Mias sida också. Tror att hon talar mycket utifrån den lite "ytliga" vikten, alltså kvinnor som redan är normalviktiga men ändå hänger på de senaste trend-dieterna hela tiden enbart för utseendet. Och sedan blir de besatta, vad det än handlar om! Jag kan faktiskt förstå att om man är besatt av att bli smal (på gränsen till ätstörd som många är idag tyvärr) så kan allt bli galet och ohälsosamt. Precis som man kan räkna kalorier och se smör som djävulen, så kan man desperat räkna kolhydrater och få ångest av minsta mjölsmula. Och båda "dieterna" blir på så sätt ohälsosamma.

I och med alla viktminskningsmetoder som ploppar upp, typ en ny varje halvår, så förstår jag att det är svårt att hålla reda på vad som är hälsa och vad som är besatthet av att vara smal. Går man in med inställningen att bli snyggare inför en filminspelning; då kommer vilken kost/metod som helst att framstå som en desperat åtgärd man nog hade varit lyckligare utan...

Med det sagt så säger jag bara en sak: hejja mig som ätit godis EN ENDA gång i år! Förr var det minst 2-3 gånger i veckan! Och det tackar jag LCHF för! :)

Tommy H

Väl skrivet. Känner verkligen igen mig. Jag är också LCHF:are, -50 kg på 14 månader. 160kg var min maxvikt, sen stod det ERROR på vågarna. LCHF är ingen diet, det är ett livsstilsbyte!

LF

Folk som propsar på socker är outbildade och ska inte tas på allvar. Stå på dig!! :)

Sara

Bra skrivet! Som alltid!
Det som störde mig mest med Mia Skäringers text var ändå meningen "jag har krånglat färdigt med min kropp". Krånglar med min kropp, det är precis det jag gör då jag äter socker. När jag inte äter det känns min kropp betydligt mindre krånglig. Jag krånglar inte då jag äter LCHF det är alla andra som gör det, genom att lägga sig i, som du skriver. Jag har slutat krångla med min kropp, ja det skulle jag kunna säga samtidigt som jag tar åt mig en skiva smör med osthyveln.

Annaslchf

Underbar som alltid! Du är min stora inspiration och jag är glad att kunna kalla dig min vän <3

lizzeslchf

Bra skrivet My! Har flera gånger varit med om detta, att folk ser ner på lchfätandet. "Inte behöver du väl äta detdär längre nu när du gått ner så mycket". Lchf är en livsstil inte en diet. Jag har nått min målvikt men har ändå fortsatt med lchf för har aldrig mått så bra i hela mitt liv som när jag äter enligt lchf. Du är så duktig My, en riktig
förebild!

cathryn

Så bra skrivet, känner precis som du.<3

Busmamman

Tack för att du är så uppriktig och öppenhjärtig i ditt inlägg. Och faktiskt rätt likt Mia Skäringer's attityd, dock utan påhopp på andra personer/grupper, som hon lyckade med i sitt inlägg.

cissi

Bra skrivet! Fick tips av din syster att läsa din blogg.. Åh måste bara säga. Du är GRYM :D

MagganF

Tack My!! Väl rutet!

Britta

Du. Är. Lysande. Tack, det här behövde jag läsa idag.

Jenny

Tack för att du sätter ord på tankar som jag tänker varje dag. Tack för ditt mid och för du är en förebild för oss som har en lång väg att varandra och som har sockermonstret bakom oss. Tack My!

Layla

Amen, sister!

Frida D

Right on, sister.

Some people just need a high five...
..in the face...
..with a chair...
;D

Jennie

Lchf är ingen diet det är en kosthållning. Jag antar att folk anser vegetarianer och veganer i samma kategori för dom väljer ju bort kött. vad är skillnaden då egentligen när vegetarianen väljer bort kött och lchfaren kolhydrater och socker. för många handlar det inte om att "banta" utan om att vara friska och sunda. människor är rädda för förändring och företagen är rädda för att dom inte ska få sålt sin sockerfyllda skit längre det är det ända det handlar om.

hellstream

Bra skrivet! Men lite arg på Mia borde du ändå vara för hon skriver precis vad människorna i din omgivning säger. Han hånar och skuldbelägger hon också. Men om du skrivit det hade du väl fått mobben efter dig!

Tessan

Bra skrivet!!

Ulf Stensson

Hej
Väldigt bra skrivit! Stå på dig och håll din diet och ditt sätt att leva. Bry dig inte om vad andra säger och tycker. Människor tenderar att vara rädd för det som de inte förstår. Respekt till dig för att du står på dig.

Vi som tränar mycket och där med äter mycket och på bestämda tider får höra ungefär samma saker. Men kille som i matsalen på jobbet äter 2 panpizzor får inte höra ngt. Konstigt att de som sköter sig o eller strävar efter att gå ner i vikt alltid skall få hör en massa dumma och ofta konstiga kommentarer.

Verona

Helt klockrent! Så jäkla bra skrivet! Kram

Gunnel - sköldkörtelföreningen

My, väl rutet! Okunskapen inom samhället är stor men du vet att du har rätt och andra kanske lär sig så småningom. Sakta börjar samhället vakna upp ur kolesterolmyten. Vi upplysta vet och kan njuta av grädden. Däremot vill jag som aktiv i sköldkörtelföreningen upplysa om att extrem sockersug ofta beror på sköldkörtelhormonbrist. Man får fel på sockeromsättningen i kroppen vilket resulterar i sjukligt lågt blodsocker, kraftiga blodsockersvägningar, ett extremt sockersug. Dessutom är ett av de mest typiska symtomen att man blir insulinresistent och går upp 30 kg, sedan är det helt omöjligt att gå ner ett endaste gram. Skolmedicinen är också hopplest fel ute med dagens diagnosticeringsmetod med blodprov. Professor Göran Peterson bedömer att det går en miljon odiagnosticerade svenska kvinnor pga av detta. Helena Rooth Svensson har forskat i sjukdomen och skrivit en bok "skldkörteln och mitokondrierna" om varför en sjukdom i cellerna inte syns i blodprov. Keep up the good work och lycka till i framtiden.

Madelen

Riktigt bra skrivet. Även om jag inte har någon sockerjävul på det sättet så känner jag att detta stämmer så bra på mig med. Att bli kritiserad för det man äter och det liv man lever är känsligt. Extra känsligt kanske för att du och jag vet hur bra vi mår nu, av den maten vi äter. De andra har ändå mage att kritisera och tycker att vi ska äta av den mat som vi mådde dåligt av och som ledde till andra mindre bra begär.

Tack!

Sorkan

Du är SÅ JÄVLA BRA!!!

Sluta aldrig skriva för du peppar mig som faan!

Masssa tack för all inspiration du ger! :-)

Rebecca

Hej tjejen!

Bra skrivet och fantastiskt bra jobbat med din vikt! :)

Jag har några kilo kvar till dess att min kropp kommer må bra igen. Alltså må bra på ett rent kliniskt sätt, så att den kan funka som den borde kunna funka i min ålder. Sen kommer min hjärna säkert säga att jag ska ner ytterligare några kilo för att passa in i normen. Det är ju detta Skäringer vill åt i sin artikel. Hon menar inte oss som kämpar för att få tillbaka vår hälsa. Hon menar alla andra som hjälper till att skapa en osund bild av hur vi borde se ut. Alla som tar till en Quick fix varje gång vågen visar fem kilo för mycket å sen går tillbaka till sina gamla vanor igen. Låt inte någon eller något komma i vägen för vad du tror på. Det du tror på är din drivkraft och ditt bränsle och din ensak!
Kram

Inger

Jättebra skrivet! Tack!
Jag säger som du, Mia är inte boven då hon är okunnig. Nu önskar man bara hon blir upplyst. Kanske kan hjälpa till sprida kunskap nu när allas ögon är riktade åt det hållet?!

Nette

Sockerdemon kallar jag min jävul! För det är ju det den är.

Jag har börjat - försöka iaf - tänka för mig själv när jag får kritiska kommentarer att jag mår bara bättre och bättre så jag bryr mig inte vad den där tycker! Inte lätt alla gånger. Dock har jag en lång sjukhistoria så de flesta förstår ändå att jag verkligen försöker allt för att må bättre och kritik kommer inte så ofta från jämnårig. Äldre har dock svårare att förstå.

Kram du är bäst
Nette

Cissi

WORD!

Wictoria =)

Så starkt skrivet, och håller med till fullo. Vissa människor kan bara inte förmå sig om att sätta sig in i andras situationer elr förstå andras val. Men vi är alla olika likaså att vi har alla olika dieter och olika sätt att gå ner vikten. Men vi har rätten att välja vilket sätt som passar oss bäst utan att folk ska kommentera elr grimasera åt det. Tkr du har vart duktig som har gått ner så mkt och hoppas att jag med lyckas så bra som du =)

Lotta

Ramlade in på din sida och tycker verkligen att du är FANTASTISK :) Jag vet precis vad du menar med att man måste sitta och förklara sig ang. maten hela tiden ...ser dem inte hur mycket du gått ner och hur bra du mår ...GRATTIS och gå efter ditt eget <3 skit i dem andra som inte förstår

SGK

Jag har aldrig gått i dina skor, men jag tycker ändå att du är fantastisk! Bra rutet, och bra att med din nyanserade syn på Mia Skäringer. Jag önskar att jag hade varit lika klok som du när jag var så ung som du. :)

TL

Gunnel - Sköldkörtelföreningen: VART kan man få mer info om hur man går vidare, när man har diagnosen Hypo, äter Levaxin och har en övervikt som inte rör sig nedåt oavsett vad man gör? Sjukvården säger "gilla läget, vi kan bara åtgärda värdena, inte vikten". Har Sköldkörtel-föreningen en hemsida där man kan få råd?

Sandra

Åh My, du är underbar!
Precis som du skriver förstår inte folk att lchf är boten mot sockermissbruk! Det hjälper inte att bara utesluta socker. För att bli "botad" måste man ta bort alla kolhydrater! LCHF är INTE en av alla modedieter utan som du skriver en livsstil som hjälper alla med bl.a. sockertroll som sitter på axeln och skriker dig högt i öronen!
Sockermissbruk är precis lika allvarligt som missbruk av droger eller alkohol men har blivit tabu att prata om. Ingen som varit i missbruk kan någonsin förstå. Döm då inte heller utan gläds istället att man hittat en metod för att hantera det!
Kram till dig My!

Ewa Pihl

Hejsan , och grattis till dej som orkat ta ta i din situation.

Mia Skäringe levde förr på en tunn linje mellan liv och död.
Hon hade svåra ätstörningar, drack mängder av alkohol, skar sig i armarna och hade sex med fel killar för att dämpa sin ångest.
Ingen ide`att döma varandra.

Det finns verkligen många`normalviktga, som har LCHF som en ytlig trend. Speciellt i hennes mediakretsar.
Och det finns de/vi som bör` hålla oss till mindre kolhydrater.
Personligen läser jag även mellan raderna i Mias brev, och är rätt övertygad om att hon skulle önska dej allt gott.

Människors attityd till vårt kämpande är ju ibland ett utslag av att de är nöjda med oss som "tjocka".
De blir oroliga när vi rubbar cirkeln.
Vi behöver varandra i detta.
Ska ta dej som inspiration och energispruta nu framåt.
Flera rygg/o knä-operationer har gjort att kalori-intag o uttag inte stämmer alls.

Kram till er alla, och kämpa på…

Möjligheter och risker:
Världen (21): Världen visar fulländning i det du fr

Linda K

Vilken härlig tjej du är och vilken fantastisk resa du gjort!

Vi människor är så galet duktiga på att analysera varandra, kritisera och kommentera varandras sätt att leva.

Jag skulle inte kritisera varken ostrullar eller potatisklyftor, inte den som avstår alkohol och inte den som tar ett glas vin på fredagskvällen, inte den som springer milen fem dagar i veckan och inte den som aldrig springer. Inte den som köper en kanelbulle på pressbyrån en vanlig tisdagsmorgon eller den som aldrig gör det.

På samma sätt som jag respekterar en nykter alkoholist ska jag också acceptera den som väljer att avstå ett annat missbruk, genom att ge mitt fulla stöd och min omtanke. Samtidigt tycker jag inte om då någon kritiserar min pasta, jag gör många löprundor för att kunna äta den och det är något jag valt att göra.

Den som hittat sin väg och känner sig sund och glad, borde inte behöva försvara sina val. Det handlar om respekt för sina medmänniskor!

Så med andra ord så tycker jag att du har helt rätt och Mia har det också! =)

Johanna

Grymt bra skrivit! att hela tiden behöva förklara sig och berätta "hela historien" varför man började, hur det fungerar är ju sjukt tröttsamt! Folk lägger sig i för mycket i andra liv. Du är en stor inspiration och du motiverar, fortsätt kämpa! <3

Matida

Sjukt bra skrivit. Missförstå mig rätt, men ibland gillar jag när du blir arg/upprörd, för det är då då skriver de mest inspirerande och kloka inläggen. En sån här sak skulle jag kunna sätta upp på väggen näst intill, för att det inspirerar så bra! tack!

Johanna

Fasen vad skönt att läsa!! Du formulerar dig riktigt bra! Jag tycker verkligen att många är trångsynta. Som att man inte vill ta in annan kunskap. Heja dig My, du är grym!

Lotta

Så bra skrivet och så bra du uttrycker dej! Utan att dissa någon eller något specifikt!! Stor Kraaaam ♥️

Camilla

Ord och inga visor. Är helt enig i varje bokstav du har skrivit.

Du är en stark tjej och en fantastisk inspiration!

Stora kramar ♥

Karin

Tack. Det du säger skulle kunna handla om många saker i livet. Om att ta oss tid att se andra människor. Om tolerans. Du är en förebild i att våga välja sin väg.

Tatjana

Hej. Bra jobbat och fantastiskt vilken resa du gjort, gör. Tror inte att Mia i själva verket retar sig på just LCHF utan hela diethysterin som vi matas med.det finns en hälsofasism i landet. Nästan då att man får skämmas om man föredrar den gamla vanliga kostcirkeln och promenader.mer fokus på den inre utvecklingen, självkänslan tycker jag. Alla måste få välja sin väg men man ska inte tro att en väg är den enda rätta.Önskar dig all lycka till❤️Från en halvmullig tant😊

Cecilia

Sa jädrans bra skrivet! Ska komma ihag denna text nästa gang nagon i min närhet kritiserar mitt sätt att äta!!

Petra

Åh så bra skrivet My!! När Mia skriver att hon har krånglat färdigt med sin kropp, så läser jag att hon har gett upp! Det har inte jag!
Jag har också fått (och får fortfarande) en del kommentarer om hur jag äter, men nu har jag börjat "försvara" mej med att säga att jag är sockerberoende. Då säger de inte så mycket mer...

Christina

Så bra rutet och ändå inte elakt. Det uppskattas verkligen.

Glenn

Fan va jag gillar attityd. Bra jobbat tjejen! Stå på dig, och är det ett problem för andra vad du äter, så är det mer deras problem än ditt. Och Mia Skäringer vill bara synas i Media, rubriker säljer och det blir hon rik på ! Finns ett bra ord för det men då skiter väl folk på sig om jag skriver det :) Ha de gött, Kram Glenn.

Diddi

Så otroligt bra skrivet. Huvudet på spiken.
Det enda man egentligen behöver tillägga är "AMEN" :)

Sandra

Så himla bra skrivet o så sant!! heja dig!!

Jenny

Åh, vad jag håller med om vad du skriver. Jag blir jämt och ständigt ifrågasatt när det gäller min kost: "Men du är ju inte tjock, varför ska du banta?" "Ah men ta en bulle i alla fall, det skadar ju inte". "Ja, vill man dö i förtid så funkar väl lchf". Jag är inte överviktig och behöver egentligen inte gå ner i vikt men jag har ändå valt att äta enligt lchf och anledningen till det är att jag mår så mycket bättre av det. Märker stora skillnader mot när jag åt mer kolhydrater och mindre fett. Jag är mätt längre, jag tänker inte på mat eller godis HELA tiden, jag känner mig aldrig uppsvälld eller trött efter en måltid och framför allt orkar jag plugga myyyycket längre utan att ta en paus. Jag ifrågasätter aldrig någon annans val eftersom det är just hans eller hennes val men bara för att man går på lchf verkar det som att folk tror att de kan kritisera och ifrågasätta hur mycket de vill. Är så sablans trött på det!!

Dennis

Om man får kommentarer om kosten är det enklast att säga att du undviker socker. Svårare än så är det inte. Sedan om man tycker uttrycket LCHF är uttjatat går det bra med ATKINS också som är samma sak.

Annette Ibsén

Fantastiskt bra skrivet! Du har så rätt i allt!

Malla

Otroligt bra skrivet! Jag har precis startat med LCHF jag också och känner igen mig i mkt det du skriver. Just att folk bara måste kommentera att det är äckligt med fett osv, men det är ju inte dem som äter det, det är ju JAG som valt att äta det! Tvingar ingen annan o skulle aldrig göra heller! Hoppas på att kunna inspirera mer istället! Kämpa på, DU ÄR GRYM! Vilken reSa du har gjort! Var stolt o ha rätten att gå med näsan högt :)

L

Det är sant. Ingen har rätt att döma någon annan. Och det är jävligt svårt att ställa om.

Jag tror att LCHF kan vara bra eftersom det ger en boost. Man går ner i vikt, till rimliga uppoffringar. Fett gör att man blir mätt och inte får sockersug. Att utesluta socker helt gör dessutom att beroendet försvinner.

MEN.

Med risk för att punktera bubblan.
Animaliskt protein (inklusive icke-vegansk mat såsom ostar osv) är lika farligt som att röka, enligt nya rön. Detta är emellertid inte någonting nytt, då människan inte haft tillgång till kött- och animaliska produkter lika länge i evolutionens historia som till sega kolhydrater (vegetariskt):

http://www.sydsvenskan.se/sverige/proteinrik-kost-lika-farlig-som-rokning/

Och dessutom ökar risk för stroke, hjärtinfarkter och dylikt med LCHF: http://www.dn.se/debatt/de-populara-fettdieterna-ar-ett-hot-mot-folkhalsan/

MEN igen.

Ingen har rätt att döma. Vad man gör är ens eget val med sin kropp. Men, återigen.

Att hätskt försvara en långtidsanvändning av en diet som bevisligen är cancer- och hjärtsjukdomsframkallande är att fnysa åt användningen av personers skattepengar. Ingen vill behöva betala för sjukdomar som ofrånkomligen kommer drabba folk ur ett långtidsperspektiv. Därför kan jag tänka mig att folk blir upprörda.

Däremot är det bra att gå ner i vikt. Att lyckas gör hela ens liv lättare och är ingenting som skall rynkas på näsan åt, oavsett metod. Problemet är bara att det är en quickfix, för det är ingen långtidslösning. Tyvärr så ökar det risken för sjukdomar. Jag tror att sockerberoende är lika allvarligt som vilket beroende som helst, vilket dock är sjukt mycket svårare att komma ur då ju socker finns i alla produkter som inte tillhör LCHF-kategorin, och därför är svårare att undkomma. Men säg att man, istället för att utesluta kolhydrater helt, lika disciplinerat (inte slaviskt) börjar med säg 30 gram om dagen, dock utesluter ALLT _VITT_ socker och t. ex. uppgår till upp mot 100 gram om dagen till slut, men fortfarande uteslutande av vitt socker? Honung har inte samma effekt, och inte heller brunsocker. Att undvika potatis och morötter kan också vara en idé?

Bara för att man en gång varit beroende behöver inte det innebära ett livslångt lidande. Jag har själv haft ätstörningar, varit sockerberoende osv men det går, faktiskt. Inte utan en strikt diet, förstås. Men att inskränka sig själv till att aldrig kunna ta kontroll är fel. Ett beroende behöver inte likställas med en livslång sjukdom.

Det är faktiskt olika för olika personer. Vissa alkoholister klarar att dricka ett glas vin ibland. Andra gör det inte. Men, återigen, så är inte socker lika karaktäristiskt som alkohol heller då det faktiskt krävs (blodsocker) för vår överlevnad och därför inte jämt och ständigt triggar samma belöningssystem oberoende av mängd.

Jag tror att man klarar det. Det är fett tufft, men om heroinister har lyckats bli rena kan vem som helst.

Hoppas du mår bra oavsett. Men jag förstår ändå mothuggen mot försvar av en kost som är farlig.

Mvh
yogi-diet

My

L, du har fel

åsa

finaste, starkaste my!
åh så jag håller med dig!
jag grät ut hos min sambo härom veckan, i ren & skär frustration! av just precis det här. exakt så.
när man levt ett liv i ett större format, så har man alltid fått höra det & hur man borde göra & hur fel man gör. så faller man handlöst för LCHF, följer det strikt & slaviskt, det är en livsstil, en hobby, ett underbart sätt att leva - för mig!
men det är samma kommentarer, det är samma ifrågasättning, samma jävla rynk på ögonbrynen.

man blir så trött.
& samtidigt gör det mig så jävla stark.

hejja beslutsamhet!
hejja dig!
hejja alla som går sin egen väg!

L

My, det jag skriver stämmer nog för vissa och kan nog vara fel för andra. Det var inte en predikan, det var en metod. Hur är det fel, menar du?

Bob Olovsson

Jaha yogi-björn... Och som vetenskapliga bevis hänvisar du till en artikel i dn!? Det som är så korkat med ditt och många andras svar är att ni alltid tror att det bara handlar om vikten. Jag har levt som vegan i 5år pga ideologiska skäl (var bara ung och dum) Blek mager och orkeslös var jag. Nu på äldre dar har jag hittat lågkolhydratskosten och jag mår som en prins. Tränar varje dag, pigg och glad. Men du har säkert rätt, egentligen mår jag jättedåligt jag vet vara inte om det själv ;)

My

L, du har lite fel där:) mitt bloggkonto är lite överbelastat för tillfället så kommer inte in å svara! Här kommer svaret istället som överbevisar det grundlösa påståendet om att kött är farligt:

http://www.kostdoktorn.se/ar-det-farligt-att-ata-kott-fore-65-ars-alder

Den studie du refererar till har ingen grund. Vi LCHFare äter inte heller mer kött. Det är en seglivad myt. Vi äter mer fett istället. Och om du läser SBU:s senaste rapport så ser du att LCHF till och med är bra.

Förr i tiden trodde man att jorden var platt. Sedan överbevisades det. Precis som med fett. Man trodde fett var farligt, men det har för länge sedan överbevisats. Detta ser du om du håller dig ajour med senaste rönen.

Jag tänker inte äta så mycket kolhydrater. Din kommentar pekar på att du inte alls förstår vad jag menar. Att du inte alls kan leva dig in i att vara sockernarkoman.Nu, efter fyra år kan jag säga att jag mår bra. Jag väljer att äta hur jag vill. Om du missade det så har jag uttryckligen skrivit att jag inte kan äta lagom med kolhydrater. Så varför skulle jag äta 50-100 g kolisar om dagen?

KRAM

Millan

Hejsan!

Måste bara säga TACK! Att någon vågar tala om hur det är att vara LCHF:are, står på sig, visar att man sockerberoende är det allt eller inte. Jag som bulimiker är det ständigt koll på allt, för mig är det allt eller inget och mängder som ifrågasätter hur jag äter, varför jag inte äter si eller så som jag alltid har gjort. Sedan hur jag mår, utvecklas som person och gr ner i vikt det spelar ingen större roll. Tack för dina ord :o)

L

Ja, om man utgår från mina premisser skulle det ju vara nyttigare att käka kolhydrater. Om man utgår från dina så absolut inte.

Studie står mot studie. Jag förstår varför folk kan bli upprörda. Men, precis, om det stämmer så har jag fel och du har rätt. Absolut.

Ingen har ju oavsett rätt att snacka om vad folk äter. Det är mest hack på 1. tjejer och 2. rundare tjejer. Jag vet det där. Det är aldrig kul och det är så jävla orättvist. Därför är det ett skitbra inlägg. Jag menade inte att trampa på någon tå. Men, precis som debatten kräver så bemöter du ju det som talar emot LCHF, vilket gör att mina argument faller platt. Ännu ett argument för att folk ska sluta lägga sig i.

Kul att LCHF fungerade så bra för dig. Jag hoppas verkligen att du har rätt. Det hade gjort livet väldigt mycket lättare för många.

Mvh
det är trots allt svårt att vara vegan

My "LCHF-ingenjören"

L: tack för din ödmjuka attityd! Det är väldigt svårt att veta vad som är rätt och vad som är fel i kostdebatter. Det enda som vi kan göra är att lyssna på våra kroppar - och min kropp mår som en kung av detta sätt att äta och jag har valt att lyssna på det. Jag litar nämligen på att min kropp säger till om jag matar den med kost som inte är bra för den - annars strider det mot evolutionsprincipen!

Du har rätt - Mia likaså- vi ska sluta hetsa. Och för mig är LCHF för första gången - avslappning!

KRAM

Lottsky

Så allt som står i dagstidningar är sanningen, L? Du ska nog ta och läsa på lite innan du upprepar "sanningar" som inte längre är så självklara. Ta och läs på Ann Fernholms blogg t e x, eller hellre, läs hennes bok "Ett sötare blod." Googlar du runt en smula kommer du troligen hitta information om nya rön angående vad som mer troligt orsakar hjärtohälsa och strokes - socker, inte fett. Kan bara ta mig själv som exempel, att mitt hjärta rusar och jag får smärtor i det området om jag intar för mycket socker men mår bra med stabil hjärtrytm när jag undviker socker men äter vanlig normal mat med rimliga mängder fett. Du som alltför många andra har annamat den felaktiga synen att LCHF är en köttdiet - det GÅR att äta och det FINNS de som äter, vegetarisk LCHF. Vidare så är det ju sätter dig till doms du gör när du antyder att det är disciplin som måste till - grattis till att du gjort dig fri från ditt sockermissbruk men du verkar ändå inte förstå att VISSA måste ta bort ALLT som triggar sockersug ur kosten och det RÄCKER INTE att endast ta bort vitt socker, det sug som vete triggar kan var MINST lika illa för de med sockerproblematik. Läs på lite och ta inte vad dagstidningar publicerar som sanningar. Och läs igen vad My själv skriver om sin kamp mot sockersug. Människor har ätit animaliskt protein i årtusenden och gå inte på någon veganpropaganda om att vi inte är skapta för köttätande - våra TÄNDER visar klart och tydligt att vi är OMNIVORER, INTE herbivorer. Hade fettet och det animaliska proteinet varit SÅÅÅ farligt hade vi dött som art för många år sedan. Sedan är det en ANNAN sak att FÖR mycket protein inte är så bra för oss - men proteinet från sojabönor är inte nyttigare att få i sig i för stor mängde det heller och svamp är fullt med tungmetaller (naturens små reningsverk) så det ska man inte heller käka för mycket av. LCHF är inte en bantningsmetod även om många tidningar framställer det så. Och det finns FORTFARANDE inga klara belägg för att naturliga fetter är så farliga för oss - tvärtom visa många som ätit LCHF en längre tid BRA värden. Läs gärna Sten Sture Skaldemans "Ät dig ner i vikt" - sedan kan du kritisera det du uppenbarligen har mycket förutfattade meningar och små kunskaper om...

L

Lottsky: Det var bångstyrigt att bara utgå från mina egna erfarenheter och dagstidningsstudier. Visst. Jag är ingen läkare, och jag har inte själv gjort studierna.

Men. Jag skulle faktiskt aldrig klanka ner på någons lunchlåda i en matsal. Jag skrev bara ett inlägg. Sorry om jag trampade på någons tå. Jag är faktiskt ingen forskare, så det kanske var dumt att jag uttalade mig.

Mvh
det är fett svårt att valsa mellan tår

Malin

Vilket bra inlägg! Med den här typen av respekt för individens val skulle klimatet bli ett helt annat och kostdebatten mindre känsloladdad.

För mig är det fantastiskt att du hittat ett sätt att leva hälsosamt! Jag imponeras av och beundrar din resa, och är genuint glad för din skull!

Min situation ser annorlunda ut. Jag har en passion i uthållighetsidrottande, jag åker Vasalopp och kör långa Triathlon. Av nyfikenhet har jag provat LCHF, men det inverkade menligt på min ork att utföra högintensiv träning och hålla tävlingstempo över tid. Så jag har återgått till en vardag med grötfrukostar, pasta och sötsliskiga gels under tävling. Det funkar för mig och får mig att prestera bättre.

Sen ställer jag mig frågan. Hur kommer det sig att du (och, gissar jag av kommentarerna här, många med dig)ska behöva bli ifrågasatt för ditt val att äta LCHF? Och hur kommer det sig att jag och många med mig känner oss ifrågasatta för våra val? Varför kan vi inte glädjas åt varandras välmående, även om det sker på olika sätt? Jag läser i Gunnels inlägg "Okunskapen inom samhället är stor men du vet att du har rätt och andra kanske lär sig så småningom. Sakta börjar samhället vakna upp ur kolesterolmyten. Vi upplysta vet och kan njuta av grädden." Genast ska jag alltså känna mig oupplyst och okunnig för att min kost består av större del kolhydrater? Tänk om vi bara kunde lägga ner denna dragkamp om någon absolut sanning och därmed rätten till att också påtvinga andra människor den. Tänk om vi bara kunde glädjas med varje medmänniska som är sund och mår bra.

Tack för ett fint inlägg och grattis till din fantastiska resa!

Kikki

Bra skrivet My! :) du är verkligen inspirerande!

Linnea

Och hur ser din kropp ut innuti då av att bara äta fet mat..?

Malin

Smyger in här och säger Hej:) Precis som du skriver så ska man aldrig döma någon för snabbt.. man vet aldrig vilka krig denna kvinna/man har genomgått.
Vi är alla kämpare,krigare på vårat helt unika sätt.
Kram till dig.

Marina

Jättebra skrivet!

Gun

Ett stort ❤️ till dig!

Malin

Bra skrivet! När ska vi lära oss att alla inte är stöpta i samma form? Att alla väljer sina egna vägar och vi ska respektera alla vägar som leder dit vi vill? I salute you!

Tanja

Sanslöst bra skriven, My!!! Jag hoppas, det är okej, om jag länker till den här sidan.

Johan

Bra där!!

Visst är det skönt med en ventil så man slipper sticka gaffeln i örat på alla som vet "bättre" än de som provat LCHF och gillar känslan av hur kroppen mår och reagerar :-)

Kämpa på!

A

Helt underbart mitt i prick skivet😊👍👍

Robbix

Så jäkla bra! Stoppar in en ostrulle å bara njuter av din text! :)

Åsa ivarsdotter

Bra skrivet! Det är fler som reagerat på Mia's senaste "krönika":
www.kostdoktorn.se/mia-skaringer-nya-ansiktet-provivas-sockerdrycker

Nadja Sjödin

Så himla bra skrivet! Det är galet hur många som blir provocerade av LCHF, kan själv inte förstå varför!? Jag ifrågasätter aldrig vad folk väljer att äta. Det som är mest sjukt är att folk reagerar om man dricker en halvliter standardmjölk till maten, skulle man dricka en halvliter Coca-Cola skulle ingen bry sig.

linda

Gillas starkt!

Daniel

Har aldrig varit överviktig men har sedan tre månader tillbaka börjat ta tag i att träna ordentligt samt förlja en "diet" "slaviskt" och kan känna igen mig i allt du skriver. Riktigt bra skrivet!

Rebecca Å

Jag personligen tror inte på LCHFdieten för att den uppmuntrar användningen av animaliska fetter och köttindustrin, vilken är så OTROLIGT dålig för klimatet (eftersom man för produktionen av varje animalisk kalori behöver förbruka en massa vegetabiliska kalorier, vatten och fossila bränslen). Dessutom är jag ganska säker på att allt kolesterol och mättade fetter som HF står för till slut proppar igen blodådrorna. Syftet med dieter borde vara hälsa, inte att gå ner i vikt. Om man ändå vill gå ner i vikt skulle jag snarare förespråka att nog undvika kolhydrater men att äta en hel del grönsaker för vitamin och protein, samt att hitta en träningsform som man gillar och kan njuta av.
Men du har rätt i att ingen har rätt att "äcklas" över andra människors diet och att fördöma andra människors livsval.

Carita Liljendahl

Heja heja! Så som du kämpat ska ingen hoppa på dig och säga att du gör fel.
Samma diet passar väl inte för alla, och ordet "banta" gillar inte jag.
Men vi är alla, hur vi än gör, värda respekt.
Kram på modiga dig!

Carro

Bra My! Man måste ryta ibland!!! Heja dej :)

Christel Mirefall

Fattar precis vad Mia menar. Efter åravis (nu menar jag inte två tre år utan närmare femtio) av bantande hit och dit, två kilo ner fem upp. LCHF kan vara bra för många men vi är alla olika glöm inte det. En del går upp av den dieten undertecknad är ett levande bevis t.ex. 5:2 samma sak, fasta jippie gå ner fem kilo gå upp åtta. Vilken tur du har haft som hittat rätt i bantarljungeln, frågan är hade vi blivit så feta ifall vi inte hade börjat i bantarkarusellen för åravis sedan i tron att vi skulle bli smala och vackra?? Vilka ideal är på modet idag??? Trådsmal på gränsen till anorektiker eller halvmullig och mysig, något att hålla i när åskan går?? Nej håller med Mia de här idealen skapar vi själva genom bilder i media, läsning om lyckade bantare som gått ner trettio fyrtio kila.

Sommakoa

Tack, My! Hmmm, funderar på urskrift, inramning och hedersplats på lunchbordet. ;)

Läste på Anna Halléns facebooksida:
"LCHF ska inte diskuteras. LCHF ska upplevas."

Folke

Du gjorde min dag ! Underbart skrivet ! Precis så är det..

Abe

Grymt bra jobbat det må jag säga.
Visst ger LCHF resultat, inget snack om saken.
Ta nu inte detta på fel sätt, men rent hälsomässigt är inte LCHF dieten en bra diet långsiktigt.
Självfallet är inte överdriven fetma det heller och jag är djupt imponerad över dina framsteg. No question about it.

Jag är ingen kostexpert eller liknande men även om det finns efterforskningar om hur det ställer till för en rent hälsomässigt finns det de från andra dieter också.

Vad jag förespråkar, även om du har hört detta miljontals gånger så är en varierad kost där man verkligen RÄKNAR allt man sätter i sig och ett regelbundet tränande det absolut bästa.
Och till er som säger att det inte fungerar, bullshit.. det kräver bara att man satsar helhjärtat på det. Precis som My har gjort med LCHF.

Det är en enkel matematik, gör av med fler kalorier än vad du sätter i dig = Tappa i vikt.

Elinor

Så himla bra! Skulle önska att en stor del av mina vänner och släkt läste detta! Men jag tycker ändå det är lättare nu än vad det bara var för ett år sedan :)

Majoren

Klockrent My. Igen!

David

Bästa jag läst på länge. Det finns många idioter som inte förstår de fysiska och psykiatriska problem vissa får av helt vanlig kolhydratkost. Dessa ska alltid framhäva "det är bäst att ta lite av allt, man ska inte gå till överdrift med någonting". Dessa människor åsamkar enorm skada för oss som inte tål den typen av kost då många av oss förhåller sig till det hela precis som nyktra alkoholister förhåller sig till alkohol.

Ditt inlägg är verkligen mitt i prick.

David

"Visst ger LCHF resultat, inget snack om saken.
Ta nu inte detta på fel sätt, men rent hälsomässigt är inte LCHF dieten en bra diet långsiktigt.
Självfallet är inte överdriven fetma det heller och jag är djupt imponerad över dina framsteg. No question about it.

Jag är ingen kostexpert eller liknande men även om det finns efterforskningar om hur det ställer till för en rent hälsomässigt finns det de från andra dieter också. "

Först påstår du att LCHF inte är en bra diet långsiktigt och sen säger du att du inte är en kostexpert. Smart där. Kanske borde du prova LCHF, många upplever att det skärper ens kognitiva förmåga. Källa på att LCHF inte skulle vara en bra långsiktig diet? Jag är tämligen säker på att det inte finns några bra studier som stärker det du påstår nämligen. Förmodligen har du läst någon rubrik på aftonbladet som refererar till någon liten studie av låg kvalité med osäkra slutsatser.

Anonym

Att jämföra kolhydrater med alkohol... Suck!

Olivia

My du är så himla grym. LCHF rolls ♥ grymt bra skrivet ska bli så himla roligt att höra dig den 10 maj kram kram från Olivia

marielle

Fantastiska, kloka, underbara My ! <3

maria

Japp!!!! Om man vet något om beroende så vet man också att socker (kolhydrater) är lika förödande som alkohol. Bra kämpat!!!! Du e duktig tjejen!!!!!

Anna

Hej!!Har bantat sen barnsben...om jag ätit sallad, kött, nutrilett eller vad det nu varit så har folk flest engagerat sig (!) i min lunch...det har alltid varit fel...enligt dem som äter så rätt!
Men om jag dör av övervikt eller av igenkalkade ådror...jaja, dö ska vi alla en gång eller?!

Nu provar jag sen i höst lchf med 2 kg som resultat...går sakta dettan...menmen!

Klem Anna


Lisa

Hej! Bra skrivet! :-)
Jag tänkte ungefär samma sak när jag läste det Mia hade skrivit!
Jag hyser all respekt för henne och jag tycker hon har delvis rätt! Men bara för att man äter bra kost eller " rätt" kost för en själv, tränar flera ggr per vecka så betyder det inte att man är sjuk på nått vis, varken träningshets eller ortorexi eller någon ätstörning!

Stå på dig! kramar i massor!

Felicia

jag är absolut inget fan av lchf, eller någon annan diet för den delen heller. Jag som kostrådgivare och personlig träning förespråkar "normal" kost med bra råvaror och undvika socker. Men ibland har jag kunder som äter lchf och det är inget jag ifrågasätter och gör det inte heller emot dit. Varje val är ens eget och det viktigaste är ALLTID att man hittar det som funkar för sig själv. Vilket lchf verkar ha gjort för dig.

Så lchf eller ej.. RIKTIGT JÄVLA bra inlägg! :)

(och grymt bra jobbat med dina framsteg!)

Nettan

Hej My

Jag förstår dig precis ,jag är själv nyckter alkolist, och ett missbruk är en sjukdom som kan drabba vem som helst, och det har inget med ens utseende att göra i den bemärkelsen! ingen kan se på min utsida att jag är sjuk i alkolism. Ps Jag tycker du är välldigt vacker!ds

Dryg

Och artärerna då? Dom mår kanon antar jag? Blod tjockt som sirap och hjärtklaffar som kämpar i kvicksand.. Kör hårt!!

Jossan

Du vet att det är massa socker i dom ostarna? Ost bryts ner till socker.. Får jag föreslå att du dricker vatten med citron istället, och när socker suget är som värst, borsta tänderna! Det hjälper.

EvHa

Klockrent My! Precis så är det som du beskriver det, varför ska någon annan fördöma det som gör dig må bra!
Och får väl hoppas inlägg Dryg o Jossan ovan är på skämt!!?

Stora kramen o go for it My!

erika

Tycker det är väldigt fint av dig att tidigt i inlägget poängtera att det inte är Mia du är arg på - då blir det mer förståelse och mindre påhopp.
Sen så håller jag med både dig och Mia; jag själv har haft en ätstörning i snart 10 år och förstår precis vad hon menar med att vi inte behöver fler diettips, för att hela tiden hoppa på nya dieter och mixtra utav bara helvete med kroppen mår ingen bra av. Stackars lilla kroppen blir jävligt otrygg och i mitt fall så har jag börjat bli lite rädd att jag kommer ha svårt att få barn pga vad jag gjort med min kropp. Som jag mixtrat med och behandlat den illa. MEN nu äter jag LCHF sedan i januari, vilket såklart började som en diet och nu jävlar nu skulle jag gå ner i vikt och bla bla. Nu börjar LCHF dock bli en livsstil för mig; jag mår mycket bättre, är piggare och stackars kroppen har äntligen börjat lita litegrann på mig igen. Och jag har börjat lita på den, jag äter när jag är hungrig och så länge jag håller mig mätt och nöjd så har jag inte lika mycket ångest. Så jag (och min behandlare) tror att det är maten som är min medicin. Och då fullfeta produkter, så ren mat som möjligt och mellanmål i form av fett och proteiner istället för frukt som innehåller en jävla massa socker=ångest. Sen så är jag med dig till 110%; vad vi äter ska andra jävlar i mig skita högaktningsfullt i. Om man inte har något roligare att prata om, än att kritisera andra för hur de äter, ja då säger det väl mer om den personen än om oss? :)

@nnefranc

Underbart skrivet!

Vikten är ju bara en av alla positiva effekter LCHF för med sig (som jag tror gemene man inte är upplyst om). Jag själv verkligen njuuuuter av mitt eksem- och migränfria liv tack vare LCHF <3

thomas

Kanon, bra rutet My!!
Har själv gått ner 20 pannor utan allt för stor uppoffring med LCHF och fått ordning på blodtryck mm.
Har ett perfekt blodsockervärde och samma blodfetter som innan. Jag är lärare och i lunchrummet rynkar kollegor, framför allt idrottslärare åt min lunchlåda; "Det är bara enkel matte, förbränn mer än du käkar", BULLSHIT! "Jag kan inte förstå att du vill vara så överviktig", Vafan, VILL vara överviktig????? Som om man väljer det?

Katarina

Bra rutet! Undrar om dina korkskallar till lunchkamrater hänger här på din blogg också? Det ser ut så på en del stockdumma, okunniga kommentarer.

Haha

Fantastiskt roligt att se alla som kan så oerhört mycket om ämnet! Vad sägs om att prova att snöra på sig gympadojorna några gånger i veckan? Kanske rent av en sallad efteråt?

Janne

Respekt

Sandra - hotnailpolish

Jättebra skrivet! Många kramar <3

mslowcarb

Så jäkla bra skrivet! Herregud vad härligt att läsa för jag kan verkligen relatera.

Kusipakis

Respect!!!

Ulrika

High five!!!!

Anna

Mias roll i solsidan som du gillar är varken naturlig eller hon, utan just en roll! Hur vet du allt om alla som påpekar dig! Den enda som dagligen påpekar vad jag äter är lhcfare, aldrig träffat nåt argare släkte än ert! Tack å lov är hon utbränd nu! Börja ät människa innan hjärnans kolhydratsbrist äter upp dig!!

Hellen

bara man kommer ihåg att det du skriver gäller ALLA dieter.
Inte bara LCHF. det gäller likväl de som trugar en viktväktare med "bara en kaka går väl bra" som lchf:aren att ta en potatis e väl ok.

Det är ändå lite varning i kommentatorsfältet att äter man socker är man en idiot.

Är vi inte mer vuxna än så? (Nej det är vi inte jag vet det, det är bara å hoppa in på KostDoktorn sida så ser man den sektliknande hetsstämning som pågår efter Mias artikel.

men men. När jag började med LCHF lovade jag mig att ALDRIG falla in i sekthetsen som LCHF ätande människor väldigt ofta hamnar i. Det är inte fel att vara viktväktare, det är bara ett annat val än LCHF och det måste man väl få bestämma själv vilken väg man vill gå..

Fredrik

Det här var riktigt bra skrivet.
Du är en grym tjej och jag kan bara applådera.
På kryssningen får jag läge att se och höra dig "live" :-)

Henrik

Like!

Robert

Skit i alla som ifrågasätter. Kom ihåg om man tar medel-IQ, så är hälften dummare =)

Kör på bara !

Fredrik

Yeah!

Fredrik

Återkom gärna till detta inlägget om ca 15 - 20år... Se om du håller med i det du skriver då? Vill inte ens tänka på ur insidan av kärl och organ kan se ut då? LCHF är inte den enda dieten för sockernarkomaner.

Anna

ursäkta uttrycket men FYFAN vad stolt jag blir över dig. Starka människa, all power till dig. Du är så jävla bra. Keep going !

Camilla

Helt rätt! Bra skrivet! Jag håller inte på med LCHF utan jag har precis börjat med 5:2 men principen är densamma. Det viktiga är att man själv trivs och hittar den "metod" som passar en bäst.
Grattis till den fantastiska viktminskningen!!

Anonym

Själv brukar jag fråga: Vad är det jag har på min tallrik som du blir provocerad av?

Linnea

Jag är ingen lchf-are och finner ingen anledning att bli det heller. Jag är rätt övertygad om att det inte är det bästa för kroppen men jag köper ändå hela den här texten. För er som är sockerberoende är det säkert bra mycket bättre att äta enligt en "diet" som passar och fungerar istället för att försöka äta "lagom" och ständigt falla dit för chokladkakorna. Heja dig!

Malin

Wow! Vad du inspirerar mig, du är min idol!

Niclas Personlig Tränare

@Fredrik
Du bör nog läsa på ang totalkolesterolet hdl ldl.
Du har tydlig okunskap på området.
Kroppen tillverkar kolesterol på egen hand, hjärnan behöver det.
En diet i mina ögon är något man pinar sig igenom för att nå ett resultat! Jag gillar personligen inte termen "lchf" för media har kört sönder begreppet.
Det är ett livssätt!
Men det finns inget att vara rädd för med naturligt mättat fett!
Man kan överäta av energität mat också.
Men hungerhormnerna blir stimulerade av just fett och proteiner, vilket gör att du känner dig mätt.

Jag fick diabetes typ 1 för 2,5 år sedan och jag har sedan dag 1 kört på low carb och high fat! Mina värden är bättre än innan och mina diabetsläkare kliar sig i hårbotten! GO FIGURE!
Det enda jag behövde välja emellan var att klippa socker eller ta en jädra massa sprutor! Gissa hur många jag tar.. 1 med ett basinsulin om dagen.
Jag mår bättre än innan jag fick diabetes! Har alltid tränat och trott mig äta rätt. Så att få en metabol sjukdom var inte så väntat!
Idag jobbar jag som Personlig tränare på www.trueworkout.se
Jag vill inspirera människor att äta rätt och sedan träna rätt. MEN ALLT BÖRJAR MED KOSTEN!
följ mig gärna på #starkochfrisk78 och på FB Niclas Frisk
Bra skrivet My!

Cecilia

Du är superfin, kämpa på och lycka till! Kramar <3

S

Att döma av kommentarerna här och dumförklaringarna jag ofta får höra för att jag inte äter enligt LCHF så ser det lika illa ut åt andra hållet vad gäller huruvida folk lägger sig vad andra äter. LCHF har nöstan blivit som en religion. Funkar säkert jättebra för vissa och rent biokemiskt är det helt logiskt att man tappar i vikt. Jag är biotekniker och har läst ett antal vetenskapliga artiklar i ämnet, och att dra slutsatser åt nåt håll går inte att göra. För det första kräver den här typen av studier en väldigt lång tid för att visa säkra långsiktiga resultat, det räcker inte med ett par år. Såna långsiktiga studier finns ännu inte att läsa då det gått för kort tid sen forskningen inleddes. För det andra drar olika studier olika slutsatser beroende på infallsvinkel. Det jag har kunnat se utifrån det jag läst är att LCHF ger bra resultat på människor med problem med kraftig övervikt och diabetes just utifrån de problemen. Man har dock även sett tendenser till ökat kolesterol jämfört med en kost där mindre fett ingår.

Kristina Niemelä

Heja heja, Fy tusan så bra jobbat på egen hand!!! 79 kilo !! Det är inte många som klarar av ens. Bra att du trampar ner foten och säger ifrån. Den som aldrig har varit överviktig vet inte vad de pratar om. Blir så trött på dessa människor, jag har själv lyckats gå ner över 30 kilo på mitt vis och behöver gå ner mer. Har även jag diabetes. Jag bli uppriktigt förbannad å dina vägnar hur dina närmaste kolleger/vänner osv.. beter sig!! Jag är full av beundran med din bedrift, låt inte andra människor dra ner dig. Lycka till i fortsätttningen =)

Anonym

Hur såg din kost ut innan LCHF?

Alexandra

Jag är såååå imponerad av din kämpaglöd. Du är fantastisk och otroligt vacker... Bra jobbat tjejen♥

C

Anonym 139
Jag kan inte svara för vad My ätit förut men jag själv har(haft) samma problem med sockermissbruk som henne och jag har gått på dieter och träningsprogram sen jag var 16 år och min vikt har trots det fördubblats sen dess(+ 2,85kg/år i 28 år).
Jag har testat flygvärdinnedieten, rotationsdieten, banan-och-lättmjölksdieten, Viktklubb mm. mm. och det jag har kört mest är Viktväktarna som propagerade för kolhydrater och light-produkter. Viktväktarna brukade funka i en 8-10 veckor och sen så var jag tillbaka på ruta 1 igen eftersom jakten på så fettsnål mat som möjligt kombinerat med lightprodukterna gjorde att jag ALLTID hade sockersug och kände hunger, fick även enorma sockerfall som gjorde att jag blev alldeles darrig.

Nu äter jag normala storlekar på portionerna(med VV så åt jag enorma mängder potatis som var "fri"). Oftast äter jag någon typ av protein i storlek som min handflata, grönsallad/vitkål/broccoli i ungefär dubbel mängd och någon typ av fettkälla(bea/kryddsmör/gräddsås) ca 2-3 msk till lunch och middag, till frukost äter jag 2 kokta ägg på vardagarna och på helgen blir det oftast äggröra eller omelett med det känner mig mätt och nöjd och slipper sockerdippar. Sötsuget håller sig dessutom helt borta vilket är underbart, förut fanns tankarna på choklad och godis hela tiden...

Jennie - mittlchfalternativ

Så bra skrivet, du är en sådan förebild för så många.

Nu har jag inte läst igenom varenda kommentar så det jag skriver kanske upprepas lite. Det jag reagerar på bland flera av kommentarerna är att man undrar hur artärerna ser ut. Tja, det kan man ju fråga sig, frågan är hur deras ser ut?

Det man säkert vet är att naturligt fett, däribland animaliskt inte ökar risken för hjärtinfarkt och stroke. Kolesterol är något livsnödvändigt för kroppen och inte någon vi ska vara rädda för. Totalkolesterolet är egentligen ganska ointressant men det är det enklaste och billigaste sättet att mäta kolesterolet på och det som naturligtvis förespråkas av läkemedelsindustrin. De vill ju sälja sina blodfettssänkande mediciner.

Kolesterol delas in i VLDL (triglycerider) och LDL och HDL.

Fett och kolesterol från maten transporteras först till levern innan det når ut till blodbanan där det har som uppgift att ge energi och vara byggmaterial i cellerna. Triglycerider är det som för kolesterolet ut i blodet. Dessa krymper sedan och bildar LDL, det onda kolesterolet. Ett stort intag av kolhydrater ökar LDL och gör att LDL blir små kompakta partiklar och det är dessa som sedan riskerar att täppa till våra kärl.

HDL, det goda kolesterolet, är det som kan ta upp överblivet kolesterol och transportera det tillbaka till levern och HDL ökar av ett högt intag av naturliga fetter och minskar av snabba kolhydrater

Så frågan är vad som är farligast för våra kärl, fett eller socker?

För mig är det viktigt att ha kunskap om det man pratar om och att bara ifrågasätta hur kärlen på en LCHF:are ser ut tyder på ren och skär okunskap enligt mig. Troligtvis har de som ifrågasätter animaliskt fett i kosten läst om dess farlighet på kvällsblaskornas löpsedlar och sedan köpt denna högst vetenskapliga löpsedel rakt av.

Fortsätt kämpa tjejen!

Ssl spelare

Jag förstår mia, även dig men försök tänka dig in i min sittuation.
Jag är en innebandyspelare som spelar i Superligan, tränar väldigt mycket så jag borde "kunna" äta vanlig mat eller "njuta" av en chockladbit någon gång, men ikke!!! Hetsen alla har i laget " omg äter du kolhydrater!!!!!" Sockerförbud you name it.. Det går så långt att jag vågar inte äta med mina lagkamrater , känner mig tvingad att måsta "banta" eller köra någon av alla 100olika dieter för att slippa känna mig "utstött"
Hur kan det vara normalt? Det är nog de mia menar att det är en hets i dagenssamhälle som gör oss sjuka. Sen är det från person till person vad som känns rätt och är bra.
Människan har tydligen alltid rätt att öppna käften och tycka och tänka till när det gäller andras liv.
Grymt bra jobbat av dig som lyckats så bra med dina val.
Önskar jag var lika stark , så jag skulle kunna säga ifrån och våga äta iaf.

Ssl spelare

Jag förstår mia, även dig men försök tänka dig in i min sittuation.
Jag är en innebandyspelare som spelar i Superligan, tränar väldigt mycket så jag borde "kunna" äta vanlig mat eller "njuta" av en chockladbit någon gång, men ikke!!! Hetsen alla har i laget " omg äter du kolhydrater!!!!!" Sockerförbud you name it.. Det går så långt att jag vågar inte äta med mina lagkamrater , känner mig tvingad att måsta "banta" eller köra någon av alla 100olika dieter för att slippa känna mig "utstött"
Hur kan det vara normalt? Det är nog de mia menar att det är en hets i dagenssamhälle som gör oss sjuka. Sen är det från person till person vad som känns rätt och är bra.
Människan har tydligen alltid rätt att öppna käften och tycka och tänka till när det gäller andras liv.
Grymt bra jobbat av dig som lyckats så bra med dina val.
Önskar jag var lika stark , så jag skulle kunna säga ifrån och våga äta iaf.

susann

Vad bra skrivet,du är en inspiration!!! Jag kämpar själv med sockerjävulen....

Garry Jones

Bra skrivit.
Jag vet att LHCF fungerar. Jag var 105kr i februari 2013 och nästan dog av kärlkramp 51 år. Efter hjärtoperation med 4 sk stents fick jag läkarens order om att sköta mina matvanor. Jag gick till Bokia och frågade efter en bok. De sålde mig en bok om LHCF som jag aldrig hade hört tals om.
Jag plockade bort snabbmat och coca cola. Jag började dricka rödvin. Och så LHCF. Ett år senare är jag frisk och jag väger 80kg. Till sommaren ska jag cykla Vätternrundan. (Jag har även kommit fram till att McDonalds borde stängas ner och den typen av mat förbjudas eller det minsta så borde de förbjuda clownen, happymeals, barnens kalaser och lekplatser på McDonalds. Men detta är en annan histora).

Mimmi

Snyggt jobbat, du är jätte fin. Jag bryr mig inte om vilka metoder man använder sig av bara man gör något, för sin egen och hälsans skull, BRA JOBBAT <3

Elisabeth Axelsson-fridlund

Har människor så tråkiga liv att de måste förstöra andras för att verka bättre än vad de är?
Avundsjuka för att du lyckas?
Alla beroenden, vad det än är, är lika dj jobbiga att ta sig ur.
Undrar om de skulle gilla att du kritiserade deras val.
Stå på dig. Annars gör någon annan det.
Kram

Lina Solin

Hej, jag läste din berättelse och jag blev så ledsen... eftersom det är så sjukt!! Jag gjorde en lång uppdatering på min sida på FB och länkade din berättelse, hoppas att det var ok! Det lät så här...

Hustrumisshandel, okunskap eller mat?

Jag är intresserad och följer debatten.. Jag älskar Mia Skäringer för hennes komik och ironi, jag äter LCHF för jag är en sockernarkoman, jag tränar så mycket för det mår jag bra av, jag läser av och till enklare forskningsrapporter eftersom det är evidensbaserat och superintressant!

Jag läser även ny forskning som inte stödjer det jag har fått i min utbildning som sjuksköterska.. Jag läser forskning som är konstig och obekväm eftersom det inte är som det alltid har varit! Men tänk om vi aldrig skulle gå framåt i forskning.. Det är obekvämt med nya rön, det går emot allt vi lärt oss, men det är ju så det funkar!

Trött är ordet.. Som sagt.. Vem har rätt att döma andra.. Inte Mia Skäringer iaf!!! Ideal skapar vi oss så duktigt själva.. Ingen tvingar oss att se på smala snygga "normer", det är NI och JAG som sätter upp spelreglerna, det är vi som bestämmer vad som styr oss! Vem bryr sig om alla andra.. Jo, Mia Skäringer.. och hon når ut med sin okunskap och skapar en egen norm..

Inget är rätt eller fel.. Mia Skäringer, LCHF, dietister och alla andra kunniga.. Ska vi leva som vi alltid gjort med lagom, då skulle ingen vara fet eller ohälsosam, alla skulle leva sitt jävla "lagom" resten av sitt lyckliga "lagoma" liv! Tyvärr ser det inte ut så..

Cancer ökar lavinartat, demensen som kryper ner i åldrarna ska vi inte ens gå in på, diabetes och hjärt och kärlsjukdomar.. oj oj oj.. Varför? Förmodligen för att vi äter lagom och som vi alltid gjort, tränar lagom och lever jätte lagom.. Eller? Sluta tycka om allt du "hört", läs forskning och evidenbaserade artiklar, sluta döma andra, var mer öppen för nytt och bry dig mer om vad DU mår bra av!! Alla är olika och mår bra av olika saker!

Läs en berättelse som jag bifogar av lchfingengören.. det är hennes verklighet.. hennes liv, hennes kamp!! Inte min eller din.. var objektiv och ta inte ställning, du har INGET med hennes liv att göra.. definitivt inte hennes matlåda!! Det är hennes matlåda, inte din!!

Kommer hon däremot till jobbet med en blåtira, då tycker jag att du ska bry dig! Men det får folk att backa och inte våga.. för det rör inte mig.. Men hennes matlåda, det är så superhett att vem som helst får hoppa på.. nä, skärpning på er alla!!

#lchf #miaskäringer #matmissbruk #vuxenmobbning #mobbning #sockerberoende #misshandel #forskning #dietister

Johanna

bra skrivet! Skönt att du kan nyansera så tydligt, det är sån otroligt stor skillnad på oss alla och jag håller helt med Mia om att det finns en diethets som inte är sund, men är fullständigt på din bana i att vi måste acceptera att vi är olika och att alla ska äta vad de mår bäst av och inte bli ifrågasatta. Ingen ifrågasätter min mjölkallergi (jo, faktiskt lite till en början "ska du inte äta lite hela tiden så kanske du inte blir jättedålig om du råkar få i dig nåt?)
Stor kram till dig och kämpa på och sprid mer av dina kloka sunda värderingar.

Veterinarbloggen

Tack

Joel

Gör din grej! All lycka.

Vätösanna

Tack det här var fantastiskt bra skrivit !!!!!

Anna (Loviica)

Inte f-n behöver de som proppar i sig socker och andra snabba värdelösa kolhydrater försvara sig som vi får göra! De som inte hajjat än, de som är kvar på sötadyoghurt/juice o rostmacka-stadiet. Ingen ifrågasätter ju dem på samma sätt.. " Ska du äta allt det där fettet"? Jaa.. ska du äta allt det där sockret? Gaah
Tack för att du har stake att säga ifrån!
Kram till dig

Ingvar Bejvel

Mycket bra anslag mot Skäringer. När jag först läste hennes inlägg, slogs av hur rappt men med vilken okunskap hon förde fram sitt luddiga budskap, för luddigt var det! Jag har kommenterat kostfrågor i olika bloggar sedan 2003, samtidigt som jag gick över till naturlig mat. Men Skäringers drapa valde jag att inte kommentera! Nu har du verkligen punkterat efterföljarnas gillanden!

Jenny

Tack! Tack tack tack och tusen gången om, återbigen. Tack. Det bästa jag kanske någonsin läst! Så jävla skönt att läsa och höra! Du är fantastisk. Tack.

Florence

Följer det här från Paris.
Så rätt du har, vi är olika och har olika behov, det är orsaken till att jorden inte är bebott av samma människa!
Trångsynthet leder ingenstans.
Bravo och fortsätt med det som gör dig gott!

U

Det skrivs mycket här om att de som är LCHF:are måste försvara sina matvanor / får kritik. Jag känner många (bl.a. kollegor) som kör LCHF och jag har aldrig märkt att någon har ifrågasatt det. Däremot får jag som allätare ofta kommentarer om det jag äter. Snart vågar man ju inte dricka en läsk för alla kommentarer man får om det. Folk verkar tro att socker är livsfarligt. Se t.ex. kommentaren ovan om "de som proppar i sig socker och andra snabba värdelösa kolhydrater". Sån är jag. Jag har valt att äta socker och jag mår bra av det. Är det några som jag upplever dömer andra människor så är det LCHF-communityn som har blivit något av en sekt... Notera att jag inte alls har något emot LCHF som grej, men jag tycker att ni kan vara lite ödmjukare mot dem som inte är LCHF:are.

Jag är för övrigt inte intresserad av att gå ner i vikt. Skulle vara illa att gå ner 79 kg då jag bara väger 76 :) Jag äter ALLT och tränar och mår prima, det har alltid funkat bra för mig.

Emma

Hej,

Jag har aldrig varit tjock. Jag har visserligen gått på diet, men jag har aldrig varit tjock. Så nej, jag vet inte hur det är. Men jag vet hur det är när andra människor dömer mig för vad jag väljer att ha i min matlåda. Om jag väljer bort bullen till kaffet eller godiset till bion. Jag är däremot, liksom Mia Skäringer trött på dieter. Och jag är det inte för att de inte funkar. För det gör dem. Det gäller bara att hitta sin diet,sin väg, sin balans.

Jag dömer inte dig för att du har valt LCHF. Jag är glad för din skull, för att det funkar för dig. Jag dömer inte dem som val 5:2. Varför skulle jag göra det när du och de mår bättre av sin "diet"? Men jag vill inte heller själv bli dömd. För att jag väljer att äta kolhydrater i massor. För att jag mår bra av det. När allt kommer omkring handlar det ju om vad man mår bra av själv. Det som funkar för dig kanske inte funkar för mig. Men inget av sätten är mer rätt eller fel för det.

Stå på dig och fortsätt med det som får dig att må gott.

//Emma

Living by Miriam

Bara bäst! :-)

Johan

Hej,
Bra skrivet och vilken enorm insats du gjort! Riktigt bra jobbat! Har gjort resan själv med först itrim och sen GI-tänk och mycket träning! Det är en kamp varje dag och msn får många synpunkter... Skönt att hur stark du låter!!!

Stå på dig!!

Anonym

LCHF är faktiskt bra för sådana som är sjukligt feta som du verkar va/ha varit, men LCHF är inget att rekommendera normalviktiga. Jag förstår och respekterar ditt val, kanske ska du förklara för andra så du förstår varför du måste äta LCHF.

Lena Ekberg

Lev efter ditt huvd. Lev så att du mår bra. Fördommar går verkligen åt båda hållen. Ska visa mina14 åriga döttrar din blogg. Fler modiga föredömme behövs. Heja dig!

Catharina

Skit i vad andra tycker och säger. Känns det bra för dig och om det faktiskt fungerar för dig, så är det det viktigaste. Sen så kan en del av de som kommer med kommentarer också göra det för att de helt enkelt har svårt för att förstå HUR det kan fungera. Det är ju en hel del feta produkter man äter. Men förstår att det kan bli skitjobbigt efter att höra kommentarer om och om igen. Glad du hittat dieten som fungerar för dig.

Fridha

👍👍

Malin

Bra skrivit jag håller helt med dig! Du vet vad du talar om, tänk om alla som yttrade sig i denna fråga gjorde det. Kram

fuffens

Känns inte som någon idé av er som äter lchf att ta åt er av Mias text om ni inte tycker att LCHF är en sån där typisk trend diet.

Jag har själv mycket erfarenhet av att få kritik för vad jag äter. Halva min släkt äter lchf och dom klankar ner på min ickelchf kost jättemycket. Tror nog att det inte spelar någon roll vilken väg du tar. Du kommer få kritik från osäkra människor ändå. Man ska aldrig ursäkta sig själv!

Bra skrivet my :)

Anonym

Gick ner 10kg efter att jag började röka, så less på folk som kritiserar min livsstil.

Linda

Tack för att du delar med dig! Jag ahr länkat till dig på min blogg i ett inlägg om Mia och allt som hänt!
Fasen va du är bra! Kram!

http://livetsdramaturgibyme.blogspot.se/

lollo Wernäng

Du har ju fattat, att man inte kan ta in fler kalorier än vad man gör av med. Som du äter LCHF diet har du inga kolhydrater, och behöver inte röra på dig så mkt. Annars hade du behövt träna mer så du fick fler muskler som gjorde att du förbränner mer. Grattis du gör som Mia skriver. Inte ger mer energi än vad du gör av med.

C

anonym 162
Min man är snarare underviktig än normalviktig och hade ett högt kolesterol trots sin slimmade kropp och enligt kostcirkeln mathållning. När jag började äta LCHF så hoppade även han på det tvärt emot alla kostråd, vad hände...? Jo, hans höga kolesterol är numera normalt...

C

råkade skicka iväg för snabbt
så här kommer min fortsättning till anonym 162
så det är inte helt fel att även äta LCHF för "normalviktiga"...

Susanne Wenngren

Fy fan va bra skrivet, skönt att jag inte har såna människor runtomkring mig, tycker synd om dig som ska behöva höra sådant. Min ena svärson äter också enligt LCHF o vi diskuterar tillsammans om det i stället. Jag har provat att äta "lagom" provat 5:2, men inget funkade ena dagen vägde man 87 nästa 88 o så vidare upp o ner, med LCHF har jag gått ner 2.5 kg på 1 1/2 vecka. Åt LCHF för några år sen också o gick ner 12 kg på 4 veckor, jag känner mig piggare så tycker jag magen sköter sig bättre

Glada hälsningar Susanne

Hedda Delin

Wow. Det här var det bästa jag någonsin läst!

Aga

Bra kämpat, bra skrivet, bra tjej! <3

Frida

Det är som du skrev mina egna innersta tankar. Grymt underbart att se att någon annan tänker/känner/upplever det som jag gör.

Josefin

Helt underbart och rått skrivet. Är också lchf och så jävla trött på, vadå, det är ju en massa fett och det är farligt..bla bla bla. Där satt du DEN! GO GIRL!

Magdalena

Så bra skrivet. Är rätt nybliven "ellsehåeffare" sedan knappt 7 veckor och visst får man undrande blickar när jag petar i mej den dära extra smörklicken. Läser och tar till mej massor av information så att jag SNART kan motargumentera med starkt självförtroende. Snart...MYCKET snart skall jag mässa om "Matrevolutionen" :).
Du verkar vara en mycket stark kvinna! Ser fram emot att följa din blogg.
All lycka till dej!

lotta

Heja dig!
Bra jobbat och bra skrivet!
Själv är jag normalviktig men äter lchf för att det får mig att må bra! Jag är också otroligt trött på att folk ska lägga sig i vad jag äter och varför. Gång på gång får jag förklara att jag inte går ner i vikt av lchf. Att det inte är en diet! Att jag äter det för att slippa få sockerrus och för att slippa humörsvägningar. Men det är så otroligt svårt för kolhydrat-ätarna att förstå.
"Lagom är bäst" Okej? Så lagom mycket humörsvägningar skulle vara okej? Varför skulle jag vilja må lagom bra när jag kan må bättre?
Jag fattar det inte iaf!

Maria Ahlgren

Du äger!

LCHF har, med allra största sannolikhet, räddat mitt liv. Min omgivning, däremot, väntar på att jag vilken sekund som helst ska falla död ner pga mitt val av kost. De har väntat i.. Hm... 5 år. De borde ha fattat vinken, men kolhydratiker är inte alltid så snabbtänkta.

Liebling

Hej, har just börjar lchf-vägen men håller med båda dig och Mia. Ingen borde ha rätt att lägga sig i någon annans ätande. Dina ostbollar är din business. Jag var väldigt överviktig i tonåren och då hade minsann folk åsikter oavsett vad jag åt. Uppenbarligen funkar lchf för dig, hoppas den funkar för mig också :)

Marleen

Blir helt rörd idag av detta inlägg. Är inte på dag 4 som sockerfri och i princip bara broccoli till maten en gång om dagen just nu.
Jag kom på mig själv för 5 dagar sedan när jag efter jobbet, på rasten, mellan mina kunder på min klinik satt och tryckte in twix, digestive kex, Pepsi och hexvrål som om jag vore galen. Tänkte då efter senare tre månaderna minst har jag maniskt smygätit sockret i alla former var dag och ljugit för familjen om det. Sagt att jag förstår inte vad viktökningen kommer ifrån.
Säger ex jag ska köra ner och slänga skräp på den lokala återvinningsstationen och åker in om affären och sitter i bilen och hettsäter godis så jag mår illa. Säger vid middagen när jag tar en liten portion att jag är en mättande lunch så jag inte är så hungrig.
Får upp sedan 4 månader tikarna från 64-71.fy fan .
Förr åt jag lchf i två år sen senaste året pga utlandsflytt, thailand där jag inte kunde maten för att fixa lchf blev mitt fall ner I missbruket igen. Jag är en beroende människa, även på träning när jag väl kommer igång. Kommer ifrån efter 3-4 timmar för jag inte kan sluta . Har jag en box vin hemma dricker jag den på några dagar, i smyg oftast i en kaffekopp, det slutade jag med för länge sedan. Dricker inte för jag är en beroende människa. Men socker finns överallt.
Men nu är jag på banan igen. Din blogg ger mig styrka. Känns som du beskriver mig
Jag vägde 96kg innan jag vaknade första gången slutet av 2013. Jag vet idag är jag är missbrukar inte bara sötsugen. Jag klarar detta denna gången.
Igår hände det, barnen är godis,har 5 barn, de minsta 3 år. Så då måste jag ta i godiset och hjälpa dom. Jag trodde jag skulle gråta. Och hur sjukt är det. För nör de somnade och sambon somnade till på soffan är jag upp resterna.
Jävla socker.
Men nått mer sim peppar mig är Ketonstickor från apoteket, även om jag vet de ej är 100% så vet de utslag är det ett bevis på att det går rätt till. Jag kan allt, gick urbildningen på 6 veckor till kostrådgivare inom kchf, paleo och lc kost 2014. Jag har verktygen. Jag måste bara behärska över min hjärna! Tack för din blogg.

(ursäkta stavfel och särskrivningar, inte min starkaste sida att formulera mig i text)

Marleen

Blir helt rörd idag av detta inlägg. Är inte på dag 4 som sockerfri och i princip bara broccoli till maten en gång om dagen just nu.
Jag kom på mig själv för 5 dagar sedan när jag efter jobbet, på rasten, mellan mina kunder på min klinik satt och tryckte in twix, digestive kex, Pepsi och hexvrål som om jag vore galen. Tänkte då efter senare tre månaderna minst har jag maniskt smygätit sockret i alla former var dag och ljugit för familjen om det. Sagt att jag förstår inte vad viktökningen kommer ifrån.
Säger ex jag ska köra ner och slänga skräp på den lokala återvinningsstationen och åker in om affären och sitter i bilen och hettsäter godis så jag mår illa. Säger vid middagen när jag tar en liten portion att jag är en mättande lunch så jag inte är så hungrig.
Får upp sedan 4 månader tikarna från 64-71.fy fan .
Förr åt jag lchf i två år sen senaste året pga utlandsflytt, thailand där jag inte kunde maten för att fixa lchf blev mitt fall ner I missbruket igen. Jag är en beroende människa, även på träning när jag väl kommer igång. Kommer ifrån efter 3-4 timmar för jag inte kan sluta . Har jag en box vin hemma dricker jag den på några dagar, i smyg oftast i en kaffekopp, det slutade jag med för länge sedan. Dricker inte för jag är en beroende människa. Men socker finns överallt.
Men nu är jag på banan igen. Din blogg ger mig styrka. Känns som du beskriver mig
Jag vägde 96kg innan jag vaknade första gången slutet av 2013. Jag vet idag är jag är missbrukar inte bara sötsugen. Jag klarar detta denna gången.
Igår hände det, barnen är godis,har 5 barn, de minsta 3 år. Så då måste jag ta i godiset och hjälpa dom. Jag trodde jag skulle gråta. Och hur sjukt är det. För nör de somnade och sambon somnade till på soffan är jag upp resterna.
Jävla socker.
Men nått mer sim peppar mig är Ketonstickor från apoteket, även om jag vet de ej är 100% så vet de utslag är det ett bevis på att det går rätt till. Jag kan allt, gick urbildningen på 6 veckor till kostrådgivare inom kchf, paleo och lc kost 2014. Jag har verktygen. Jag måste bara behärska över min hjärna! Tack för din blogg.

(ursäkta stavfel och särskrivningar, inte min starkaste sida att formulera mig i text)