Summering 2016

Gott nytt år! I dag är det nyårsafton! Då är det hög tid för oss att summera vårt år. Vad hände, vad lärde vi oss, vad lämnar vi kvar och vad tar vi med?
 
2016 har varit det mest utmanande året hittills i mitt liv. Det är ett år jag helst inte lever om. Dock har jag lärt mig jättemycket.
 
2016:
 
- Inleddes i stor panik när vi precis i årsskiftet höll på att förlora min storasyster när hon skulle föda min systerdotter.
 
- Mina bästa vänner, par som kilat stadigt i massor av år, bestämde sig för att gå isär.
 
- En av mina absolut närmaste försökte avsluta sitt liv
 
- Jag fick diagnosen PCO
 
- En nära vän till familjen avslutade sitt liv på ett av de mest fruktansvärda sätt man kan tänka.
 
- Jag och maken bestämde oss för att separera.
 
- Jag har flyttat in i en egen rosa lägenhet.
 
- Jag har blivit befodrad, från gruppchef till nationell chef över min enhet.
 
- Min kollega har slutat, vi har gjort en omfattande omorganisation på jobbet och jag har drivit globala affärer.
 
För att summera: 2016 var året jag rev. 2017 är året jag ska bygga. Så väljer jag att se det. Min största lärdom är att jag är starkare och modigare än vad jag trodde innan. Att jag vågar följa mina drömmar. Att jag orkar mer än vad jag tror, att jag inte går sönder, även om jag känner mig trasig ibland. Att jag kan lita på mig själv. Att jag vågar ta nya vägar, att jag vågar känna tillit och att jag är modig nog att ta tag i mina drömmar. Mod är inte att göra läskiga saker, mod är att våga följa sitt hjärta även när det blir svårt både praktiskt sätt och känslomässigt. Mod är när man väljer den okända vägen istället för den kända, för att man känner tro på att det kan bli bättre.
 
Detta har varit mitt citat 2016: Man vet inte hur stark man är förän livet inte ger en några andra val än att vara stark. Så sjukt klyshigt, men detta år har verkligen allt hänt på en och samma gång. Att inte jag gått in i väggen eller fullständigt megakrashat känner jag en sån otrolig tacksamhet för. Nyckeln till det är min fantastiska omgivning som funnits där i ur och skur och inte vikt undan när det blivit svårt. Allt från min chef till mina vänner. Man är inte stark själv, det är skyddsnätet i form av omgivningen som gör oss starka.
 
KÖSS
 
 
15