Påminnelse

Idag kom jag på mig själv med en sån sjuk våg av tacksamhet!
 
Jag satte på mig mina underkläder för att springa till jobbet. Och då slog det mig: jag kan böja hela benet utan att magen är i vägen längre. Och sedan värker inte mitt vänsterben längre när jag håller upp mitt högerben för att hoppa i underkläderna.
 
Alltså sånna där moments gör att jag känner sån stor glödje i livet. Visst, jag har 15-20 kg att gå ner och ibland surnar jag till över det. Men i sånna moments som idag känns det så fånigt. Jag har tappat 80 kilo. Min kropp ör stark och frisk. Den tar mig dit jag ska och krånglar inte,
 
Att lägga vårt fokus på det vi redan har idag, föder tacksamhet och livsglädje.
 
Vilka saker har du idag som gör dig lycklig?
 
KÖSS
 
7

Säg aldrig aldrig

Igår pratade jag om att jag var skamknarkare. Idag tänker jag prata om hur man kan ta tag i detta.
 
Något som är väldigt viktigt är att inte förbjuda sig själv. Att säga "jag ska ALDRIG mer äta socker!" föder mer en känsla av förbud än frihet. Risken är att när man väl äter socker eller dricker alkohol eller röker en cigg (eller vad man nu förbjudit sig från) att det uratar till rena orgien. Till en matfest som varar i veckor istället för bara en bit, ett glas eller en cigg. 
 
Istället så ska beslutet grunda sig i en självrespekt. Att det blir en kärlekshandling istället för en bestraffning. När du väljer bort din drog för att du tycker du förtjänar bättre, då är du på rätt väg.
 
Våra missbruk har vi av en anledning. Det handlar om en inneboende destruktivitet och ett självförakt och det är där vi ska börja jobba. Att vi älskar oss själva hjälper oss att inte vilja göra illa oss själva med droger, men att inte heller bestraffa oss med förbud.
 
Ett bra ordspråk jag följer är:
 
När hjärtat säger NU
Ska hjärnan säga SENARE
 
Jag väljer bort sockret nu, men jag får äta socker senare. Jag är alltså inte förbjuden i all framtid från att äta socker. Det gör mig mindre lockad av socker och driver mig inte in i sockerträsket på samma sätt.
 
Goda val ska komma som en belöning, ingen bestraffning!
 
 100 sätt att älska sig själv
 
KÖSS
 
1

5 största misstagen på LCHF

Idag på lunchrasten på jobbet åt jag ingen lunch. Jag hade proppat i mig en hel påse fläsksvålar på bion dagen innan så var inte hungrig alls. Istället såg jag Kostdoktorns nya videokurs om de 5 vanligaste misstagen man gör på LCHF som hindrar viktnedgång och hälsa. 
 
 
Den videon var grymt bra och jag fick mig en tankeställare eller 2! Man får så himla mycket när man blir medlem på Kostdoktorns medlemssida, allt vi behöver veta om LCHF finns på ett och samma ställe. Bekvämt och prisvärt!
 
HÄR blir du medlem!
 
KÖSS
2