Förhoppningar 2016

Nyårsafton - TJOHOO!! Hur jag ska fira den? Egentligen skulle jag och mina kompisar vara på min kompis hotell, men de fick in ngn sista-minuten-bokning eller nåt i den stilen så vi ska ha den hemma hos mig! Vi blir 11 personer, älskade vänner jag känt hela mitt liv. Vi är 4 st av de 11 som äter LCHF regelbundet, 1 som gått ner all sin övervikt och sedan lagt tillbaka till kolhydratskost av ren snålhet men behållt sin nya vikt. Så 5 av 11 är LCHFare. En annan äter LCHF så ofta hon kan, men eftersom hon fortfarande bor hemma så blir det svårt. Två andra äter väldigt LCHF-inspirerat fast de inte officiellt äter LCHF (och egentligen inte behöver det heller, med tanke på deras goda hälsa) men väljer alltid bra råvaror och lakritspulver istället för lakrits. En annan har diabetes och glutenallergi och tänker på kolhydraterna, även fast hen snålar på fettet enligt min åsikt. Det är bara 2 av 11 som egentligen inte äter LCHF eller tänker på kvalitén. Jag är bortskämd på det sättet - mina vänner är medvetna och har en positiv inställning till LCHF som koncept. Ikväll blir det därför 3-rätters middag. Ni kommer få recept och bild senare, men såhär ser nyårsmenyn ut:
 
Förrätt: Strimlor av ryggbiff på en bädd av smörstekta kantareller och lök
Huvudrätt: Helgrillad limemarinerad fläskfilé med säsongens rostade primörer, whiskeysås och citrussallad
Efterrätt: Hallon & Vaniljpannacotta
 
Hur min nyår kommer att se ut? Jag kommer äta allt utom efterrätten. Den innehåller sötningsmedel och mejerier och det äter inte jag i vanliga fall. Min mage skulle braka ihop så den risken tar inte jag på självaste nyårsafton. Dessutom är den en efterrätt och trots att den innehåller bara 5g kolisar/port, så äter jag inga bakverk eller liknande. Det klarar inte min beroendehjärna.
 
Det blir ju alltid mycket alkohol under nyår och det dricker inte jag. För att få upp nyårskänslan satsar jag på hela andra grejer. Tänker gå all-in på outfiten. Har köpt en chockrosa paljettklänning, med superglittriga skor, glittrigt nagellack, glittrig rosett i håret och superglittrig ögonskugga. Det är jag fan värd.
 
Klänningen ser lite trist ut på galgen, men sitter som ett smäck på!
 
 
Sen så kommer vi ha massa festilga upptåg som får en att tänka på annat. Jag kommer dricka bubbelvatten och kaffe i fria mängder under kvällen. Det är en prövning, men jag har laddat upp med en telefonlista med folk som stöttar om det blir jobbigt som jag kan ringa. 
 
Nu kanske det viktigaste av allt. Förväntningar för 2016. Det jag önskar mig mest är mer tillfredsställelse i min abstinens. Fortfarande kan jag drabbas av stunder då jag tycker synd om mig själv för att jag inte klarar socker å alkohol. Jag hoppas att jag känner mig mindre sugen och mer tillfreds med mina val under stora prövotider som jul, påsk och nyår nästa år. Att det inte blir lika mycket kamp. 2016 önskar jag mig också att det går riktigt bra i karriären, att jag känner mig tillfreds och stolt över mina insatser på jobbet. Jag önskar också att hålla roliga föreläsningar lite här och var och att LCHFingenjören växer ännu mer så vi kan hjälpa ännu fler sockerberoende. Jag önskar också att kärleken fortsätter växa mellan mig och min fina man. Barn vill jag inte ha 2016, detta år vill jag lägga på karriär och mitt äktenskap. Det hade varit riktigt roligt att bli normalviktig 2016. Enligt BMI ska jag väga max 66 kg för att vara normalviktig, idag väger jag 85. Det betyder att jag har ca 19 kg kvar. Men eftersom jag får på mig strlk 40/42 så misstänker jag att BMI inte är riktigt rättvisande. Så kanske kan jag tappa 10-15 kg till och sen är jag i mål. Går jag inte i mål så gör jag inte, viktigaste är att jag lever abstinent. Kroppen får ta det i sin egen takt. Men det hade varit kul!
 
Vilka är dina drömmar för 2016?
 
KÖSS
 
 
 
 
 
 
7
Carro

Mina drömmar är att:
*fortsätta leva sockerfritt
*helst gå ner till att väga under 70kg (har 2kg kvar)
*ta min lärarexamen
*börja jobba och tjäna pengar ist för CSN
*fortsätta träna 3dagar i veckan
*bli en ännu bättre fru
*bli en ännu bättre mamma
*njuta av livet

Hoppas att ditt 2016 blir precis så som du önskar :)

FIT by Emma Hå

DIn outfit låter ju helt klockren! Vi skall knytbuffé så har ingen aning om vad som kommer serveras... själv har jag dock lagat mejerifria bidrag så jag vet att jag kan äta de iallafall =) (äter inte mejerier alls).

Lena i Umeå

Önskar dig ett gott nytt år och en härlig nyårsfest. Ser fram emot bilder på dig i nyårsutstyrseln. Gillar för övrigt de flesta av dina "outfits".

Jag blev lite förvånad över att du skrev att några av dina kompisar inte behöver äta LCHF eftersom de har god hälsa. Själv har jag varit smal hela mitt vuxna liv, och jag tror att jag alltid varit friskast på jobbet. Ändå har jag upplevt en stor skillnad i väbefinnande sen jag började med LCHF. Dessutom tror jag att den kosten är bäst om man vill undvika våra välfärdssjukdomar även för oss som är smala och tror oss vara friska. Att vara smal och frisk när man är ung är ingen garanti för att man slipper värk, hjärtproblem, cancer mm. när man blir lite äldre.

Svar: fina du! Jag har ganska strikta ramar vad gäller min syn på LCHF. Jag tycker inte exempelvis potatis är LCHF, men inte ohälsosamt för det. Därför menar jag att de inte "behöver" äta LCHF. De klarar potatis liksom ;) Ledsen att jag uttryckte mig förvirrat! <3
My

Citrin

Nej, BMI köper jag inte heller riktigt... Jag är väldigt kort och enligt BMI kan jag väga typ 43 kg utan att vara underviktig, men hade jag vägt så lite så lovar jag att jag hade mått skit och varit nära svält haha... Är du med kort My? Tror det kan bli skevt då.

Låter som bra mål du har för 2016. :) Själv känner jag mig kluven med vad jag vill med 2016... Kan få hybris och ba "Ska bli smal! Ska springa varje dag! Laga massor av nyttig paleo-mat!" osv, men med tanke på ett helvetiskt 2015 bör jag nog bara satsa på att slappna av, vara glad, njuta av det fina i livet 2016... Ibland är det kanske bra att bara önska sig några fler leenden.

Gott nytt år!

jeanette sandelin

Göteborgs Marathon - halva! Gå ner de sista 7 kilona så blir det minus 30.
Äta mer blodgruppsmat OCH fortsätta med lchf.
Göra klart på fk och af vad jag vill och få igenom det.
Gå ännu mer i kyrkan. Springa längre, snabbare och snyggare.
Bli miljonär och dela med mina fem barn.

monica

Gott Nytt År! Hoppas följa dig på bloggen. Märker att en del bloggare allt mer övergår till Instagram. Finns fler medier, som jag inte känner till. Det här med att vara mager och grann och dessutom frisk , stämmer inte för mig. Förr sa man " bra att ha något atr ta av". Att vara addicted är däremot hemskt tråkigt och orättvist.Min 60 kg syster och 60 kg dotter med 170 cm längd; skåpen fulla av godis och kex. Nä, aldrig funkat för mig. Du får sätta in bild på dig med den fina klänningen, nagellack, skor.

Nina

Så snygga skor! Vart har du köpt dom? Gott nytt år och tack för en toppenbra blogg!!