Det där med fett....

På senaste tiden har jag fått många kommentarer på min Instagram (@lchfingenjoren) om undringar om jag inte äter fett längre efter bilder som dessa:
 
 
 
Och det gör jag ju såklart! Jag är verkligen inte rädd för fett, jag älskar fett! Däremot är det lite annorlunda fördelat nu för tiden. Jag äter väldigt sällan tillsatt fett, dvs såser och sånt. Det beror på att jag är mejerifri (förutom smör) och inte tål ägg (så bea och majjo går ju bort). Jag känner inte heller behovet att äta rent smör till min mat, jag blir mätt ändå. Varje morgon börjar jag med en stor fettkaffe som innehåller 30g smör och 30g Brainoctane. Det blir liksom 60g. Sen steker jag min mat i väldigt mycket fett och väljer de fetaste bitarna på köttet. Ibland gör min man smörsås och när vi går på restaurang kan jag be om vitlökssmör, men jag känner inget behov av att äta rent smör när jag ändå blir mätt liksom. Jag har inte alls samma behov av fett längre. Dock får jag i mig mycket pga ovanstående. När jag äter sallad dränker jag den i olja också. 
 
Jag skulle chansa på att jag får i mig 150-200g fett om dagen i min vanliga kost. Det är inte lite. Men det är inbäddat och därför syns det inte lika tydligt som om jag åt smör och sås till varje måltid. Man måste lära känna sin kropp. Vissa kroppar behöver mer fett, andra mindre. Vissa dagar behöver man mer fett, ibland mindre. Det finns inga rätt och fel, det finns bara din kropp och din kropps behov.
 
KÖSS
1

Mobildetox?

Haha, gjorde precis detta test:  Var på gränsen till mobilberoende! Och ja, jag har 2 mobiler - en jobbmobil och privatmobil, det blir mycket mobilande helt klart! Enligt testet lägger jag 500h per år på mobilen.... herregud! Måste försöka minska ner det där alltså! Helt klart! Sen har jag ett svindyrt privatabonnemang också. Betalar egentligen för mycket. Men så är man ju fast med en svinlång bindningstid. Ett abonnemang, Vimla, har tydligen ingen bindningstid alls och man får mycket surf för en billig peng. Det ska jag nog använda nästa gång jag byter.
 
Hur ser ditt test ut? Behöver du mobildetoxa?
 
KÖSS
 
ett samarbete med/sponsrat inlägg Vimla
7

Stipendium

I våras skrev jag min E-uppsats, mitt exjobb. Den hette "En förstudie för ett effektivare lager i en kampanjorienterad organisation". Inte nog med att jag fick högsta betyg på uppsatsen, för ett par månader sedan blev jag även meddelad att jag blev tilldelad Sparbanksstiftelsen stipendium som delas ut till de bästa uppsatserna på C, D och E-nivå bland landets högskolor med motiveringen "För visad hög kreativitet till nytta för entrepenörskap och nyföretagande i samhället". 
 
 
TÄNK VAD VI KAN ÅSTADKOMMA NÄR VI ÄR ABSTINENTA!
 
För vore jag inte sockerfri hade jag aldrig klarat av att prestera. Alls. 
 
Så igår var det stor cermoni med tal, utdelning och lunch. Mamma, pappa och Martin var med för att se när jag fick mitt stipendium. 
 
Jag känner mig så lyckligt lottad i livet. När jag tänker på hur mitt liv ser ut fylls jag av en sån enorm tacksamhet. Fuck Jante nu, jag måste berätta om min tackamhet gällande karriären. På mitt förra jobb var jag bästa säljaren i hela Sverige. På mitt nuvarande jobb började jag prestera efter 13 dagar när mina arbetsgivare räknade med 3 månader minimun, 6 månader maximum. Jag har aldrig fått göra en omtenta. Jag får stipendium. Jag får lov att driva en populär blogg och mina föreläsningar har blivit utsedda till "Årets föreläsning 2014" medan det nya materialet blev betygsatt 4,9 av 5 av de som kom och lyssnade. Jag blir alldeles varm och lite gråtfärdig när jag tänker på allt detta. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad.
 
Det beror bara på en enda sak, jag hanterar mitt beroende genom att vrida om det på något kreativt istället för att droga. För min beroendehjärna kommer jag aldrig bli av med, men den går att hantera. Beroende är ingenting negativt, tvärt om - beroende är en styrka när vi lär oss att hantera det och lever i abstinens.
 
Att gå från ofullständiga gymnasiebetyg till stipendium är en helt fantastisk personlig resa. Jag har bevisat för mig själv att det aldrig är för sent, vi är aldrig körda. Hoppet är aldrig ute. Vi kan bli vad vi vill, hur långt ner vi än är. Så sluta aldrig kämpa.
 
Kan jag, kan du också!
 
KÖSS
 
13