Dumpa dina triggers!

Vad är egentligen sockerberoende? Är det att vi hetsäter godis? Bakverk? Sirap? Att vara sockerberoende är väldigt individuellt. Alla sockerberoende hetsäter inte godis från Hemmakväll, vissa äter pasta eller mackor. Att vara sockerberoende är allt från att käka en kastrull ris till att frossa en hel sockerkaka. Därför måste vi anpassa vår abstinenta kost till vår akilles häl.
 
Min favoritdrog är kakor och bakverk och choklad. Därför kan inte jag LCHF-baka. Även om det är "nyttigt" så väcker det mitt sockertroll och jag slutar inte äta. Däremot har jag aldrig haft mycket för pasta och knäckebröd. Därför kan jag äta LCHF-pasta och fröknäcke, det är liksom inget jag äter för mycket av då jag aldrig valt det när jag skulle frossa i mitt tidigare sockerliv.
 
Varför tar jag upp detta då? Ja, för att det är så jäkla många som inte tar i tu med sitt sockertroll. Istället för att dumpa sin drog, byter man ut den mot ett nyttigare alternativ. Typ som att sluta äta kakor och hysteriskt börja leta recept på LCHF-kakor. Sure, det är nyttigare, men du matar ditt sockertroll likt förbannat. Det är en sur och bitter sanning som ditt socketroll verkligen inte vill höra. Och här radar jag upp det:
 
Har du varit ett kakmonster ska du inte baka LCHF-bakverk och äta
Har du varit en chipsoman ska du inte göra kokoschips (o.liknande)
Har du varit en pastagris ska du inte äta shiriatakinudlar (o.liknande)
 
Det matar ditt sockertroll undermedvetet och underhåller ditt sug, och det är förbannat onödigt. Dumpa ALLT som påminner om din drog. Det är endast DÅ du svälter ut ditt sockertroll rejält!
 
Jag kan inte LCHF-baka. Jag kan inte äta sockerfri choklad. Jag kan inte längre dricka light-läsk. För jag har drogat på just de sakerna innan och därför ska jag inte utsätta mig för det heller. För min abstinens kommer i första hand i mitt viktiga liv. Och du måste sätta din abstinens först i ditt viktiga liv.
 
KÖSS
 
 
 
7
Gunborg

Exakt så är det.
Älskar att baka....men istället för att själv kunna äta så bakar jag inte lchf.
Bakar ibland som vanligt o låter bli att äta själv.
Har alltid undrat varför så viktigt med lchf bakverk. Ibland verkar folk rikta in sej mer på det än riktig mat.

Gunborg

Exakt så är det.
Älskar att baka....men istället för att själv kunna äta så bakar jag inte lchf.
Bakar ibland som vanligt o låter bli att äta själv.
Har alltid undrat varför så viktigt med lchf bakverk. Ibland verkar folk rikta in sej mer på det än riktig mat.

Mariana

Så jäkla sant och bra skrivet!! Tack för allt bra du skriver, det hjälper mig!
Kram

emelie

Tack för allt du skriver! Det hjälper. Jag har bestämt mig. Nu SKA jag bli sockerfri!!!! Började igår och drömt om sockerbomber insatt, vaknade upp i chock imorses. Denna dagen ska gå lika bra som igår, punkt slut. :-)

Matilda

Intressant...
Tyvärr går det inte riktigt att applicera på mig, för jag är en allmän gottegris som har en tendens att överäta precis allt om jag är på det humöret.. "Får" jag inte äta chips, då tar jag brieost. Får jag inte äta godis, då tar jag gurkstavar...
Jag har ingen speciell svaghet, utan kan fan trycka i mig vad som helst bara för att jag är sugen. Har du några/tankar tips om det? :)

K

Jag är exakt som Mathilda. Jag kan överta i princip allt, allt från smör till ost, choklad, tomater, kött, yoghurt, aioli, ölkorv. Det finns ingen känsla som säger att det räcker. Efter fyra år på mer eller mindre strikt lchf och väldigt lite bakande o.s.v, så tror jag inte att jag kommer längre än så. Jag ser mig nog inte som en sockerberoende utan mer som en matmissbrukare. Det var lättare att hålla vikten innan lchf, men tyvärr mådde min mage dåligt då...

Maria

Arrhhh.. blir liksom arg på dig när du skriver så för att jag och mitt sockertroll inser med stor skräck att jag är definitivt sockerberoende. Och mitt troll vill absolut inte sluta med socker, jag bakar också lchf och mular i mig. Du har smärtsamt rätt i allt du skriver och jag gråter lite när jag inser att det måste vara slut, jag vill inte att det ska vara slut. Men jag vill inte heller må dåligt över mitt beroende eller min figur... Nu måste en smärtsam process börja... kommer följa dig för tips och stöd. Tack för att du fick mig att öppna ögonen...