Julmys

GLAD första advent älskade älskade läsare <3 HERRE vad jag ääälskar julen! Dock är det alltid lite med vemod i bröstet, jag längtar hem! Det finns inget som är så mycket MAMMA som julen för mig! När jag var barn så plockade mamma fram julsakerna på första advent. Hon stod osminkad i vardagsrummet med en röd tofs och sina rödmålade läpparn (min mamma räknar nämligen inte läppstift som smink, det är en del av hennes identitet!) med sitt långa, blonda hår i en röd snodd på sniskan och strykte julgardiner. I min familj har det alltid varit så mycket traditioner. På kvällen på första advent så samlades vi i soffan, jag och mina två styvbröder, medan mamma tände änglaspelet och tände alla enmiljardsjuttiofem ljus. Sedan drack vi glögg och fick var sin chokladtomte. Det var tradition hos oss: en chokladtomte varje första advent. Mamma läste sagor medan pappa drack sin glögg och somnade högt snarkandes på sin stol.
 
Några dagar innan lucia bakade vi lussebullar och pepparkakor. Det är så mycket symbolik det där med julen. Kakor, bullar å choklatomtar! Även fast julbordet är en dröm för oss LCHFare är det inte konstigt att många av oss faller för frestelser på julen, den är så starkt betingad med sötsaker. När jag ser en chokladtomte i affären så myser jag i hela kroppen! Jag vill bara hem till vår skinnsoffa och knö ner mig med familjen! Men jag vet ju: det sitter ju inte i tomten. Det sitter i gemenskapen. I doften från glöggen. I mammas sagoröst. I pappas höga snarkningar. Det sitter i gemenskapen! 
 
Chokladtomtar, pepparkakor och bullar är bara något vi laddat upp med minnen och känslor. Men det går att bryta! Det går att göra om traditioner! Och i år så ska jag öva lite extra på det där. Idag ska jag och min man dela en julmust light och äta falsk risgrynsgröt i soffan medan jag tänder mitt glöggdoftande värmeljus. DET får bli vår nya tradition! En tradition som jag mer än gärna kan ge mina framtida barn. Förutom sötningen i lightläsken då. Vad är dina LCHF jultraditioner?
 
 
Men. I väg från allt sockersnack. Idag är en tid för familj, vänner och gemenskap. Fokusera på det istället för maten.
 
Jag jobbar och pluggar hela dagen idag. Först jobb, sedan plugg och sedan lite mera plugg. Men mina nära och kära finns i mitt hjärta hela tiden. Lite extra idag. Och till mamma som jag vet läser min blogg varje dag: jag älskar dig. Jag saknar dig. Och jag tänker lite extra på dig och dina röda julgardiner idag. Pussa & krama pappsen från mig idag!
 
KÖSS
 
 
 
 

Första dagen med körkort

Igår var lyckan på topp! JAG HAR TAGIT KÖRKORT! Jag trodde jag skulle vara king på att köra! Jag har fått så mycket beröm av körskolan att jag har så lätt att anpassa mig till nya bilar. Har så himla lätt att hitta dragläge och hitta rätt växlar. MEN. Det är just NYA bilar! 
 
Igår skulle jag köra själv för första gången. Eller ja. Martin hängde ju med. Och det var det VÄRSTA jag varit med om!!!! Vi har ju en sketgammal Mazda. Och jag har ALDRIG kört en gammal bil! Det är dessutom sportkupé och myycket drag i motorn. Den är i princip bara ett plåtskal så den mullrar ju som en LCHFares mage på kolhydrater. 
 
Jag satt sketdåligt. Är ju sinneslöst kort så för att nå kopplingen var jag tvungen att sitta för nära ratten, TROTS att jag verkligen försökte ställa in allt. Och manövreringen är ju helt hemsk!! På nya bilar behöver man ju bara tänka att man ska svänga, här måste man ratta för livet! Hittar inte alls rätt växlar och får kärringstopp 500 gånger. Jag har nog aldrig varit så skräckslagen. Fast det var nog inte hälften så skräckslagen Martin är. Har aldrig sett honom så likblek xD 
 
Så ja. Nu så övningskör jag igen. Vår bil är verkligen hemsk och jag kan varken svänga eller komma upp i fart. Har nog aldrig lipat så mycket. Vet inte hur många bilar som tutade på oss igår. Så jag har drömt heeeemska mardrömmar hela natten!!! Men men.... Nu övningskör jag med Martin och han säger att han ska hålla i en egen uppkörning innan jag får köra själv! hahaha! Jag som trodde jag var king! Så det blir bussen till jobbet idag igen! Eftersom jag blir så gryyymt osäker på denna gamla herken så blir jag så inne i bilen att jag har svårt att koncentrera mig på vad som händer på utsidan. Och det är ju GÖÖÖÖRfarligt! Så nu blir det att nööta tills det sitter! 
 
Hur jag firade mitt körkort? Genom att köpa en ny ROSA HP datorn med fyrkärning A8-processor! Tur att man jobbar på Elgiganten! Fick den till ett grymt pris! Visst är den fiiin? Matchar mitt skrivbord ;)
 
Jag bestämde mig även för att JULPYNTA igår!! ÅÅH va mysigt!! Ni ska få fler bilder när allt är uppe! Jag ÄLSKAR julen <3
 
 
KÖSS
 
 
14

KÖRKORT!

ÄNTLIGEN satt den! Fjärde gången gillt, en kväll på akuten och feberomgången allan senare: JAG HAR KÖRKORT!!! ÄR SÅ JÄKLA GLAAAD!!
 
Tack för allt stött och pepp! Nu har jag verkligen lärt mig: GE ALDRIG UPP!
 
KÖSS
 
18