Ätit mig fri från hypothyreos

I torsdags var jag på Carlanderska och gjorde hälsokontroll XL via welabs. Den innehåller 32 analyser som droppar in i en webbjournal allt eftersom de analyseras. Alla mina prover har inte inkommit än, men de som analyserats visar på toppresultat! Det var hur smidigt som helst. De har analysställen över hela Sverige och det är bara att komma som drop-in så fixar dom det. Använd koden LCHFINGENJOREN16 så får du 10% rabatt på valfri analys.
 
Det som har inkommit nu är dock mycket intressant. För ca 1,5 år sedan fick jag diagnosen hypothyreos, det vill säga - nedsatt sköldkörtelfunktion. Jag fick en låg dos Levaxin utskriven då jag låg precis under gränsvärdet på P-Tyroxinet. Jag började äta levaxin och vantrivdes enormt! Jag blev darrig, stressig, magen fucka ur och svettades och mådde kass. Och sen är jag som jag är också - så jag började höra runt hur man äter sig fri från det. Alltså, jag vill poängtera här - jag tar inte ansvar över någon annans sjukdom. Jag valde att strunta i medicineringen eftersom mina värden inte var jättekatastrof. Detta är ingen sjukdom man ska leka med.
 
Nu fick jag ett nytt provsvar och hör och häpna! Jag har bannemej ett perfekt P-tyroxin värde!! Jag har alltså gjort livsstilsförändringar så att min sköldkörtel fungerar som den ska! 
 
T.V mitt värde. T.H Referensintervall
 
Vad har jag gjort?
 
- Jag äter selen dagligen
- Jag äter en mejerifri kost
- Jag äter LCHF fritt från spannmål och har inga cheatdays (som förr i tiden)
- Jag väljer flourfri tandkräm eftersom den konkurrerar med jod i sköldkörteln
- Jag dricker ingen alkohol
- Jag äter C-vitamin och Magnesium (båda från Succeder.se) och Omega-3
 
Detta är de förändringar som jag har gjort sen jag fick min diagnos. Det har uppenbarligen hjälpt. 
 
Vilka är dina bästa tips för att stötta sköldkörteln?
 
KÖSS
17
Camilla

Intressant! Jag har hypo sedan 2011 och mår visserligen helt ok men har dippar med framför allt trötthet. Nu har äter jag lågkolhydratkost sedan ett tag och trots vissa dagar med mer kolhydrater mår jag redan mycket bättre. Jag tränar hyfsat hårt och provar mig fram lite. Äter också jod, selen, magnesium, zink och d-vitamin.
Tog nya prover förra veckan och tänker att jag ska ta nya om ett halvår och se om det hänt något.

Anonym

Hej. Inte riktigt sant att de har lab över hela Sverige. Ett i Norrland finns det, det är halva landet.... Jag har försökt hitta nåt.
Grattis till bra värden. Kram 😊

Anna

Väldigt intressant! Har autoimmun hypotyreos (Hashimotos sjukdom), är lite nojig med vilka kosttillskott jag ska våga prova. Måste göra research :)

Anonym

Hur såg fina värden ut när du fick börja medicinera? Var själv o tog prover förra veckan som va 1,8 o 15..

Anonym

Nu på morgonen hade TV4 ett reportage om miljögifter från plaster. Bla tror dom att hormoner och sköldkörteln påverkas.

Anonym

Grattis och bra jobbat! Hur tänker du kring flourfri tandkräm? Enligt vad jag har läst (i och för sig inte så jättemycket) så kan det bidra till problem med karies på lång sikt. Hur länge har du valt bort flour och har du märkt någon skillnad?

Anonym

Ehm? Finns inget ställe alls ovanför Sundsvall, då inte ens i Sundsvall utan nånstans i inlandet. Sedan inget alls i halva Sverige.

monica

Grattis till normal ämnesomsättning. Jag har också Hashimotos autoimmun sjukdom. Kände inte av den. Upptäcktes för 15 år sen vid benskörhetsutredning. Äter 125 mikrogram Levaxin dagl , känner inte av det heller. Ätit LVHF , i perioder mycket strikt. Blir förstoppad, annars inte påtaglig effekt. Dr Annika Dahlqvist är emot fluor i tandkräm, det är ett gift. Det har i alla fall besparat kariesangrepp på många.

Njae

"Har haft problem med hål i tänderna hela livet. Har hela mitt liv fått höra att jag ska ta fluor tabletter (ca 6ggr dag), skölja munnen i fluor (efter varje måltid), och borsta munnen med fluor tandkräm (ca 4ggr/dag). Har varit mycket noggrann med detta men får hål ändå. Kan det vara så fluor inte hjälper så bra som man påstår? Kanske annan tandkräm kan vara lika bra eller bättre?" Urklipp från http://forum.kostdoktorn.se/topic/51-fluor-bra/

Lina

Om en äter mejerifri lchf blir det inte lika stor belastning på tänderna som vid intag utav sockerhaltig kost. Så flour är inte lika nödvändigt för lchfare som för "blandätare".

Anonym

Och vem tar ansvar och vidareutreder om provsvar är konstiga?

Anonym

Och vem tar ansvar och vidareutreder om provsvar är konstiga?

Anonym

1,5 i TSH hade jag mått förjävligt på, så du lär nog ha hyfsad funktion i sköldkörteln trots allt.

Pia

Du lär ju ha hyfsad funktion i sköldkörteln, gissar jag. Själv hade jag mått skit på ett TSH på 1,5 men så har jag nog en helt nedsläckt sköldkörtel ( Hashimotos).

Pia

Du lär ju ha hyfsad funktion i sköldkörteln, gissar jag. Själv hade jag mått skit på ett TSH på 1,5 men så har jag nog en helt nedsläckt sköldkörtel ( Hashimotos).

jessica

Hej, är här inte bara att vittna, men också för att uppmuntra personer som står inför civilstånd eller relation problem. Om de underbara verk av Dr. Ogundu, e-post: drogunduspellcaster@gmail.com jag förlorad i kärlek med min make tills en dam ryckte honom ifrån mig. då jag ropade till min vän och hon berättade om hur hon står inför ett liknande problem och gav denne store man kontakt med mig och jag under förutsättning att alla de föremål han behövs för förtrollningen och nu är glad igen lever i kärlek med min familj. Jag anställa dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta s kommer att förändras inom några dagar och du kommer att leende som jag idag. Än en gång är tacksam. Kontakta honom på sin e-post via: drogunduspellcaster@gmail.com om du står inför någon form av problem
1. Lär din älskare eller make tillbaka
2. Pengar spell / lycka spell
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Skydd trollformler
5. Skaffa ett jobb stavnings
6. Promotion trollformler
7. Att få dina pengar tillbaka.
8. Freedom trollformler
9. kärlek stava
10. Om du vill att tillfredsställa din partner

Erika

Vad roligt att höra!