Stephanie Person kommer till Stockholm

Gurun som har hjälpt över 1000 personer med vikt och hälsa kommer till stockholm och föreläser 1/10.
 
Stephanie Person: Ketogenic Seminar in Stockholm
 
Om mitt schema med jobb funkade hade jag lätt kommit och lyssnat! Tyvärr går inte det, men ni som ska gå får gärna rapportera efteråt! Där lär mig sig hur man får maximala resultat av ketogen kost! Riktigt spännande!
 
KÖSS
 
 
4

Ätit mig fri från hypothyreos

I torsdags var jag på Carlanderska och gjorde hälsokontroll XL via welabs. Den innehåller 32 analyser som droppar in i en webbjournal allt eftersom de analyseras. Alla mina prover har inte inkommit än, men de som analyserats visar på toppresultat! Det var hur smidigt som helst. De har analysställen över hela Sverige och det är bara att komma som drop-in så fixar dom det. Använd koden LCHFINGENJOREN16 så får du 10% rabatt på valfri analys.
 
Det som har inkommit nu är dock mycket intressant. För ca 1,5 år sedan fick jag diagnosen hypothyreos, det vill säga - nedsatt sköldkörtelfunktion. Jag fick en låg dos Levaxin utskriven då jag låg precis under gränsvärdet på P-Tyroxinet. Jag började äta levaxin och vantrivdes enormt! Jag blev darrig, stressig, magen fucka ur och svettades och mådde kass. Och sen är jag som jag är också - så jag började höra runt hur man äter sig fri från det. Alltså, jag vill poängtera här - jag tar inte ansvar över någon annans sjukdom. Jag valde att strunta i medicineringen eftersom mina värden inte var jättekatastrof. Detta är ingen sjukdom man ska leka med.
 
Nu fick jag ett nytt provsvar och hör och häpna! Jag har bannemej ett perfekt P-tyroxin värde!! Jag har alltså gjort livsstilsförändringar så att min sköldkörtel fungerar som den ska! 
 
T.V mitt värde. T.H Referensintervall
 
Vad har jag gjort?
 
- Jag äter selen dagligen
- Jag äter en mejerifri kost
- Jag äter LCHF fritt från spannmål och har inga cheatdays (som förr i tiden)
- Jag väljer flourfri tandkräm eftersom den konkurrerar med jod i sköldkörteln
- Jag dricker ingen alkohol
- Jag äter C-vitamin och Magnesium (båda från Succeder.se) och Omega-3
 
Detta är de förändringar som jag har gjort sen jag fick min diagnos. Det har uppenbarligen hjälpt. 
 
Vilka är dina bästa tips för att stötta sköldkörteln?
 
KÖSS
17

PCO

Innan jag var 20 år hade jag tjejvecka 2 gånger. Totalt. Sen började jag med LCHF och den kom som en klocka. BOOM! Indiankrig! Sen hände ngt i år. I maj försvann den helt för att sedan göra en snabbvisit i juli. Kramper och uppsvälldhet. Jätteskumt.
 
Ringde runt alla mottagningar och alla bah: alltså chilla. Sånt händer. Du stressar väll. Om 13 veckor kan du få tid.
 
Men jag oroade ju mig sönder, så jag nyttjade privatvården och fick tid dagen därpå. Kom till världens bästa gynekolog. Hon var.... helt fantastisk. Och efter ultraljud konstaterades det att jag hade cystor på äggstockarna. Massa prover. Och förmodligen är det då PCO. Liksom var femte kvinna har. Får provsvar i veckan.
 
Vet du va? Jag är så inihelvete jävla skitledsen för denna skitdiagnosen. Jag har offerkoftan långt upp i armhålorna just nu och känner mig så jävla förtvivlad. Först slåss mot astma och kraftiga livsmedelsallergier, pälsdjursallergi osv. Sen en jävla övervikt på 170 pannor. Sen sköldkörteln och nu denna jävla skitdiagnos. Ja, jag har rätt att vara förbannat jävla ledsen. Du skulle sett mig för ett par dagar sedan. Då hade jag ingen offerkofta, jag hade ett offertält. Dra åt helvete! Min kropp drog en nitlott i genlotteriet.
 
Så farligt är det inte. Nä det kanske det inte det är - och jag kommer känna så om ett tag. Men just nu är jag förtvivlad, arg och ledsen. Varför? Det bottnar i så jäkla mycket.
 
- Jag känner som någon ryckt mattan under mig. Jag trodde jag inte kunde få sån skit när jag åt strikt LCHF.
..... och om jag kan ha detta, vem vet vad mer för skit som lurar i min kropp? Jag är svinrädd nu och känner mig förjävla dödlig. Övertygad om att jag har konstiga tumörer lite överallt. Dra åt helvete!
 
- Jag som aldrig velat ha barn inser nu att jag kommer få kämpigt att få barn! Dra åt helvete!
 
- Mina hormoner är i djup obalans och jag lägger på mig på magen å känner mig svullen och ful. Dra åt helvete!
 
- Varje gång jag får kramp i min kompis där nere blir jag sur. Håll käften. Du kan ju ändå inte leverera. Dra åt helvete!
 
- Alla som säger "Ja men det löser sig, detta är ju inte så farligt!" dra åt helvete med det också! Jag behöver någon som tycker jävligt synd om mig just nu. Om två veckor när jag smält detta, visst. Men nu: ge mig bara en stor jäkla kram.
 
Det känns som att INGEN förstår mig just nu. Och råden är skitolika. Vissa säger att man inte ska träna styrketräning för det ökar testosteronet (som jag tydligen har för mycket av) andra säger motsatsen - att det är det bästa. Hur faaan ska jag veta vad jag ska göra?? Är så jävla förvirrad.
 
Enligt gynekologen ska jag:
 
- Äta strikt LCHF
- Träna regelbundet
- Inte överäta
- Inte stressa
 
Jag är så jävla ledsen just nu. På jobbet är det lugnt men jag bryter ihop varje dag hemma. Pallar inte att titta på min man. Tänker på döden varje gång jag ska sova. Är övertygad om att jag har cancer. Livet suger fan nu. Och jag är ingen bra förebild just nu för jag är så jävla ledsen och fångad i mina känslor. Ge mig ett par veckor och jag har hittat en bra plan. Just nu vill jag bara bli lite glad. Och få lite förståelse och empati. För jag tycker så jääääävla synd om mig själv just nu. Låt mig göra det.
 
KÖSS
Image by benjaflynn (License)
 
 
58