Leva i abstinens

Det är väldigt spännande att vara en beroendepersonlighet. Här är det aldrig tråkigt! Som beroende överraskar vi oss själva varje dag med något nytt. Den ena dagen är inte den andra lik. Speciellt när vi lever i abstinens och tillfrisknande. Vi lär känna oss själva på en helt ny nivå. Vi inser snart att vi har flera olika utlopp för vårt beroende, att socker inte är det enda svaret, även fast socker är vårt favoritsvar på våra problem. Helt plötsligt börjar vi kanske shoppa mer än tänkt, flirta med kollegor eller föredra större mängder mat. Kanske börjar vi dricka mer vin än vad vi har gjort innan. Vi byter svar, men problemet kvarstår.
 
Det som är läskigast med att leva i abstinens är att vi klär av oss kläderna. Vi inser snart att vi har flera lager som vi måste kasta i smutstvätten. Det är inte så enkelt som att bara sluta äta socker, vi ska sluta med så många destruktiva beteenden som vi har haft under så många år.
 
Det gör ont som fasen att lära känna oss själva utan socker och droger. Det är en process som får ta tid och får göra ont. Grejen är den att vi inser snart att det inte är så farligt som vi har trott. Vi är inte så hemska, livet är inte så hemskt, som vi trodde. I mörkret växer troll, och så snart vi tar ut våra föreställningar i ljuset och berättar för någon annan så inser vi snart att livet inte är så farligt som vi tror. Att vi har gömt och ljugit helt i onödan.
 
Och det är frihet!
 
KÖSS
 
4