Erkänna beroendet

Jag erkänner att jag är maktlös inför mitt beroende - att mitt liv är ohanterligt
 
Detta material från Arteget har hjälpt mig enormt i min tillfrisknadsprocess. För första steget är faktiskt ett erkännande i ett beroende. Och därför vill jag dela med mig av det till er. Jag har inte frågat Kicki & Ingela på Arteget, men jag vet att de är så otroligt generösa och ser det som sitt livskall att hjälpa sockerberoende att bli friska så jag tror de inte har något emot det. De två är så jäkla ljuvliga ska ni veta. De hade helst av allt tryckt in alla sockerberoende i hela världen i sin lilla mysiga lokal i Malmö och hjälpt varenda en utav oss. Större hjärtan får man leta efter. I alla fall.... för att få bukt med ditt sockerberoende måste du erkänna dig beroende. Vi kan inte agera när vi lever i förnekelse. Besvara därför följande frågor:
 
1. Skriv upp all mat du frossat på, allt du småätit på och allt du triggar går igång på.
 
2. Skriv upp alla sätt du har använt för att kontrollera din vikt, typ VV, svält, kräkningar osv.
 
3. På vilket sätt och hur ofta har du unviktit att delta i aktiviteter/nöjen pga din vikt och dina beroendeproblem?
 
4. När och på vilket sätt har ditt liv blivit ohanterligt?
 
5. Anser du att dina nuvarande metoder inte har givit önskade långsiktiga resultat och att du behöver ett nytt sätt att hantera detta på? Förklara.
 
6. Skriv ner ALLA konsekvenser ditt beroende gett dig inom områdena:
- Familj/socialt
- Känslomässigt/metalt
- Ekonomiskt
- Etiskt
- Fysiskt
- Lagligt
- Arbete/skola
- Relationer/sexuellt 
 
Nu ser vi vårt beroende svart på vitt. Vi kan inte längre blunda. Och när vi tvekar tar vi fram den igen så ser vi hur mycket vårt beroende fuckar med oss! Kunskap är makt!
 
KÖSS
 
3
Tina

Detta var precis vad jag behövde. Trots att jag har läst sockerbomben med Bitten och annat så åker jag dit gång på gång. Har också märkt att när jag närmar mig målvikten sabbar jag för mig själv och börjar gå upp i vikt.Tack för att du delar med dig skriv gärna mera om detta då det kan hjälpa många som inte har råd att betala för att få hjälp för sitt sockerberoende.

Tavla

Måste säga att du har gjort en sjuhundrades resa. Starkt jobbat!

Jessica

Tack för detta! Det har gett en del AHA!-upplevelser kan jag ju säga... Eller, tja, det mesta visste jag ju redan, men, du vet, förnekelse.......