Det där med fett....

På senaste tiden har jag fått många kommentarer på min Instagram (@lchfingenjoren) om undringar om jag inte äter fett längre efter bilder som dessa:
 
 
 
Och det gör jag ju såklart! Jag är verkligen inte rädd för fett, jag älskar fett! Däremot är det lite annorlunda fördelat nu för tiden. Jag äter väldigt sällan tillsatt fett, dvs såser och sånt. Det beror på att jag är mejerifri (förutom smör) och inte tål ägg (så bea och majjo går ju bort). Jag känner inte heller behovet att äta rent smör till min mat, jag blir mätt ändå. Varje morgon börjar jag med en stor fettkaffe som innehåller 30g smör och 30g Brainoctane. Det blir liksom 60g. Sen steker jag min mat i väldigt mycket fett och väljer de fetaste bitarna på köttet. Ibland gör min man smörsås och när vi går på restaurang kan jag be om vitlökssmör, men jag känner inget behov av att äta rent smör när jag ändå blir mätt liksom. Jag har inte alls samma behov av fett längre. Dock får jag i mig mycket pga ovanstående. När jag äter sallad dränker jag den i olja också. 
 
Jag skulle chansa på att jag får i mig 150-200g fett om dagen i min vanliga kost. Det är inte lite. Men det är inbäddat och därför syns det inte lika tydligt som om jag åt smör och sås till varje måltid. Man måste lära känna sin kropp. Vissa kroppar behöver mer fett, andra mindre. Vissa dagar behöver man mer fett, ibland mindre. Det finns inga rätt och fel, det finns bara din kropp och din kropps behov.
 
KÖSS
1