Dumpa dina triggers!

Vad är egentligen sockerberoende? Är det att vi hetsäter godis? Bakverk? Sirap? Att vara sockerberoende är väldigt individuellt. Alla sockerberoende hetsäter inte godis från Hemmakväll, vissa äter pasta eller mackor. Att vara sockerberoende är allt från att käka en kastrull ris till att frossa en hel sockerkaka. Därför måste vi anpassa vår abstinenta kost till vår akilles häl.
 
Min favoritdrog är kakor och bakverk och choklad. Därför kan inte jag LCHF-baka. Även om det är "nyttigt" så väcker det mitt sockertroll och jag slutar inte äta. Däremot har jag aldrig haft mycket för pasta och knäckebröd. Därför kan jag äta LCHF-pasta och fröknäcke, det är liksom inget jag äter för mycket av då jag aldrig valt det när jag skulle frossa i mitt tidigare sockerliv.
 
Varför tar jag upp detta då? Ja, för att det är så jäkla många som inte tar i tu med sitt sockertroll. Istället för att dumpa sin drog, byter man ut den mot ett nyttigare alternativ. Typ som att sluta äta kakor och hysteriskt börja leta recept på LCHF-kakor. Sure, det är nyttigare, men du matar ditt sockertroll likt förbannat. Det är en sur och bitter sanning som ditt socketroll verkligen inte vill höra. Och här radar jag upp det:
 
Har du varit ett kakmonster ska du inte baka LCHF-bakverk och äta
Har du varit en chipsoman ska du inte göra kokoschips (o.liknande)
Har du varit en pastagris ska du inte äta shiriatakinudlar (o.liknande)
 
Det matar ditt sockertroll undermedvetet och underhåller ditt sug, och det är förbannat onödigt. Dumpa ALLT som påminner om din drog. Det är endast DÅ du svälter ut ditt sockertroll rejält!
 
Jag kan inte LCHF-baka. Jag kan inte äta sockerfri choklad. Jag kan inte längre dricka light-läsk. För jag har drogat på just de sakerna innan och därför ska jag inte utsätta mig för det heller. För min abstinens kommer i första hand i mitt viktiga liv. Och du måste sätta din abstinens först i ditt viktiga liv.
 
KÖSS
 
 
 
7

Falska vs. Äkta känslor

Som sockerberoende kan vi inte lita på våra känslor. Vår hjärna är faktiskt skadad, trött av alla signalsubstanspåslag och synapserna har blivit härdade, skadade eller gått sönder, av missbruket. Det innebär att vi inte kan lita på vad vi känner så länge vi drogar och det tar MINST 6 månader i abstinens för oss att kunna lita på vad vi känner. När du inte varit abstinent tillräckligt länge ska du alltså vara vaksam på dina känsloutslag. abstinens gör att din hjärna byggs om, får nya fräscha kopplingar som hjälper dig att leva ditt liv optimalt. Det finns också en till faktor som gör att du inte kan lita på dina känslor: biokemisk obalans. Maten vi har missnrukat innehåller så mycket tillsatser och skit och dessutom är total fattig på näring (vems favoritdrog är blomkål liksom? xD) så att det fuckar upp hela kroppen.
 
ALLA beroende har problem med impulskontrollen. Vi förlorar kontrollen över vår drog och VIPS sitter vi där med en påse godis/en flaska vin/en joint i handen. Det beror på att vår frontallob är skadad, kopplingarna där kopplar inte som de ska. Men med behandling skapar vi nya kopplingar. Varje gång du motstår din drog, skapas nya kopplingar i fronalloben och det blir enklare att motstå. Du bygger alltså om din hjärna varje gång du säger NEJ! 
 
(Källa: Arteget)
 
Vad är då en falsk vs. en äkta känsla?
 
Falsk känsla:
 
Blir en bättre av terapi
Minskar inte
Svåra att hantera
Påverar i stor utsträckning det dagliga livet
 
Äkta känsla:
 
Oundvikliga (Ska reagera på händelser)
Välgörande
Utevcklande
Tillhör livet
 
När du levt abstinent ett tag så vet du skillnaden på äkta och falsk känsla! Det är svårt att veta annars. Därför ska du bara acceptera dem som dom är, inte gå in å rota och analysera. Det kommer inte bli bättre så länge du drogar, trust me on this one! Beroendet FÖRST, sedan tar vi tag i det andra!
 
KÖSS
 
 
 

Helgmiddag

I fredags lagade jag en ljuvligt god middag: Grillad korv och Blomkålstabbouleh. Recepten kommer från Tidningen Matkärlek (LÄNK).
 
 
 
Grillad färsk korv med pynt:
 
600g färsk choritzo
1 gul lök
12 minipaprikor eller 200g coctailtomater
1 msk olja
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av grönsakerna väl och torka av dom med handduk så de blir snustorra efteråt. Korven ska vara rumstepererad. Lägg dem i en ungnsform tillsammans med klyftad lök och hela paprikor. Ringla på oljan och grilla i ugnen i ca 30 minuter.
 
Blomkålstabbouleh
1 pkt "Grönhydrater" Från Ica (Dvs. riven blomkål)
1 liten rödlök
1/2 purjolök
200 g tomater
1 röd paprika
Flingsalt, örtsalt svartpeppa, en nypa paprikapulver, i nypa kanel.
35g Fryst persilja
En rejäl svätt olivolja
Citronsaft från en 1/2 citron
 
Koka blomkålen al dente. Häll av vattnet noggrannt. Hacka grönsakerna smått. Blanda ner kryddor med grönsaker. Ringla på olja och citron! Servera!