Första dagen med körkort

Igår var lyckan på topp! JAG HAR TAGIT KÖRKORT! Jag trodde jag skulle vara king på att köra! Jag har fått så mycket beröm av körskolan att jag har så lätt att anpassa mig till nya bilar. Har så himla lätt att hitta dragläge och hitta rätt växlar. MEN. Det är just NYA bilar! 
 
Igår skulle jag köra själv för första gången. Eller ja. Martin hängde ju med. Och det var det VÄRSTA jag varit med om!!!! Vi har ju en sketgammal Mazda. Och jag har ALDRIG kört en gammal bil! Det är dessutom sportkupé och myycket drag i motorn. Den är i princip bara ett plåtskal så den mullrar ju som en LCHFares mage på kolhydrater. 
 
Jag satt sketdåligt. Är ju sinneslöst kort så för att nå kopplingen var jag tvungen att sitta för nära ratten, TROTS att jag verkligen försökte ställa in allt. Och manövreringen är ju helt hemsk!! På nya bilar behöver man ju bara tänka att man ska svänga, här måste man ratta för livet! Hittar inte alls rätt växlar och får kärringstopp 500 gånger. Jag har nog aldrig varit så skräckslagen. Fast det var nog inte hälften så skräckslagen Martin är. Har aldrig sett honom så likblek xD 
 
Så ja. Nu så övningskör jag igen. Vår bil är verkligen hemsk och jag kan varken svänga eller komma upp i fart. Har nog aldrig lipat så mycket. Vet inte hur många bilar som tutade på oss igår. Så jag har drömt heeeemska mardrömmar hela natten!!! Men men.... Nu övningskör jag med Martin och han säger att han ska hålla i en egen uppkörning innan jag får köra själv! hahaha! Jag som trodde jag var king! Så det blir bussen till jobbet idag igen! Eftersom jag blir så gryyymt osäker på denna gamla herken så blir jag så inne i bilen att jag har svårt att koncentrera mig på vad som händer på utsidan. Och det är ju GÖÖÖÖRfarligt! Så nu blir det att nööta tills det sitter! 
 
Hur jag firade mitt körkort? Genom att köpa en ny ROSA HP datorn med fyrkärning A8-processor! Tur att man jobbar på Elgiganten! Fick den till ett grymt pris! Visst är den fiiin? Matchar mitt skrivbord ;)
 
Jag bestämde mig även för att JULPYNTA igår!! ÅÅH va mysigt!! Ni ska få fler bilder när allt är uppe! Jag ÄLSKAR julen <3
 
 
KÖSS
 
 
14
Camilla

Ha, ha,ha! Ursäkta att jag skrattar, men du är bara för bra på att berätta saker! STORT grattis till körkortet! Du är grym, som klarade det fast du var så sjuk! Lycka till med nya övningskörningen :). Det kommer gå galant!

Camilla

Ha, ha,ha! Ursäkta att jag skrattar, men du är bara för bra på att berätta saker! STORT grattis till körkortet! Du är grym, som klarade det fast du var så sjuk! Lycka till med nya övningskörningen :). Det kommer gå galant!

Ulrika

...mullrar som en LCHFares mage på kolhydrater!! Shit vad jag skrattade. Ge det lite tid bara så kommer du lära dig köra er bil också.

Helena

När jag tog körkort så vet jag att min uppkörningaexaminator sa till mig innan jag gick "ja, nu är det bara att gå hem och övningsköra själv". Min sambo hade samma problem som du med bilen vilket resulterade i att han slutade köra i princip. gör inte det! Öva öva öva och går det inte, köp ny bil som du kan köra (det gjorde vi och nu kör han alltid) Det är så viktigt, tror jag, att hålla igång körningen efteråt!

kareng

Ja, det tar lång tid att lära sig köra i trafik efter att man fått sitt kort och man måste öva hela tiden - att köra bil är en färskvara. Man måste köra, köra , köra så ofta som man kan. När jag fick mitt körkort för drygt 30 år sedan hade mina föräldrar en gammal Volvo (som var gammal redan då). Jag som knappt är mer än en och en halv meter kunde knappt se ut genom vindrutan och alla som såg bilen komma med mig i trodde att den var ute och körde av sig själv. Livsfarligt! Och med en så ovan förare också.

Amanda

Hejsan! Sugen på en ny header? Kika in på min blogg :)

monica

Grattis. Har du lärt dig tanka. Det tog ett år innan jag behövde lära mig det! Sambon fyllde i. Men man är som på hal is när man ska ut ensam. Minns vår dotters lycka men också förskräckelse, när hon samma kväll skulle köra 2 mil till en kompis.

Citrin

Haha så lustigt :) Jag har själv inte körkort, men många vänner kör så skruttiga bilar så de vågar inte låna ut till någon, bäst så för medtrafikanterna ;) Man blir ju rätt inkörd på "sin bil".

Frida D

Haha.
Först efter att jag tagit körkort, körde jag mammas gamla SAAB, utan servostyrning, utan bränsleinsprutning. Jag chokade för mycket, så motorn blev sur och stoppade, och när det händer så går det inte att starta på 10-15 minuter. Det här hände mitt i en rödljus-korsning. På E18! Men det ordnade sig till slut... :)
Och du är ingen king, du är en Queen! :D

Flisan

Grattis till körkortet :D

G I N A ~

Grattis till körkortet! :D och sheet va fin dator du har<3

får man fråga hur många poäng du har på blogg.se? (reklam grejen längst upp)

Cecilia

Massor av Grattiskramar till körkortet! Vad skönt att det ordnade sig till slut!
Kram Cecilia

Tina

Att ta själva körkortet är verkligen det enklaste, sen krävs det många mils träning innan bilkörningen sitter där den sitter ändå ;) Tagga ner, sluta böla och ta det lite kallt istället. Nya bilar har också olika draglägen etc.

Marie

Grattis till körkortet!!!