Äta mat ute

I veckan var jag på 2-dagars konferens. Innan konferens anmäler jag alltid specialkost. Det brukar bli ganska krångligt, jag äter ju special special. Inte nog med att jag äter LCHF, jag äter mejerifri, sötningsmedelsfri LCHF. Jag har dessutom massa allergier. Såhär ser mitt standardmail ut när jag anmäler min specialkost:
 
Jag äter inte: Ägg, fisk, fågel, nötter, soja, skaldjur, gluten, majs, margarin, frukt, spannmål, lightprodukter, potatis, bär.
 
Det enda jag äter är: LCHF. Rött kött (fläsk, nöt), grönsaker, smör, kryddor.
 
Jag har varit med om alla möjliga konstigheter. Var på ett evenemang för två veckor sedan där man serverade mackor. Då fick jag en macka med rött kött, smör och grönsaker. En macka. Ser ni det någonstans i min text? Eller på konferensen. Då fick jag fläskfilé med potatis och baguette. Herregud.
 
Jag skriver alltid att jag inte äter frukt. Folk tror gärna att frukt går bra på alla kostupplägg.
 
Jag skriver alltid att jag inte äter majs. Folk serverar gärna glutenfritt majsbröd.
 
Jag skriver alltid att jag inte äter margarin. Folk tror att margarin och smör är same shit. Nope.
 
Det blir ändå alltid fel. Men då säger man till och ställer krav, så löser dom det på minuten. Det är viktigt att våga ställa krav och våga skicka tillbaka mat. Du är inte snäll mot någon om du offrar din abstinens. Köken vill att du ska må bra och tycka att det var trevligt att äta där, klart de vill hjälpa till.
 
Jag har ändå alltid med mig egen kost som back up. Kalla pannbiffar, torkat kött eller i värsta fall prinskorv. De klarar sig en dag utan kyla utan att bli dåligt. Oftast behöver jag inte äta det, men det är skönt att ha i värsta fall, så man inte står där hungrig och lockad.
 
Hur löser du situationen att äta borta?
 
KÖSS
 
 
18