Nyårskrönika

Imorgon är det nyår och därför tänkte jag sammanfatta mitt 2015, de största händelserna i mitt liv, lite traditionellt sådär.
 
Januari - Maj
 
Denna period var tung för mig. Jag var djupt nere i sockerfällan och mådde inte särskilt bra. I maj hade jag gått upp 20 kilo av de 80 kilona jag gått ner. 
 
 
Men, är det något jag har lärt mig av mig själv under 2015 är att jag aldrig ger upp. I maj bestämde jag mig att gå sockerdetoxkurs hos Arteget i Arlöv och då tog jag det största beslutet i mitt liv: att för att klara av att vara sockerfri behövde jag eliminera sötningsmedel, alla kolhydrater (förutom grönsaker), mejerier förutom smör, ersättningsprodukter och alkohol. 15:e maj började mitt nya liv och jag ångrade inte en dag.
 
I gästade jag P4 och pratade om sockermissbruk och i mars började jag mitt uppdrag som krönikör i Tidningen Matkärlek, där jag skriver om ämnen relaterade till sockermisssbruk.
 
 
 
Juni
 
I juni tog jag min civilingenjörsexamen. Jag hade tillryggalagt 5 års tunga studier utan en enda omtenta. Jag hade dessutom lyckas med att få högsta betyg på min E-uppsats och jobba 50% samtidigt som jag pluggade heltid.
September
 
Efter ha levt i Karlskrona i 5 år, de första 2 åren i studentkorridor och de sista tre i en hyresrätt med min man tog vi vårt pick och pack och flyttade till Göteborg. Ingen av oss hade jobb men med våra utbildningar litade vi på att det skulle ordna sig. Min man fick jobb efter bara 2 veckor på barnakuten. Jag hade massor av semesterdagar plus en stor buffert sparad, och sökte ungefär 5 jobb innan jag fick fastanställning som gruppchef på ett IT-konsult bolag. Under tiden kunde jag fokusera på mitt sockermissbruk och lärde mig massor samt sökte mig till andra som är mat och sockermissbrukare. Bäst investerade tiden hittills i livet. Var dessutom ruskigt trött efter flera års slit. 100% skola, 50% jobb plus bloggare sliter på krafterna. Nu efteråt förstår jag inte hur jag klarade det och inte gå sönder helt. Jävligt dumt, rekommenderar jag ingen. Nu är det en sak i taget som gäller framöver.
 
November
 
I november händer det grejer! Först drar jag igång en föreläsning igen tillsammans med Sturessons Skafferi. Föreläsningen varade i ca 2h och fokuserade på sockerberoende. Föreläsningen blev uppskattad och betygsattes 4,9 av 5 i genomförande från de 70 åhörarna. Mycket roligt!
 
 
 
 
En annan spännande grej är att min E-uppsats tilldela Sparbanksstifelsen Kronans stipendium för bästa uppsats. En stor cermoni hölls på Högskolan i Halmstad.
 
 
 
December
 
Den största händelsen i december var att jag äntligen lyckades nå mitt mål på -50%. Jag hade gått ner 85 kg och hamnade på GT/Expressens löpsedel. Detta omnämns både av Kostdoktorn och TommyTappar.
 
 
Jag får även vara gästkrönikör i LCHF magasinet och såklart i Tidningen Matkärlek.
 
 
Summering: 2015 började piss. Med en vikt på 110 kg igen så kändes allt hopplöst. Men nu när jag tittat tillbaka kan detta året vara det mest lyckade året. Jag tror knappast jag någonsin kommer karriärmässigt slå detta året. Hur ofta får man stipendium, blir krönikör, tar examen och blir chef på ett och samma år? Nä, detta var nog toppen. Det bevisar att det aldrig är för sent. Hur nedslagna och trasiga vi än känner oss, går det alltid att vända till någonting bra - någonting bäst. 2015 kommer vara det året för mig. Året då jag vände mitt liv och bevisade för mig själv att jag alltid kan lita på mig själv. Det finns ingenting som krossar - bara härdar. Och kan jag, så kan bannemej du också!
 
KÖSS
16
Jenny

Vad du är underbar bästa My! Tack för att du delar med dig av din historia och att du INTE ger upp även när det gick nerför och du gjorde avsteg! Man är inte mer än människa. Grattis till dina enorma framgångar i studierna och till jobb samt framförallt insikten och kunskapen om ditt sockerberoende! Så starkt att du lyckats ta tag i det och hålla dig nykter så länge. Tack för att du för vidare kunskapen genom din blogg och föreläsningar så att andra kan få stöd. Själv sitter jag med 30 kg för mycket och har tappat sugen och orken totalt. Har fått en adhd diagnos som kan förklara en del och med utmattningssyndrom också så är det lite jobbigare att ta tag i kosten igen för femhundradesjuttioelftegången! Men du inspirerar mig och kan du så kan jag! Tack igen du fina tjej! Stor kram och Gott Nytt År!

kajsa

Tack för att du finns och för att du visar att man kan misslyckas och sen vända allting igen och gå mot nya klarheter utan att tyngas allt för mycket av det som varit. Du är så stark och visar nya storheter varje gång jag läser. All lycka med 2016.

Carro

Har funderat och undrar om det inte var just att du jobbade 50%, pluggade 100%, bloggade osv som gjorde att du föll för sockret igen?

Anna - Sturessons Skafferi

Bästa My! Du är en sann inspirationskälla för många och jag är glad att jag fått lära känna dej. Jag är också så glad och stolt för den otroligt braiga föreläsning du höll här tillsammans med mej!

Jag önskar dej ett underbart 2016!
Kram Anna

Anonym

Vilket fantastiskt år och vilken fantastisk inspiration du är!! Jag hoppas jag kan känna samma seger den här tiden nästa år!! Kram och gott nytt år till dig!
Malin

Tinadin

My, grattis till dina framgångar - fantastiskt! Som du vet - är det bara framtiden vi kan påverka. Vi lär oss ständigt nya saker som hjälper oss framåt. Jag hade nästan förlorat hoppet om att jag skulle kunna gå ned i vikt eftersom det är sååå tufft när man "trillar dit" och går upp igen efter en viktminskning. Det jag har lärt mig nu är att jag är trygg i LCHF och när jag håller mig till detta...går vikten ned även om det inte är en spikrak väg som går på räls. Jag känner mig också trygg i att jag mår bra av LCHF kosten. Jag älskar att jag inte har samma sug som jag alltid har (hela tiden) när jag äter kolhydrater. Det jag har lärt mig i år är att vara mer förlåtande mot mig själv. Går jag upp lite...så vet jag ofta att jag inte varit så strikt i kosten...och då har jag lyckats rätta in mig på rätt väg, istället för att ge upp. Det är jag glad över. Babysteps...Rom byggdes inte på en dag. Kram och Lycka till! Tinadin

Sandra

Du är så underbart härlig och inspirerande My! Glad att allting har gått så bra för dig :) Du jobbar hårt! Jag hoppas att jag ska klara av att följa i dina fotspår nån dag.. Kram från Sandra

Camilla 10 barnsmamma

Tack gör att jag fick läsa detta idag,veäkte i mig massor igår o har världens pgren.
Känns som jag tappat bort mig igen.
Mvh Camilla

Malin

Sa otroligt bra jobbat och kampat, My! Grattis till ett lysande ar och jag ar saker pa att 2016 blir lika bra det.

Lyckligaste livet - lchf mot uc

Vilken sann inspiration du är. Är så otroligt glad att jag hittat din blogg. Starkt jobbat under året, vilken powerkvinna du är!!

Daniels mamma

Åh vad jag beundrar ditt sätt att komma tillbaka!
Försök ta det lite lugnare iår bara - annars kanske du trillar dit igen av stressen.
Själv har jag haft ett skitår - men tar nya tag igen nu. Efter tips från dig och Martina så har jag köpt L-glutamin och DET FUNGERAR! Tjohoo nu kör vi :)

annis

Ååh, vilken poweläsning! Fantastiskt år, verkligen! Och skitbra jobbat! Jag är inte där ännu, orkar knappt städa hemmet för tillfället. men det gäller att 1) äta rätt dvs. sluta med skräpet. Sedan börjar nog allt gå vägen....Gott Nytt År önskar en trogen läsare :)

Frida D

Fantastiskt My. Jag är så avundsjuk på dig. En dag kanske jag skickar dig min berättelse, och du kan komma att se att DU är en del i MIN vändning.

KRAMKRAM

Positivt For Deg

Så utrolig fantastisk. Du er inspirerende, skjønn, ærlig, herlig og flott som bare det. WOW sier jeg bare. Gratulerer så mye med alt du har oppnådd og vært gjennom. Veien din videre gleder jeg meg til å følge- du er rådyktig på det du gjør ! Håper å få mulighet til å høre på deg en dag !

Boel

Gud vad duktig du är! Grymt inspirerande :D
Kram på dig

JOSEFINE -

Jag tycker du är så fruktansvärt inspirerande! Du inspirerar mig så otroligt i att du är så målmedveten och fokuserad och hur du lyckas med allt du tar dig ann! Du är otrolig!!! Ville bara säga det! Puss!