Colting for president!

Du har säkert hört hur folkhälsominister Gabriel Wikström (S) uttalade sig om att fettskatt inte är en omöjlighet. Inom LCHF-kretsar har det uttalandet blivit ett rabalder. Såklart kommer vår allas Jonas Colting till undsättning snabbt som attans och ger svar på tal. Läs hans artikel här.
 
Jag håller med Colting. Det är du inte förvånad av. Men det jag ÄLSKAR med Colting är hans förståelse och ödmjukhet. Hans förslag att lägga sockerskatt till företag är PRECIS så man skall angripa problemet, för det är inte individens fel att denne blir fet. Det är företagens och de förlegade kostrådens fel.
 
Jag är så trött på våra politiker. Jag är trött på dem för de har noll eller bristfällig utbildning inom sina expertiser. Det enda som krävs för att styra vårt land är att kunna tjöta så mycket strunt som möjligt på så kort tid som möjligt. Och lova guld och gröna skogar i valet för att sedan bryta allt dom sagt så fort dom kan känna doften av Rosenbad. Fridolin lovade att vända skolan på 100 dagar. Vad hände? NADA. De har lovat att sänka ungdomsarbetslösheten, och ja, den fortsätter sjunka MEN i långsammare takt än föregående år. Man kallar sig antirasist och jämför medelhavet med Auschwitz och kallar romer för "zigernare". Men värst av allt: vår regering är för kollektivismen, men kommer med förslag som skuldbelägger individen. Fettskatt åt konsumenten. Det är ditt fel om du blir fet din late jäkel.
 
Politiker som inte ens kritiskt kan granska vetenskapliga rapporter, utan sväljer allt SLV säger med hull och hår är katastrof för folkhälsan. 
 
Jag tror inte det kommer bli en fettskatt. Det kommer bli för jobbigt för vår populistiska regeringen att hantera drevet som uppstår av ett sånt förslag. Men ett uttalande om att det ens är möjligt är illa nog. För mig räcker det att kollegorna glor i min matlåda, jag vill inte ha regeringen där också!
 
KÖSS
 
 
10
Sarah

Jag är inte LCHF:are, jag äter inte särskilt mycket fett, men jag förstår inte hur man fortfarande tror att fett är något farligt. Sätt skatt på det (ursäkta språket) jävla sockret istället.

kareng

Även han menar ju att bristen på rörelse är en av bovarna. Visst ska man stimulera folk att röra sig, men det är ju inte så att vi som befolkning rör oss mindre idag än för 30 år sedan när fetmaepidemin kom igång på riktigt. Dock är det nyttigt och bra för alla att röra sig!

Ska man stimulera barn och unga till rörelse och får dem att behålla rörelseglädjen hela livet tycker jag att betyg på idrott ska bort. Alla ska tycka det är kul att röra sig och inte bli utdömda redan när det första betyget för idrott kommer i fyran (?). Kan det vara en slump att många slutar idrotta även på fritiden i den åldern? Då får de veta att de är dåliga på idrott och inte värda att fortsätta. Betygen plus att typ alla idrotter börjar sina "elitsatsningar" när barnen är cirka 10 år. Inte lätt att behålla glädjen i att röra sig när man får svart på vitt att man är dålig på det.

monica

Läste någonstans att det är feta fattiga outbildade människor som skulle lida mest av fettskatt. De skulle få ännu mindre råd att äta riktig mat, vara tvungna att leva på ännu mer bröd och pasta. För min del kan de få chockhöja priserna på godis, läskedrycker, illsöta yoghurtar, och desto mer sänka priserna på smör, ost, kött. Och plocka bort allt tillsatt socker i alla möjliga och omöjliga produkter.

Per

Folk behöver vakna upp och inse att regeringar inte arbetar för folket utan för centralbankerna. Politik handlar mestadels bara om pengar. Politikerna pratar bara om vad som är bra för ekonomin, inte vad som är bra för folket. Det är två helt skilda saker. Vi är alla fast i ett slavsystem där de stora bankerna har makten över folket. Att rösta gör ingen skillnad.

Panki

Ja jösses...

Sofy

Jag förstår hur du tänker, men jag tycker verkligen inte att man skall belägga någon med att betala skatt på basis av vad den stoppar i sig. Varken fett eller socker. Istället borde man se till att människor får hjälp för psykisk ohälsa och förändra kostråden samt ta bort diethysterin. Folk ska få äta och dricka det de vill utan att bli belagda med skuld eller skatt.

Tess

Amen to that! Jag håller helt med dig My! Jag har läst nånstans (kommer ej ihåg vart) om en undersökning där man testade effekterna av sockerkonsumtion på råttor. Deras beteende efter de ätit socker var snarlikt det som de hade om man gav dem kokain! Bara det säger ganska mkt tycker jag! Kan du inte ta och starta ett uppror mot sockerkonsumtion?!? 😀

Anna

Ett stort, fett (he) WORD till det!

Få saker gör mig så trött & frustrerad som dumhet, en "fettskatt" är anti-intellektualism i sin värsta form. Men så finns människor som du och Colting som lyser upp i (kunskaps-) mörkret. Tack för att du finns!

Rebecca Newton

I came to your LCHFingenjören - Colting for president! page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. We can send you targeted traffic and we let you try it for free. Get over 1,000 targeted visitors per day to your website. Check it out here: http://likes.avanimisra.com/4p4l Unsubscribe here: http://y.rxhnet.de/5kfw

Rebecca Newton

I came to your LCHFingenjören - Colting for president! page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. We can send you targeted traffic and we let you try it for free. Get over 1,000 targeted visitors per day to your website. Start your free trial: http://tgi.link/5ozd Unsubscribe here: http://y.rxhnet.de/5kfw