PCO

Innan jag var 20 år hade jag tjejvecka 2 gånger. Totalt. Sen började jag med LCHF och den kom som en klocka. BOOM! Indiankrig! Sen hände ngt i år. I maj försvann den helt för att sedan göra en snabbvisit i juli. Kramper och uppsvälldhet. Jätteskumt.
 
Ringde runt alla mottagningar och alla bah: alltså chilla. Sånt händer. Du stressar väll. Om 13 veckor kan du få tid.
 
Men jag oroade ju mig sönder, så jag nyttjade privatvården och fick tid dagen därpå. Kom till världens bästa gynekolog. Hon var.... helt fantastisk. Och efter ultraljud konstaterades det att jag hade cystor på äggstockarna. Massa prover. Och förmodligen är det då PCO. Liksom var femte kvinna har. Får provsvar i veckan.
 
Vet du va? Jag är så inihelvete jävla skitledsen för denna skitdiagnosen. Jag har offerkoftan långt upp i armhålorna just nu och känner mig så jävla förtvivlad. Först slåss mot astma och kraftiga livsmedelsallergier, pälsdjursallergi osv. Sen en jävla övervikt på 170 pannor. Sen sköldkörteln och nu denna jävla skitdiagnos. Ja, jag har rätt att vara förbannat jävla ledsen. Du skulle sett mig för ett par dagar sedan. Då hade jag ingen offerkofta, jag hade ett offertält. Dra åt helvete! Min kropp drog en nitlott i genlotteriet.
 
Så farligt är det inte. Nä det kanske det inte det är - och jag kommer känna så om ett tag. Men just nu är jag förtvivlad, arg och ledsen. Varför? Det bottnar i så jäkla mycket.
 
- Jag känner som någon ryckt mattan under mig. Jag trodde jag inte kunde få sån skit när jag åt strikt LCHF.
..... och om jag kan ha detta, vem vet vad mer för skit som lurar i min kropp? Jag är svinrädd nu och känner mig förjävla dödlig. Övertygad om att jag har konstiga tumörer lite överallt. Dra åt helvete!
 
- Jag som aldrig velat ha barn inser nu att jag kommer få kämpigt att få barn! Dra åt helvete!
 
- Mina hormoner är i djup obalans och jag lägger på mig på magen å känner mig svullen och ful. Dra åt helvete!
 
- Varje gång jag får kramp i min kompis där nere blir jag sur. Håll käften. Du kan ju ändå inte leverera. Dra åt helvete!
 
- Alla som säger "Ja men det löser sig, detta är ju inte så farligt!" dra åt helvete med det också! Jag behöver någon som tycker jävligt synd om mig just nu. Om två veckor när jag smält detta, visst. Men nu: ge mig bara en stor jäkla kram.
 
Det känns som att INGEN förstår mig just nu. Och råden är skitolika. Vissa säger att man inte ska träna styrketräning för det ökar testosteronet (som jag tydligen har för mycket av) andra säger motsatsen - att det är det bästa. Hur faaan ska jag veta vad jag ska göra?? Är så jävla förvirrad.
 
Enligt gynekologen ska jag:
 
- Äta strikt LCHF
- Träna regelbundet
- Inte överäta
- Inte stressa
 
Jag är så jävla ledsen just nu. På jobbet är det lugnt men jag bryter ihop varje dag hemma. Pallar inte att titta på min man. Tänker på döden varje gång jag ska sova. Är övertygad om att jag har cancer. Livet suger fan nu. Och jag är ingen bra förebild just nu för jag är så jävla ledsen och fångad i mina känslor. Ge mig ett par veckor och jag har hittat en bra plan. Just nu vill jag bara bli lite glad. Och få lite förståelse och empati. För jag tycker så jääääävla synd om mig själv just nu. Låt mig göra det.
 
KÖSS
Image by benjaflynn (License)
 
 
58
Marianne

Genom att dela med dig av både gott och ont gör dig till en fantastisk förebild. Tack för allt du delar med dig <3

Anonym

Det är ok att tycka synd om sig själv My, det är ok! Dina känslor är just DINA och du måste tillåta dem att kännas. Känn, gråt, skriv, prata och/eller skrik - det som känns bäst just nu(förutom mat då=falsk tröst). STYRKEKRAMAR❤️💗❤️💗❤️💗❤️

Erika

Stackars dig!

Anonym

❤️❤️❤️❤️❤️

Anonym

Bra My. Få ur dig skiten. Livet e fan mig inte lätt. Men vet du vad som är lätt jo det är att förstå vilken kämpe och fighter o go människa du är. En sak i taget......

Camilla

På Facebook finns grymma grupper där man kan få råd av personer i samma sits, sök upp en grupp med andra som har samma diagnos så ska du få se att det finns stöttning att få. Sen när du orkar och har sörjt detta besked färdigt. Vi har haft svårt att få barn och såna grupper har varit min räddning i mörka stunder. Sköt om dig! 💜

Sofie

Ja för fan, va ledsen ett tag. Förstår varför du känner som du gör. Jag har också pcos, men jag tror inte vi behöver vara oroliga för att det kan bli kämpigt att få barn. Det sa min gyn i alla fall, det finns så himla bra hjälpmedel nu för tiden. Tänkte faktiskt för ett par veckor sedan på om du inte hade pcos. Men du..det blir bra snart igen 💜

Sofie

Ja för fan, va ledsen ett tag. Förstår varför du känner som du gör. Jag har också pcos, men jag tror inte vi behöver vara oroliga för att det kan bli kämpigt att få barn. Det sa min gyn i alla fall, det finns så himla bra hjälpmedel nu för tiden. Tänkte faktiskt för ett par veckor sedan på om du inte hade pcos. Men du..det blir bra snart igen 💜

Kajsa

Hej,

Jag tycker du ska gå med i gruppen Candida Cleanse Sweden på fb. Där har många ätit sig friska från de åkommor du har. Många av folket där inne åt LCHF och mådde mycket bättre, men mår ännu bättre och blir symtomfria med Candida-Kosten.

Stor Kram

Lotta

Stor kram till dig som är en sådan fin inspiration! Vill inte på något sätt skriva på näsan utan bara nämna att många blivit hjälpta med sina hormoner av bioidentiskt progesteron. En duktig kvinna driver Hormoni.se och där finns mycket kunskap att hämta om man har lust att söka lite utanför gängse sjukvård som inte gör skillnad på syntetiska resp bioidentiska hormoner. Själv har jag stor hjälp av just detta för svår PMS. Det här får du rätt på. Alla gånger!

Kajsa

Du vet att dessa symtom och cystor kan bero på din Levaxin? Jag blev förgiftad av min levaxin och hade mer än 80 symtom och biverkningar på en medicin som sägs inte kunna ge biverkningar. Råttgift är vad det är!

Anonym

Jag förstår dig. Jag fick själv diagnos på PCO i våras. Jag har haft problem i flera år där nere men ingen har typ velat bry sig. Men efter mycket om och men så fick jag remiss till en privat gynekolog. Som lyssnar och tar mig på allvar. Jag var dit även förra veckan då det fortfarande jävlas där nere. Men PCOn har lugnat ner sig. Jag har inte ätit p-piller eller nått på säkert 10 år men min gyn rekommenderade hormonspiral då jag har haft för jäkla ont. Jag tänkte jag provar en period. Jag har fått en sån balans i kroppen tycker jag. Helt klart värt det. Jag mår mycket bättre. Men dessvärre har jag andra bekymmer där nere som är kroniska. Men min gynekolog sa att han ser inga som helst hinder på att jag ska kunna bli gravid. Men han tycker väl att jag ska skynda på då jag är "gammal" tydligen 😄.
Man får tycka synd om sig själv. Det är ju ändå bara du själv som vet hur och vad du känner. Jag tycker det är bra att du delar med dig. Du är en förebild.
Kram❤️

iascorner

Fy fan så surt! Hade jag varit i närheten hade du fått en bamsigkram (som i sig inte hade hjälpt jag vet). Jag håller tummar och tår för att du snart blir ditt pigga glada själv igen och hittar en väg att må bra- trots allt! Du är en sann inspirationskälla för mig och det här är verkligen inte rättvist!! Ibland får man faktiskt ha offerkoftan på sig, bara man kommer ihåg att ta av sig den sen. Kram

Anonym

Kramar 💕🌸💕

Evelina

❤️❤️❤️

Anonym

Jag har precis som du en jävla massa problem med min kropp och har alltid haft, olika kroniska sjukdomar och diagnoser. I vintras fick jag ännu en diagnos: endometrios. I perioder gråter jag så fort jag är ensam, men andra gånger så kan jag vara hur stark som helst. Det är ok att tycka synd om sig själv ibland. <3

Anonym

Vill bara omfamna dig i en enda stor tröstekram. Tack för all pepp du gett. Allt har sin tid och just nu suger det. Styrka till dig.

Anonym

Åh, tufft. Men jag tror man kan se det så här: du har inte plötsligt fått PCO som ytterligare en grej att brottas med ovanpå allt annat. Du har förmodligen "alltid" haft PCO utan att veta om det, sedan puberteten. Och det är PCO:n som är en del av din förklaring till övervikten och svårigheten att hålla extrakilona på magen/rumpan/låren borta till att börja med. Du har alltså inte just fått ngt extra/nytt att kämpa mot; du har snarare fått en del av förklaringen till allt det kämpande du redan har klarat av genom åren!
Och vad gäller det där med fertilitet... Ja, PCO KAN göra det svårare att bli med barn. Men PCO-patienter är också ideala patienter för IVF-behandlingar eftersom vi sprutar ur oss så himla många ägg i varje cykel. Tro mig, att få diagnosen är POSITIVT för då vet du vad som gäller och vad du/ni behöver ta hänsyn till när det gäller att försöka få barn - om ni är intresserade av det så småningom.
Tveka inte att ta kontakt med en duktig gynekolog/fertilitetsklinik för att diskutera strategier. Hur länge kan man testa på egen hand innan man söker hjälp för att bli gravid osv.
Tack snälla My för att du delar med dig. Av många olika aspekter på livet. Vilket föredöme du är!
Kram från en annan PCO-tjej, som numera är lycklig o stolt mamma till två söner, båda tillkomma helt på naturlig väg - mellan olika fertilitetsbehandlingar! Tänk så det kan bli! 😊

Anonym

Skickar stor kraaaam💐🌸🌺

Kristina

Kram och kärlek till dig <3

/Kristina.

petranss.blogg.se

Alltså, helvetiska jäkla kroppar vi kan ha ibland... Det som är sjukt jäkla viktigt är att det är okej! Okej att tycka synd om sig. Få vredesutbrott, få gråta, få skratta, få prata, få vara svag och få vara. Jag hoppas du och din kropp mår bättre snart!

Rode

Styrkekramar. Känner med dig och tänker på dig.

Maria Odjuren

Usch! Inget roligt besked att få! Tillåt dig själv att må skit ett tag, du kommer må bättre snart.

Anonym

Kramar

Monica

Massor av kramar till dig. Du är en stor inspiratör för många men du behöver inte vara stark hela tiden.
Den typen av besked behöver du både smälta, älta och göra dig vän med. 💚

Ingrid

STOR KRAM!

Anonym

Må skit så länge du behöver, livet är varken lätt eller rättvist!
Jag kan inte få barn, så I know the feeling!

Vesslan

❤ Kram ❤

Maria

Åh, så tråkigt! Du har nu två autoimmuna sjukdomar och det är bedrövligt. Har själv PCO och struma. Det tråkiga är att du alltså äter något som triggar ditt immunförsvar, så att det fortsätter att angripa celler i din egen kropp. 95% av oss med autoimmunitet, tål inte gluten- och eller laktos. Misstänker att det inte slinker ner något av detta i din mage, men tomatplante gruppen, triggar i princip alltid de med autoimmunitet. I alla fall oss med struma. För visst äter du ur den gruppen? De är det enda jag kan tänka mig kan vara orsaken till att du fortfarande påverkar ditt immunförsvar negativt. Oerhört viktigt att du får bort den felande länken, annars lurar nästa autoimmuna sjukdom runt hörnet. Som kan vara tex Diabetes typ1, MS, Alzeimer, ledgångsreuamtism, de flesta tarm sjukdomar samt de flesta demenssjukdomar. Det finns inget slut på hur många vi kan få, så länge vi har ett triggat immunförsvar. Ta kontakt med Karl Hultén! Oerhört duktig på autoimmunitet! Jobbigt, men helt klart nödvändigt. Vi vill inte ha mer skit sjukdomar!!! Och du, jag har 3 barn! Misströsta inte!

Anonym

Stor varm mjuk lång kram till dig!

Anonym

Stor varm mjuk lång kram till dig!

Anonym

💕💕💕

Mi

Kära My! Idag har du en riktig skitdag

Monica

❤❤❤❤❤❤❤❤😙

Anonym

Livet är så orättvist och grymt! Megastora kramar och grotta ner dej tills du blir less på det. Man får sörja och vara pissförbannad på sjukdomar.

Anonym

Livet är så orättvist och grymt! Megastora kramar och grotta ner dej tills du blir less på det. Man får sörja och vara pissförbannad på sjukdomar.

monica

Hoppas du får ditt goda humör tillbaka! Pco är inte cancer. Läser ibland om Anna Book som har PCO , viktproblem och tror bestämt att hon har 3 barn. Om nu socker är roten till allt ont , så är inte LCHF boten för allt ont utan man råka ut för trista bakslag. Hoppas du orkar samla ihop dig.

Anonym

Stackars dig!
Tycker verkligen synd om dig, för du har fått ta så många smällar!
Men jag vet också att du är den starkaste och mest positiva tjej jag känner, så du fixar även detta!
Var ledsen och arg nu, det är helt naturligt och ok. Men ilskan kommer att hjälpa dig att komma vidare. Du kommer även att bli ännu starkare efter detta, tro mig.
Tänker på dig och vill skicka världens största o goaste kraaaaaam!
Heléne

Gunbritt Dahlin

Sänder dig en bamsekram. En inspirationskälla som du är måste ibland få vara ledsen och förbannad. Alla dagar går inte i solens tecken och vi som följer dig förstår. Skriv av dig, bryt ihop och kom tillbaka. Kram

Mia

Du får en stor kram & en köss. ❤️ Du är så jävla stark 💪🏻

Anonym

Kraaaam

Ida

Jag säger bara: progesteronkräm!! Det har varit min räddning. Hade ungefär samma problem som dig, cystor på äggstockarna, svullnar upp i kroppen lätt, svårt med vikten osv. När jag började med progesteronkräm dag 14-28 i menscykeln fungerar det hur fint som helst och jag får mens som vanligt. Vi med pco/pcos har ofta obalans mellan östrogen och progesteron, ofta är det progesteronbrist. Tycker verkligen du ska kolla upp detta för det kan vara en lösning, progesterall heter krämen som säljs i Sverige. Kram!

Ida

Jag säger bara: progesteronkräm!! Det har varit min räddning. Hade ungefär samma problem som dig, cystor på äggstockarna, svullnar upp i kroppen lätt, svårt med vikten osv. När jag började med progesteronkräm dag 14-28 i menscykeln fungerar det hur fint som helst och jag får mens som vanligt. Vi med pco/pcos har ofta obalans mellan östrogen och progesteron, ofta är det progesteronbrist. Tycker verkligen du ska kolla upp detta för det kan vara en lösning, progesterall heter krämen som säljs i Sverige. Kram!

Lena

Dra åt helvete, va tråkigt för dig. Hoppas du orkar kämpa. Som sagt: Dra åt helvete, att elände och skit här i världen!!!

Matilda

Helt ok att vara ledsen och bitter ett tag, ut med skiten bara. Tror att de flesta här inne är helt övertygade om att du kommer vända det här och hitta det positiva med skiten om ett par veckor, det verkar du alltid göra! Vi är många som hejar på dig, du fixar detta också så småningom. Heja!

Anonym

En kompis till mig hade inte fått sin mens på ett halvår så hon gick och kollade sig. När hon sedan fick diagnosen PCO började hon och hennes kille pröva skaffa barn på en gång då de trodde det skulle ta tid. Hon blev konstigt nog gravid på en gång till allas förvåning.

Nathalie

Du behöver inte vara en förebild på det viset att allting måste vara rosenrött och skimrande hela tiden för så ser inte livet ut. Du är en förebild genom att vara du! Jag förstår att det här måste vara jättetufft för dig. Du har gått igenom så mycket redan, krigar som ett djur och gör allt i din makt för att återfå hälsan och så kommer detta som ett bakslag. Du har all rätt i världen att ha hur stora offerkoftor, offertält och offerbyxor som du vill!

Kram <3

Anonym

Vad trist för dig o vad bra att du släpper ut känslorna!
När jag fick diagnos pco-s blev jag livrädd. Tyckte inte ngn verkade veta någonting och gynekologen tipsade pedagogiskt om att surfa efter fakta på nätet. Det var ju inte så peppigt.
Så här 5 år senare är det inte så laddat längre. Dottern på snart 3 år förgyller dagarna <3
Det bästa med pco/-s är att du har lätt att bygga muskler o att du är jäkligt uthållig. Om ingen sagt det tidigare så kan jag berätta att många elitidrottare har denna diagnos. Man är den optimala stenålderskvinnan brukar min gynekolog säga ;)
Se till att hamna hos en gynekolog som vet vad den pratar om och fortsätt med din styrketräning.
O kom ihåg - detta är inte alls samma sak som framtida ofrivillig barnlöshet! Om ni behöver hjälp ska tydligen ivf funka extra bra på pco/-s patienter.

Anonym

Det är okej att tycka synd om sig själv och inte alltid visa sig glad och stark! Ens känslor måste få komma ut! Finn din styrka inom dig själv och sök stöd hos familj och vänner så lovar jag att det snart kommer att kännas bättre! Jag vet hur det känns när man får diagnos efter diagnos och man bara känner nä fy fan nu ger jag upp och bara skiter i allt! Jag har själv 6 eller 7 kroniska diagnoser.. Har tappat räkningen.. Kan inte få barn då jag har opererat bort livmodern (är 30 år).. sen har jag varit sjukskriven i snart 5 år. Men jag har hittat mig själv igen och går inte omkring och mår dåligt hela tiden. Utan jag fokuserar på allt som är bra i mitt liv, allt som är positivt och som jag faktiskt klarar av! Tänk positivt! Du har en man som älskar dig och ett jobb som du trivs med! Skickar dig styrkekramar!

Anonym

Fina My, jag har flertalet diagnoser: pcos,ptsd, Hypotyreos, depression m.fl men ändå lyckats få 4 underbara barn! Ge inte upp hoppet❤❤❤

Fia

Tyck synd om dig själv och gör det ordentligt. Sen när du får tillbaka orken googlar du naturligt progesteron och Marianne Arnström. Jag har PCOS och min gynekolog dömde helt ut mina chanser att bli gravid och skrev ut medicin med hemska biverkningar. Fuck that tänkte jag, tajtade till min Lchf , gick till Marianne och en homeopat. Om någon vecka har jag mitt barn i famnen - tillverkad helt på naturlig väg. Ge dig själv tid till att må piss men ge inte upp!!

Joanna

Stor kram <3 <3 <3

Tinefis

Stora kramar, My! ❤️❤️
Jag vet på ett ungefär hur du känner dig. Inte med den diagnosen precis, med men annat i samma område. Den sorgen, den smärtan i hjärtat, man känner sig sviken av sin kropp... All styrka till dig 👊🏻

Sofie

Samma här! Pco och sköldskörtels-helvete! Men det finns enkel hjälp att få för PCO!!!!! Riktig progresteron salva! Inte sjukvårdens progresteron som är omgjort och helt felaktigt, utan riktig progresteronsalva, om man tar det i några månader så försvinner cystorna på äggstockarna. Kontakta Marianne Arnström hon kan så mycket om kvinnliga hormoner!!!! här är hennes mail : info@vitallyft.se Hoppas du landar och att världen blir lite bättre snart! Styrkekram!
Här är slavan: http://www.femalebalanceshop.com/progesteronkram-progesterall?gclid=Cj0KEQjw3ZS-BRD1xu3qw8uS2s4BEiQA2bcfM2kCXB9YBFkVgfcQX3edOOEZl_JDb9MO_qL1CrnRRxUaApTB8P8HAQ

Tina

Lustigt! (eller egentligen inte). Jag läste just ut boken Ett sötare blod och när jag läste om just PCO så tänkte jag att det där kan nog LCHF ingenjören ha, då jag flera ggr läst din historia om menseriet.

Mia

Såklart du ska få vara ledsen över dåliga nyheter. Lchf är bra, men man kan ändå bli/vara sjuk. Jag tror starkt på att lchf kan lindra symptomen och jag vet att man blir av med många vanliga sjukdomar när man äter lchf, men allt går inte att göra sig av med. Jag hoppas du mår bättre om några veckor, då du har fått bearbeta detta

Malin

Självklart ska du bearbeta nyheterna och diagnosen och den del av det är ju att vara ärlig med sina känslor och vara arg och ledsen. Efter det kommer du kunna ta ett steg tillbaka och tänka på saker som att du har redan har gjort det som så många andra med samma diagnos verkligen kämpar med - nämligen att lägga om kosten och skapa en lågkolhydrats-livsstil. Socker är förödande för folk med PCOS men många klarar inte av att göra vad du har gjort, även när läkarna säger att det t.ex är enda vägen till en lyckad graviditet. Du har en diagnos nu som du inte hade tidigare men du har ju redan kämpat till dig ett utgångsläge som är tusen gånger bättre än för några år sedan.

Det finns kvinnor utan diagnos som inte kan få barn och det finns kvinnor med PCOS som haft flera lyckade graviditeter också. Det finns också mycket hjälp att få den dagen man får problem och många barn i världen som redan finns, men som saknar familj. Jag har själv inga uppenbara problem med att bli gravid, som jag vet om nu i alla fall, men överväger i alla fall adoption den dagen det är aktuellt just av den anledningen. Min mamma som har PCOS har fyra friska barn, alla med två års mellanrum, så vi kom enligt "schema". ;) Det är lite olika det där och som sagt, med din livsstil och kost så har du ett perfekt utgångsläge om det någon dag är något du vill.

Erica

Tack för tipsen. Jag har pcos min gynekolog sa bara till mig gå ner några kilon och tänk vad jag äter sen fick jag provera utskrivet. jag flög i taket när de sa jag hade pcos trodde cancer.. hoppas din blir bättre har sjäålv inte sett några förändringar..