Orsaksanalys

I fredags var det helt galet roligt! Det hände massor med roligheter i samband med artikeln i Aftonbladet. Jag pluggade dessutom jättemycket och jobbade på eftermiddagen. Stressen var på högnivå! Och därför gick jag på en rejäl nit som jag lär mig fett mycket av. Stress + mat/alkohol = inget bra!
 
På kvällen skulle jag och min man träffa kompisar för att spela lite och ta ett glas vin. Stämningen var euroforisk och alla var på topp! Jag har blivit grymt bra på senaste att äta och dricka lagom, men då är förutsättningen att jag ska vara lugn och fin. Och så var inte fallet! Så det blev lite för mycket av det ena och det andra av livets goda, ingen katastrof, men ändå för mycket. 
 
Istället för att hugga på mig själv letar jag orsaker. Det ger mig liksom nada att skuldbelägga mig själv och ge mig själv ångest. Ångest leder raka vägen till sockerfällan, och vem fasiken vill ligga där å älta? Istället ser jag orsaken: stressDeluxe! Så nu har jag lärt mig det också, och det blir så uppenbart när man kopplar bort ångest och ser saker med klara ögon. Så mitt tips är: se orsaken för vad de är! Låt mig ta ett exempel:
 
Exempel på situation: Jag åt för mycket igår.
 
Orsaksanalys grumlat med ångest:
"Jag är dålig och har ingen självdiciplin"
 
Orsaksanalys med klara ögon:
"Jag var stressad och i och med det klarade jag inte av att vara i nuet och därför åt jag av ren reflex."
 
Vilken orsaksanalys främjar din framtid? Så att du inte åker på nitlotten igen? Precis. Ångest grumlar omdömet!
 
KÖSS
 
 
5
emiliesbeauty

Så fin!

monica

Du får skylla på en elak gen, som försöker sätta krokben för dig. Men du får samla ihop dig och fortsätta ditt" goda liv". Läser din ärliga och roiga blogg varje dag. Håller tummarna för alla goda dagar.

Fredric

Hej. Det heter euforisk, inte euroforisk.

Record

Ja ibland spelar man över inte helt fel när avsikten är god. Nu har du även blivit ett namn på viktoperationer.fokus.se Du hotar sajtvärdens intressen,vi var två stycken som hjälpt en som nära var i händerna på knivmannen och GBP. Det godtogs inte att vi skrev om att det fanns fler alternativ. I dag varnar sajtvärden för My's uttalanden. Tack för den artikel du skrev, vi blev avstängda från sidan utan anledning.

J

Hej! Vet att inlägget är ganska gammalt, men tycker det är väldigt intressant. Har du några bra tips på hur man undviker att äta socker/skitmat på fyllan? Vet att det självklara är att inte bli berusad, men vill ändå ha roligt och hänga på mina kompisar. Impulskontroll är inte min starka sida, om man säger så... Även om jag kan felsöka hur det blev som det blev så har jag inte lyckats undvika att göra det igen. Så, har du några tips? Vore sjukt hjälpsamt! :)