2 storkok

Idag lagade jag 2 smidiga storkok för resten av veckan. Jag gillar inte att laga mat så jag gör det bara 1 gång per vecka. Det är så smidigt att bara dra fram matlåda ur kylen också. Här är allt mejerifritt också. Eller ja, jag använder smör eftersom jag inte triggar på det. Men byt ut det mot kokosolja om du hellre vill det.
 
Tacogryta 8 port
 
2 kg svensk blandfärs av bra kvalitet
1 kg morötter (kan såklart uteslutas och ersättas med mer av de övriga grönsakerna)
250g champinjoner
2 stora röda paprikor
5 små gula lökar eller 3 stora
1 pkt krossade tomater
Smör att steka i (och att trycka i grytan. Tryck i så jäkla mycket smör du bara kan, det blir för fettsnålt annars)
 
Många kan tycka att det är mkt kolisar i denna. Jag triggar inte på morötter eller så. Äter kolissnålt till lunch och frukost och därför får denna grytan "plats" i min strika kost. Det gäller att ha koll på hela dagsintaget.
 
Blanda kryddorna. Hacka grönsakerna. Stek grönsakerna i massa smör. Stek köttfärsen och när den är genomstekt häller du i kryddorna. Tryck i en jäkla massa smör, gärna så det flyter omkring. Häll på grönsaker och krossade tomater och låt puttra i 15 min.
 
 
 
Pannbiff med grönsaker 10 portioner
 
2 kg svensk blandfärs av bra kvalitét
150 gram smör
2 gula lökar
Salt & peppar
Smör att steka i
 
1 kg fryst blomkål
800 g fryst broccoli
 
Bregott havssalt
 
Riv löken fint. Smält smöret. Blanda allt och krydda upp. Peppra på biffarna för lite extra schwung. Sätt på en stor gryta och koka alla grönsaker. Stek biffarna och servera med bregott havssalt. Gott, mättande och kolissnålt.
 
 
 
 
3
Karin

Hej :)

Det är trevligt att läsa m dig. Tror du att det kanske skulle kunna vara en god idé att inte äta samma mat 5 dagar i rad, utan göra flera matlådor - fortfarande 5 av samma sort - som du kunde variera emellan? Jag tror du blir så less på att veta exakt hur maten ska se ut varje dag, att det är därför som du tröttnar. Jag kanske 15 matlådor för middag, lagra dem i plastpåsar så tar de mindre plats i kyl och frys. Eller ännu hellre 25 olika påsar så får du mer variation.

Enformighet är hemsk :) även om maten i och för sig är god.

monica

Det framgår inte av recepten och utseendet på rätterna, hur mycket smör du egentligen använder per dag! Brukar följa Tommytappar blogg, där syns rejäla klickar av olika fett. Utom för någon vecka sedan då han fastade och inte hade några bilder att visa. Du kanske skulle bli mättare om du verkligen öste på. Jag tycker att en del LCHF recept är rätt ängsliga. Det står bara att man ska steka i smör. Men som jag förstår, ska en 70 % av intaget komma från fett. Själv äter jag mycket fet ost med smör och ägg. Har inga allergier.

Veronica B

Jag brukar göra mos av broccoli/blomkål/rödkål/vitkål och enbart göra moset på grönsaker och smör, blir supergott och bra konstisens och man får i sig fettet på ett gott och enkelt sätt!