Äta tråkigt

Det är så himla lätt att äta för mycket. Att svepas iväg å bara äta och äta utan att man märker vafasen som händer. Man tuggar och sväljer men är någon annanstans i tanken. Det finns ett jätteenkelt knep för att fixa det där, och det är att äta tråkigt som fan. När det blir föööööööör gott, så är det lätt att äta mer än vad vi tänkt. Speciellt lurigt är det med tanken att vi ska passa på eftersom vi inte äter X så ofta.
 
I början av min abstinens så varierade jag mig nästan ingenting alls. Jag åt antingen tacoköttfärs med shiriatakinudlar, eller stekt fläskytterfile med kokta grönsaker. Inte särskilt kul, men ack så effektivt för att hålla mig abstinent. 
 
Jag har sagt det förr och jag påpekar det igen: mat SKA inte vara roligt!
 
Ett bra knep är att sätta dig och räkna ut hur många kcal du behöver under en dag och fördela ut det på dagens måltider. Sen varierar du bara lunchen och middagen. Då kan du känna dig trygg med att du äter lagom och din hjärna kommer att känna igen maten och bli nöjd, inte signalera att du ska passa på att trycka i dig.
 
Jag har faktiskt aldrig räknat eller vägt maten, men efter min kurs hps Arteget gör jag faktiskt det. Jag har ALLTID varit emot att räkna och väga maten som metod för viktnedgång, men faktiskt ändra tankesätt. Jag räknar och väger maten som mentalt tankeknep, inte som metod för viktnedgång. Helt plötsligt slipper jag nojandet att jag äter för mycket. Eller för lite. Och allt dealande om att jag ska äta mer eller mindre. Det ger min hjärna frid och kropp lugn. Jag vet att jag äter tillräckligt och varken för mycket eller för lite. Jag tänker numera mycket mindre ofta på mat.
 
Jag håller INTE med om kaloriteorin, jag tror INTE att en kalori är en kalori, varesig den kommer från hallonbåtar eller broccoli. Alla livsmedel påverkar kroppen på olika sätt. Det är inte det jag säger eller påstår, jag menar på att det ger oss beroende lugn i kroppen. Jag vet att mitt X antal kcal jag äter är bra kcal och påverkar min kropp positivt. Det jag menar på är att jag numera är helt trygg med mängden och slipper deala med mig själv. För att klargöra: jag väger INTE maten i syfte för viktnedgång, jag väger den i syfte för mentalt lugn.
 
Kombinerar du det samt tråkiga måltider så VIPS har du mindre benägenhet att hetsäta :)
 
KÖSS
 
 
 
10