Planera din abstinens

Godmorgon! Japp, jag har typ precis vaknat! Sitter här med fettkaffe och målar mina naglar rosa. Skönt att sova ut. Hoppas du hade en bra fredag, det hade jag!
 
Igår så tog jag en time-off och istället för att umgås med kompisarna så tvättade jag, städade och lagade 3 storkok. Jag börjar ju mitt nya jobb på måndag och åker upp till Stockholm  redan imorgon förmiddag så jag har inte tid att greja denna helgen. Du vet ju hur jobbigt det är att laga mat efter jobbet så jag har bestämt mig för att laga alla luncher och middagar på helgen så att sockertrollet inte ställer till det för mig. Det är så lätt när man är trött och sliten att bara "ärsch, fuck it" och så tar sockertrollet över. Jag planerar därför livet efter abstinensen - inte abstinensen efter livet, då är det dömt att misslyckas.
 
 
 
De sakerna jag lagade var: köttfärsås till min mans lunchlådor. Han äter alltid köttfärssås och sallad till lunch. Sen en snabb wok med köttig korv till luncher till mig och sedan marinerad fläskytterfilé med köttig choritzo till middag till oss. Just wokgrönsaker är väldigt käcka, de tar inte skada om man fryster om dom i efter uppvärmning utan blir nästan lika goda som om man ätit dom direkt.
 
 
Idag ska jag städa lägenheten, stryka och sedan ska jag iväg på inflyttningsfest ikväll. Några kompisar till oss från Karlskrona har flyttat till götet så jag ska iväg dit ett par timmar. Martin jobbar kväll så han hämtar mig när han har slutat - så jag kommer i säng i tid för morgondagen! Eftersom han ändå jobbar hela dagen åker jag tidigt å passar på att träffa AnnasLCHF och käkar middag ihop med henne! Myspys!!
 
KÖSS
 
 
 
1

Ljus i Alingås

Igår var en rolig dag! Först åkte jag och Martin till IKEA för att köpa typ 20 matlådor och annat hitan och ditan som behövs nu när jag börjar jobba. Mycket roligt, TILLS Martin blir svinsur. Han HATAR att shoppa, värsta han vet. Han tycker alla går långsamt och knör och fattar inte grejen av att hitta roliga saker. Alltid blir det jobbigt när vi ska till IKEA. Skulle inte ens våga drömma om att släpa honom till Ullared asså. Sen var vi och storhandlade. I helgen ska jag tvätta, laga veckans alla luncher och alla middagar. Pallar inte att ställa mig och göra det efter jobbet - du vet hur påfrestande det är i början på ett nytt jobb. Man är HELT SLUT!
 
Efter middagen mötte vi upp Martins bästa vän och kusin Tobbe och hans ljuvliga tjej Emma. Vi fyra umgås jättemycket och har såå kul ihop. Jag och Martin har många goa par omkring oss att umgås med. Det tillför sån glödje i livet och man bondar verkligen mer med sin partner när man umgås med andra par tycker jag. Vi åkte till Alingsås där de varje år har ett event som heter "Ljus i Alingsås" som är en promenadslinga med ljusinstallationer på cirkus 4 km. Jättemysigt! Affärerna hade kvällsöppet så vi kikade in på min favoritaffär Balders Hage där jag köpte 2 jättefina ljusstakar i mässing. Efteråt gick vi och fikade på Gårdscafét där alla åt bakelser och drack varm choklad. Jag valde svart kaffe och vatten. Egentligen så dricker jag bara 1 kopp/dag men det är svårt när man är ute och fikar och alla äter liksom. Då brukar jag dricka kaffe för att ha ngt iaf. Supermysig dag och kväll, det är sånna stunder som förgyller livet!
 
 
2

Ilska tjänar ingenting till

Jag har ett jäkla temprament. Är inte särskilt snabb på att döma men vevar så fort ngt irriterar mig. Sedan går min ilska snabbt över, men den är intensiv. Min sockermentor är fantastisk. När ngn beter sig som en gris mot henne så är hon helt cool. Istället för att veva så söker hon orsaker och behåller lugnet. Liksom, wtf? Sjukt imponerande.
 
 
Och hon har ju rätt - det tar ju bara energi från en själv att vara arg. Jag brukar sällan bli arg, men det händer ibland. För att slippa slösa energi på ilska så ska man jobba proaktivt. Det gör vi genom att:
 
Kommunicera känslor och tankar. Dina medmänniskor kan inte behandla dig rätt om dom inte vet hur du tänker och känner - hur ska man veta hur man ska behandla ngn om personen inte berättar hur den känner?
 
Sök orsaker. Sätt dig in i den andre personens världsbild. Är den också beroende? Varför agerar den som den gör? Leta efter varför den behandlar dig illa så kan du lugna ner dig lättare.
 
Analysera dig själv. Vad är det för öm tå personen trampat på? Varför väcker det så starka känslor hos dig?
 
Ta tag i problemet. Gå inte omkring och älta - försök att reda ut problemet så gott det går, så snabbt det går.
 
Det här gäller alla negativa känslor. Jag har aldrig varit den som nojar över min mat, men som du läst har det oroat mig mycket med nya jobbet eftersom de frågade om min kost skulle ställa till det. Första gången för min del detta alltså. Men istället för att gå omkring och vara orolig och känna att jag hade ett tillkortakommande bestämde jag mig för att maila och vara helt ärlig hur jag kände. De var supergulliga! Fick ett jättefint svar där de berättade att det var noll problem och att vi skulle hitta en bra lösning. Det kändes fantastiskt bra att få den tyngden av mina axlar. Tänk om jag gått omkring i tre dagar till och oroat mig? Fy! Så jäkla onödigt!
 
KÖSS