Dumpa dina triggers!

Vad är egentligen sockerberoende? Är det att vi hetsäter godis? Bakverk? Sirap? Att vara sockerberoende är väldigt individuellt. Alla sockerberoende hetsäter inte godis från Hemmakväll, vissa äter pasta eller mackor. Att vara sockerberoende är allt från att käka en kastrull ris till att frossa en hel sockerkaka. Därför måste vi anpassa vår abstinenta kost till vår akilles häl.
 
Min favoritdrog är kakor och bakverk och choklad. Därför kan inte jag LCHF-baka. Även om det är "nyttigt" så väcker det mitt sockertroll och jag slutar inte äta. Däremot har jag aldrig haft mycket för pasta och knäckebröd. Därför kan jag äta LCHF-pasta och fröknäcke, det är liksom inget jag äter för mycket av då jag aldrig valt det när jag skulle frossa i mitt tidigare sockerliv.
 
Varför tar jag upp detta då? Ja, för att det är så jäkla många som inte tar i tu med sitt sockertroll. Istället för att dumpa sin drog, byter man ut den mot ett nyttigare alternativ. Typ som att sluta äta kakor och hysteriskt börja leta recept på LCHF-kakor. Sure, det är nyttigare, men du matar ditt sockertroll likt förbannat. Det är en sur och bitter sanning som ditt socketroll verkligen inte vill höra. Och här radar jag upp det:
 
Har du varit ett kakmonster ska du inte baka LCHF-bakverk och äta
Har du varit en chipsoman ska du inte göra kokoschips (o.liknande)
Har du varit en pastagris ska du inte äta shiriatakinudlar (o.liknande)
 
Det matar ditt sockertroll undermedvetet och underhåller ditt sug, och det är förbannat onödigt. Dumpa ALLT som påminner om din drog. Det är endast DÅ du svälter ut ditt sockertroll rejält!
 
Jag kan inte LCHF-baka. Jag kan inte äta sockerfri choklad. Jag kan inte längre dricka light-läsk. För jag har drogat på just de sakerna innan och därför ska jag inte utsätta mig för det heller. För min abstinens kommer i första hand i mitt viktiga liv. Och du måste sätta din abstinens först i ditt viktiga liv.
 
KÖSS
 
 
 
7