Sponsor

Igår mådde jag inte bra efter tacoköttfärsen. Värsta va det psykiska. Det va jättelite sån krydda i tydligen, men när man äter bara kött, smör å grönsaker i vanliga fall så fungerar tungan som en innehållsförteckning. Man känner direkt om det är ngt skumt i maten. Smaklökarna är inte förpestade av skumma livsmedel.

Å jag kände hur jag började glida mer å mer med min mat å jag VET att släpper vi för mycket blir det helt kaos. Snart sitter vi med mjukglass och kakor. En beroendemänniska behöver sina rutiner för att fungera. Just nu har jag nada rutiner. Inget gymkort, inget jobb att gå till å maten är sjukt jobbig. 

Va gör man då när man känner att man är påväg åt helsike? Man ringer sin förtrogna. Min Annelie berättade att jag hade varit jätteduktig. Jag hade tagit med mig shiratakinudlar och bubbelvatten och hade ju ställt in mig på att äta abstinent. Jag tackade även nej till blåbär å grädde som dom hade köpt speciellt till mig. Så allt är lugnt, man kan inte vara perfekt 100% av tiden. Jag är i vanliga fall duktig på att berömma mig själv men ibland så blir jag så hård. Speciellt när jag håller på att tappa det och känner att jag inte har fasta punkter i livet. 

Jag och Annelie la upp en plan. Denna vecka är maten huvudfokus och jag vet exakt vad och när jag ska äta. Nästa vecka tar vi tag i gymkort och jobb. Och det är detta en beroendesjukdom kokar ner till. Vi kan vara hur starka som helst 99% av tiden, men när den där sällsynta dagen kommer å vi tappar allt och paniken sprider sig som en löpeld MÅSTE vi ha ett skyddsnät!!! Det spelar ingen roll att jag är ingenjör, bloggare, stark som fan: jag hade INTE klarat det ensam igår! KÖSS
4
Panki

Heja heja, en dag i taget!
Fin bild på Er!!

Emma Hå

Usch vad jobbigt det låter. Jag undrar, hur hade du mod att tacka nej till efterätten som de köpt speciellt till dig? Vad fick du för reaktion? Det är väl en sak att tacka nej till tårtan på fikarasten som alla äter, men när någon ansträngt sig speciellt för en själv så tycker jag det är 1000 gånger svårare =( Jag vill så ogärna såra folk i deras okunnighet.

Towe

Jag tycker du är fantastisk, modig och stark som tusan. Det krävs styrka att dela med sig som du gör och mod att våga be om hjälp. You go girl!!!!

monica

Fler skulle behöva en mentor. Tror inte folk blir ledsna om du inte äter. Blåbär går fort åt. Förklara att du är i en strikt period för att sedan mäta effekten på dig själv. Tror ingen tar illa upp att du vill må så bra som möjligt! Ni ser ut att få fint hem!!