Falska vs. Äkta känslor

Som sockerberoende kan vi inte lita på våra känslor. Vår hjärna är faktiskt skadad, trött av alla signalsubstanspåslag och synapserna har blivit härdade, skadade eller gått sönder, av missbruket. Det innebär att vi inte kan lita på vad vi känner så länge vi drogar och det tar MINST 6 månader i abstinens för oss att kunna lita på vad vi känner. När du inte varit abstinent tillräckligt länge ska du alltså vara vaksam på dina känsloutslag. abstinens gör att din hjärna byggs om, får nya fräscha kopplingar som hjälper dig att leva ditt liv optimalt. Det finns också en till faktor som gör att du inte kan lita på dina känslor: biokemisk obalans. Maten vi har missnrukat innehåller så mycket tillsatser och skit och dessutom är total fattig på näring (vems favoritdrog är blomkål liksom? xD) så att det fuckar upp hela kroppen.
 
ALLA beroende har problem med impulskontrollen. Vi förlorar kontrollen över vår drog och VIPS sitter vi där med en påse godis/en flaska vin/en joint i handen. Det beror på att vår frontallob är skadad, kopplingarna där kopplar inte som de ska. Men med behandling skapar vi nya kopplingar. Varje gång du motstår din drog, skapas nya kopplingar i fronalloben och det blir enklare att motstå. Du bygger alltså om din hjärna varje gång du säger NEJ! 
 
(Källa: Arteget)
 
Vad är då en falsk vs. en äkta känsla?
 
Falsk känsla:
 
Blir en bättre av terapi
Minskar inte
Svåra att hantera
Påverar i stor utsträckning det dagliga livet
 
Äkta känsla:
 
Oundvikliga (Ska reagera på händelser)
Välgörande
Utevcklande
Tillhör livet
 
När du levt abstinent ett tag så vet du skillnaden på äkta och falsk känsla! Det är svårt att veta annars. Därför ska du bara acceptera dem som dom är, inte gå in å rota och analysera. Det kommer inte bli bättre så länge du drogar, trust me on this one! Beroendet FÖRST, sedan tar vi tag i det andra!
 
KÖSS