Säg aldrig aldrig

Igår pratade jag om att jag var skamknarkare. Idag tänker jag prata om hur man kan ta tag i detta.
 
Något som är väldigt viktigt är att inte förbjuda sig själv. Att säga "jag ska ALDRIG mer äta socker!" föder mer en känsla av förbud än frihet. Risken är att när man väl äter socker eller dricker alkohol eller röker en cigg (eller vad man nu förbjudit sig från) att det uratar till rena orgien. Till en matfest som varar i veckor istället för bara en bit, ett glas eller en cigg. 
 
Istället så ska beslutet grunda sig i en självrespekt. Att det blir en kärlekshandling istället för en bestraffning. När du väljer bort din drog för att du tycker du förtjänar bättre, då är du på rätt väg.
 
Våra missbruk har vi av en anledning. Det handlar om en inneboende destruktivitet och ett självförakt och det är där vi ska börja jobba. Att vi älskar oss själva hjälper oss att inte vilja göra illa oss själva med droger, men att inte heller bestraffa oss med förbud.
 
Ett bra ordspråk jag följer är:
 
När hjärtat säger NU
Ska hjärnan säga SENARE
 
Jag väljer bort sockret nu, men jag får äta socker senare. Jag är alltså inte förbjuden i all framtid från att äta socker. Det gör mig mindre lockad av socker och driver mig inte in i sockerträsket på samma sätt.
 
Goda val ska komma som en belöning, ingen bestraffning!
 
 100 sätt att älska sig själv
 
KÖSS
 
1
monica

min svägerska och jag skulle sluta röka! Det kändes väldigt svårt. Så kom vi på att vi kunde sluta nu men i framtiden börja röka lite smått-feströka som det heter. Detta var 1968!! Vi har naturligtvis inte rökt sen dess, att röka är för mig att sätta en slang till avgasröret på en bil och i djupa drag suga i sig röken. Hu!! Vet inte om jag tycker de kemikaliestinna godishyllorna är så mycket bättre, intalar jag mig! Jag äter Dajm ibland, det sätter sig såå fast i tänderna, återigen : Hu.