Leva i abstinens

Det är väldigt spännande att vara en beroendepersonlighet. Här är det aldrig tråkigt! Som beroende överraskar vi oss själva varje dag med något nytt. Den ena dagen är inte den andra lik. Speciellt när vi lever i abstinens och tillfrisknande. Vi lär känna oss själva på en helt ny nivå. Vi inser snart att vi har flera olika utlopp för vårt beroende, att socker inte är det enda svaret, även fast socker är vårt favoritsvar på våra problem. Helt plötsligt börjar vi kanske shoppa mer än tänkt, flirta med kollegor eller föredra större mängder mat. Kanske börjar vi dricka mer vin än vad vi har gjort innan. Vi byter svar, men problemet kvarstår.
 
Det som är läskigast med att leva i abstinens är att vi klär av oss kläderna. Vi inser snart att vi har flera lager som vi måste kasta i smutstvätten. Det är inte så enkelt som att bara sluta äta socker, vi ska sluta med så många destruktiva beteenden som vi har haft under så många år.
 
Det gör ont som fasen att lära känna oss själva utan socker och droger. Det är en process som får ta tid och får göra ont. Grejen är den att vi inser snart att det inte är så farligt som vi har trott. Vi är inte så hemska, livet är inte så hemskt, som vi trodde. I mörkret växer troll, och så snart vi tar ut våra föreställningar i ljuset och berättar för någon annan så inser vi snart att livet inte är så farligt som vi tror. Att vi har gömt och ljugit helt i onödan.
 
Och det är frihet!
 
KÖSS
 
4
Evo

Älskar att du sätter ord på känslor man har svårt att förklara/uttrycka själv. Har nyligen accepterat att mina sockerproblem är värre än jag velat inse. Mycket omtumlande när man ser mönster (och upptäcker ett beroende) och ännu mer omtumlande (men spännande!) när man lär känna sitt riktiga jag. Tack! Din blogg är värd guld.

Jessica

Mycket vackert beskrivet, My! :) Och en lika vacker bild - passar jättefint ihop med texten.

Tack! :)

Katarina

Det är kanske inte själva drogerna som är problemet då. Utan att man stoppar undan allt och mår dåligt och därför behöver drogen för att låtsas må bra och döva ångesten. Och drogen kan då bli socker, alkohol eller vad som helst.

Helena

Håller med tidigare kommentar att du är helt otrolig på att sätta ord på känslor och uttryck som man inte begriper själv!
I många år har jag ätit en kost väldigt högt på kolhydrater då jag tränat tung styrketräning på hög nivå. Väldigt mycket kolhydrater skulle då in för att orka prestera Max varje dag. Detvfunkade jättebra och jag led aldrig av sug av något då jag år var tredje timme hela dagarna. Till slut sa magen ifrån och jag hoppade över till lchf kost och magen mår toppen.
Men nu till problemet. Helt plötsligt vill jag dricka vin varje dag och tömmer hela flaskor tills det är slut samtidigt som jag äter för mycket mat. Länge har jag grubblat över varför jag helt plötsligt vill dricka alkohol då jag slutar med kolhydraterna.
Men har insett att kolhydraterna jag åt förvandlades till socker i min kropp även fast det var av "nyttigt" slag som havregrynsgröt, ris och potatis och dyligt som jag vart ju tillfredställd. Så det jag gjort nu är ju egentligen bara att bytt beroende...