Utvärdering: stenhårt matschema

Eftersom jag har haft en tid med överätning har det varit viktigt för mig att komma tillbaka på banan igen. Denna vecka har jag verkligen tagit tag i mitt skov och ätit mig i balans igen. Jag har mått bättre än på väldigt länge. JAg känner mig äntligen stabil igen. Det som jag har gjort för att komma i balans är:
 
- Tagit fram ett matschema för hur jag ska äta under veckan. Detta har jag följt stenhårt och de sista dagarna hade jag min Pavlok till hjälp som verkligen underlättade mitt arbete.
 
- När matschemat behövde ändras så gjorde jag det i god tid och följde de övriga punkterna till punkt och pricka. Vi kan inte bara kasta om hejvillt utan måste då vara hårda på resten så vi inte får "det är ingen idé, du kan gärna skita i allt".
 
- Jag har rapporterat till min sockercoach varje kväll eller morgon hur dagen gick. Det är skönt att ha någon att rapportera till så man känner att man inte glider iväg.
 
- När cravingsen har kommit har jag lurat hjärnan genom att lova mig själv att jag får äta det imorgon. Då håller den tyst. Självklart lovar jag samma dagen efter. Mitt mantra har varit "Bara idag ska jag vara mandelfri".
 
- Jag har bett om hjälp. Alla i min närhet vet om att jag haft det tufft och de väljer att stötta.
 
Jag vill inte vara mandelfri forever, någon gång vill jag äta det. Men inte just nu. Just nu vill jag vara fri från nötter. 
 
Det som varit svårt är:
 
- Efter AWn i fredags hade jag cravings. Hade inte Martin sagt nej, hade jag faktiskt ätit mandlar. Därför är det så viktigt att ta hjälp av sin omgivning så de kan vara kloka när inte jag kan.
 
- Att följa matschemat till punkt och pricka. Innan AWn på jobbet bestämde tjejerna på kontoret att vi skulle ha tjejmiddag. Självklart ville jag följa med. Det fanns bra mat på stället men det fuckar ju upp schemat. Jag jobbar också med kunder och ibland blir det en representationslunch jag inte räknat med.
 
Men överlag är jag jäkligt nöjd med min vecka. Dags för vecka 2!
 
KÖSS
 
 
4
jeanette sandelin

VAR har du köpt den röda toppen? URSNYGG :)
Och var hittar du baconsvålar?
Kram fr sö Dalsland.
TACK för inspiration <3

LCHF mot UC

Vad bra du är! Det är ju när det är som motigast som vi behöver kämpa mest. Du är en stor inspirationskälla!

Kerstin Irehjelm

Det är så skönt att följa din kamp när jag just själv insett, och erkänt, att jag tappat styrfarten. Känner mig redo att ta tag i mig själv igen och blir peppad av din kamp.

Sanna

Jag hittade hit idag, och vill bara säga, baserat på bilden i din header, BRA JOBBAT! Shit vilket engagemang det måste ligga bakom alltså! Sitter här och känner mig helt gobsmacked, och fantastiskt imponerad! Plus att jag älskar skorna du har på dig på den högra bilden, vilken härlig färg! :D