Ny krönika!

Igår hände det något helt sjukt medan jag satt och skrev krönikan för Matkärlek. För inte outa någon så vill jag bara berätta lite kort. Jag och min man fick göra HLR på en person som när ambulansen kom konstaterats vara avliden. Personen hade varit död i flera timmar. Nog det obehagligaste jag varit med om och jag har varit helt skakis efter upplevelsen. Är ändå glad att jag reagerade så rationellt och strukturerat under upplevelsen. Fick utbildning i somras på mitt jobb av Anitcimex och hade helt koll på proceduren. Fick även utrustning vid utbildningstillfället som jag alltid har med mig. Men hur mycket man övar, och hur mycket koll man tror att man har, är det helt sjukt va man reagerar när det händer IRL. Kan ju lätt säga att jag inte sovit många minuter i natt. Jag har aldrig sett en död människa innan och upplevelsen berör starkt.
 
Så krönikan denna vecka blev kanske lite hastihg och lustig. Kunde varken fokusera på skolan, jobbet ellet LCHFingenjören igår. 
 
"ör fem år sedan blev jag blixtförälskad. Allt jag stött på innan var bara korta flingar. Flingar som inte fungerade i långa loppet. Som skadade mig och bröt ner mig. Men nu, nu hade jag hittat hem. Jag hade hittat LCHF." [LÄS MER]
 

Nu har du även ett pangerbjudande på prenumeration: 3 nummer för 99 kronor eller 8 nummer för 249 kronor! ange bara koden "MYW2" Så hinner du få numret med repotaget med mig hem i brevlådan :)
LÄNK TILL ERBJUDANDET
 
KÖSS
 
 
 
 
7

Mer kul i livet!

Något som motverkar sockertrollet är att ha roligt! HAr vi roligt, mår vi bra, och därför har vi mindre risk att falla i sockerfällan. 
 
Igår planerade vi in biobesök med 6 kompisar och käkade ute. På en söndag! Riktigt roligt och spontant. Det är en typiskt rolig grej man kan göra, men det behöver inte vara så allvarligt! Planera in minst en rolig grej om dagen, ngt som du tycker om. Kanske fönstershoppa på lunchen? Eller titta på ett avsitt av favvisserien? Eller måla naglarna extra fint? Unna dig att göra ngt fyllt med lust, varje dag!
 
 
 
KÖSS
5

Orsaksanalys

I fredags var det helt galet roligt! Det hände massor med roligheter i samband med artikeln i Aftonbladet. Jag pluggade dessutom jättemycket och jobbade på eftermiddagen. Stressen var på högnivå! Och därför gick jag på en rejäl nit som jag lär mig fett mycket av. Stress + mat/alkohol = inget bra!
 
På kvällen skulle jag och min man träffa kompisar för att spela lite och ta ett glas vin. Stämningen var euroforisk och alla var på topp! Jag har blivit grymt bra på senaste att äta och dricka lagom, men då är förutsättningen att jag ska vara lugn och fin. Och så var inte fallet! Så det blev lite för mycket av det ena och det andra av livets goda, ingen katastrof, men ändå för mycket. 
 
Istället för att hugga på mig själv letar jag orsaker. Det ger mig liksom nada att skuldbelägga mig själv och ge mig själv ångest. Ångest leder raka vägen till sockerfällan, och vem fasiken vill ligga där å älta? Istället ser jag orsaken: stressDeluxe! Så nu har jag lärt mig det också, och det blir så uppenbart när man kopplar bort ångest och ser saker med klara ögon. Så mitt tips är: se orsaken för vad de är! Låt mig ta ett exempel:
 
Exempel på situation: Jag åt för mycket igår.
 
Orsaksanalys grumlat med ångest:
"Jag är dålig och har ingen självdiciplin"
 
Orsaksanalys med klara ögon:
"Jag var stressad och i och med det klarade jag inte av att vara i nuet och därför åt jag av ren reflex."
 
Vilken orsaksanalys främjar din framtid? Så att du inte åker på nitlotten igen? Precis. Ångest grumlar omdömet!
 
KÖSS
 
 
5