Presentfredag: vinn ett statement halsband från Underbara Saker

Nu är det dags för presentfredag igen! Förra veckan vann Vilja Lindgren den glittriga partyväskan för mobilen/datorn/paddan från  Underbara Saker! GRATTIS!
 
Denna vecka lottas det ut en asaballt Statement halsband!
 
 
Det enda Du behöver göra för att vara med att tävla är att svara på frågan:
 
Hur ska du fira Halloween?
 
Glöm inte att skriva in din e-post i e-post fältet så jag kan kontakta dig om du vinner! Den blir enbart synlig för mig.
 
Linda Blad heter hon som driver  Underbara Saker och en LCHFare med en hel drös kreativitet. Jättekul att följa på instagram och på Facebook. Kika gärna in på hennes webbshopp (jag kan själv shoppa ihjäl mig där inne) xD
 
Lycka till!
 
KÖSS
10

Lunettcup

Som du vet så pluggar jag till civilingenjör, men det du kanske inte visste är att jag pluggar min master inom hållbar innovation. Det innebär att miljön spelar en central roll i produktframtagning i alla steg i värdekedjan.
 
På sista tiden när vi har fått det litet bättre ställt här hemma försöker vi göra kloka prioriteringar. Köpa bra mat och konsumera hållbart. Vi kvinnor kan göra oerhört mycket för vår miljös skull. Det handlar mycket om anndra inventioner än de vi är vana att konsumera.
 
Och nu snackar vi intima grejor. Jag fattar själv inte grejen med att inte prata om intima besvär och åkommor. Det ligger något fult och laddat i det. Som att vi tjejer (jag har aldrig varit man så där kan jag inte uttala mig) aldrig har problem där nere. Det har vi och det kan hjälpas med att byta till en smartare lösning.
 
Dina p-piller kan du byta mot en p-termometer från Natural Cycles. Då slipper du proppa din kropp full med syntetiska hormoner och få de besvär som kan uppstå. Obalans i kroppen, humörsvängningar, minskad fertilitet osv. Du mäter tempraturen på morgonen och ser om det är säkert att ha sex eller inte. KLART! Där gör vi en enorm besparing på naturen. Vi kissar nämligen ut massor med hormoner som påverkar djurlivet i vattendragen. Men det är klart. Det marknadsförs inte lika hårt. Företagen tjänar inte lika mycket pengar på dig om du byter till P-termometer. Men du tjänar på det. Du och naturen.
 
Och nu till det lite känsligare ämnet: Lunettecup. Jag klickade hem min för ngn vecka sedan och har nu provat den en vecka! HERREGUD vilken skillnad! Jag märker inte av att jag är i den tiden på månaden ALLS! Det är så många kvinnor som lever med obalans i underlivet pga bindor och tamponger HELT i onödan! Alltså detta är nog en av mina bästa investeringar hittills! På min Instagram kom det in drösar med kommentarer som tyckte likadant. Och innan ni frågar: nej den ploppar inte ut varken när man tränar, går eller cyklar. Och man behöver inte tömma den mer än morgon och kväll. Så den är verkligen hur bra som helst! Dessutom är det en enorm besparing för både miljö och plånbok. Denna håller i år! Då slipper vi belasta sopbergen i onödan och lägga 100 kr/månad på intimitetsprodukter. Glöm infektioner, kliande underliv och obehaglig känsla: detta är verkligen lösningen!
 
 
 
Så ja. Det finns mycket vi kan göra för att göra vår morderna leverne mer hållbart. Bekvämare lösningar som är mer hållbara för oss och för naturen. Win-win! 
 
KÖSS
 
 
12

Piff och piff

Jag gillar att klä upp mig. Att köpa kläder och känna mig snygg varje dag. Att gå upp en 30 minuter tidigare för att piffa ordning mig själv. Detsamma gäller mitt hem. Jag gillar att lägga pengar på piff till hemmet och jag städar 2 gånger i veckan. Innan jag går och lägger mig tar jag alltid en kvart och borstar av allt och städar undan. Jag gillar ljuslyktor med spets. Rosetter på ljusstakarna. Och strukna gardiner.
 
 
 
Betyder det att jag är ytlig? Definitivt inte. Däremot använder jag det som en parameter hur jag mår.
 
När jag inte mår bra, har låg självkänsla eller mår kasst, då förfaller både mitt utseende och mitt hem. Att ta hand om mig själv och unna mig att känna mig fin och bo i ett välbonat hem, är för mig en kärlekshandling. Det visar att jag hyser respekt för mig själv.
 
Det är såklart ingen allmän regel. Jag känner flera starka kvinnor som ger blanka f*n i hur dom ser ut just för att dom inte bryr sig och mår bäst så. För dom är det tvärt om. Om dom börjar bry sig för mycket så kan dom känna av att självkänslan inte är på topp eller att det ligger en grop med ångest någonstans och kurar.
 
Det är bra att lära känna sig själv på det sättet. Det blir då lättare att läsa av hur man egentligen mår. Insidan speglar av sig på utsidan, på det ena eller andra sättet.
 
KÖSS
7