LCHFkryssningen

Nu är 2016 års LCHFkryssning över och jag ligger matt på hotellrummet i Stockholm - stannar och jobbar 2 dagar till här i 08-regionen!
 
Jag, AnnasLCHF, Tjockkocken, Emilyjuell_LCHF och motbattreliv (instagramnamn), åkte tillsammans i princip. Jag och Anna delade rum på däck 5, hon är så bra att ha med den dära Anna alltså. Jag var ju supernervös som vanligt innan för både terrorister och annat, men hon lugnade och stöttade. Inte nog med det - hon handlade en hel påse nödmat till mig i fall maten skulle skita sig. Det gjorde den inte, det fanns mat för mig där att äta - toppen!
 
På kvällen så var det buffé och mingel och jag fick tjoat på de flesta kändisarna som Ann Fernholm, Kostdoktorn osv. Jag och Anna la oss redan vid 23 - jag var så jäkla trött och ville somna innan färjan gled ut på öppet hav och det skulle börja gunga. Dock sover man ju inte toppen där - jag behöver ofta ett par dagar på ett ställe för att sova riktigt gott. 
 
 
Jag och Halva Lindha
 
På morgonen käkade vi frukost med Kostdoktorn och några ur Team Kostdoktorn, Andreas är såå trevlig privat. Sedan drog föreläsningarna igång och vi lyssnade på Ann Fernholm och Andreas föreläsningar - väldigt givande. Jag tycker Andreas föreläsning blir bättre för varje gång jag hör honom - att lyckas presentera fakta på ett roligt och lätt sätt som han gör är mycket imponerande.
 
 
Vi blir alltid så snygga på bild ihop - Andreas är typ dubbelt så lång som jag är.
 
Jag fick även hälsat på min guru Annika Dahlqvist - det var hon och Sten Sture Skaldemans böcker som jag läste 2010 när jag bestämde mig för att börja äta LCHF. Annika är en fantastisk person - jag fick sånt härligt intryck av henne. Ödmjuk och viljestark - häftig kombo. Fick även hälsat på Ralf Sundberg, riktigt roligt!
 
 
Annika Dahlqvist, Ralf Sundberg och jag
 
 
Träffade även den stilige kostdoktorn moderatorn Fredrik 'Majoren' Söderlund och hans trevliga fru. Tycker om Fredrik så himla mycket - han är så peppande och go. Har alltid trevliga pratstunder med honom!
 
Sen var det dags för föreläsningspasset "Kan jag, Kan du!" som startades med föreläsning av Halva Lindha. Hon gjorde ett grymt jobb och kom med många bra tankeknep för alla som inte är sockerberoende utan har ett destruktivt bruk av mat - mycket matnyttigt. Sen föreläste Johan Falk om sin resa och sen var det min tur. Efter er 'kritik' om inlägget när jag skrev att jag bara skulle prata om min resa la jag in en kort sammanfattning om sockerberoende i slutet. Föreläsningen kändes bra, jag tycker det är väldigt roligt att stå på scen och föreläsa. Vad tycker du som var där? Vad var bra och mindre bra? Alltid bra att få feedback!
 
 
 
Tack alla som kom och lyssnade, hälsade och bjöd på ett leende. Det är så kul för mig att få ansikten på er som läser - det ger väldigt mycket. Och tack till de superduktiga arrangörerna - riktigt lyckat event!
 
Du som var där - vad tyckte du om kryssningen?
 
KÖSS
 
 
15
AnnasLCHF

Är så glad att vi hunnit umgås en längre period igen <3
Saknar dig redan min goá Götebörgare! Du var underbar, som vanligt.
När du föreläser är inte ett öga torrt!
Puss <3

Karin20

Hej My, du var fullkomligt oerhört fantastisk, det var bra att du var sist. Ingen skulle kunna säga något vettigt efter dig! Jag som skulle tacka, brast ju ut i gråt och du fick trösta mig istället. Så jag tackar här och nu. En lysasen avslutning på en lysande dag. En annan är ju bara tjock med diabetes, men det du varit utsatt för är ju helt utanför alla ramar.
Tack igen

Jessica

Ja, som jag sa till dig efter föreläsningen (Jessica från Team Kostdoktorn här!) så var den riktigt, riktigt bra, din föreläsning. Och jag hade sett inlägget där du sa att du tog bort sockerberoendedelen i föreläsningen och hoppades att du skulle ändra dig - vilket jag blev extremt glad över att du gjorde! Alltid spännande att höra om din syn på det hela och den raka, ärliga sanningen som faktiskt finns där ute kring sockerberoende. Tack för att du delar med dig! :)

Anne-Marie

Stort TACK för denna föreläsning!
Som sagt, inget öga var torrt, och det blir lite grumligt nu igen när jag tänker tillbaka...
En minut i taget... ungefär där är jag.
Köss <3

Angelica

Hej!
Tack för en fantastisk föreläsning, blev djupt berörd av din berättelse.
Har god hjälp av ditt sätt att resonera kring abstinent mat och saker och ting verkar börja falla på plats även i min skalle. Tack för att du delar med dig av dina kunskaper. Fortsätt ta hand om dig.
Kram

Katta

Tänk om din föreläsning och ditt budskap kunde nå ut i samhället till alla som kommer i kontakt med de många barn som plågas av övervikt och mobbing. Till de föräldrar, dietister osv som ska hjälpa barnen men som är totalt okunniga om hur sockerberoende fungerar!

Sommakoa

Det var tur att Emelie hade pappersnäsdukar till övers. Intet öga var torrt. Delar din uppfattning om att Kostdoktorns föreläsningar blir bättre för vart år som går. Jag, som var med förra året, tyckte detsamma om Anns föreläsning. Det tar nog några föreläsningar för att bli varm i kläderna och bli kvitt nervositeten (jag vet för jag har sjungit solo för typ 250 pers. Bah!) innan man hamnar i samma klass som Nisse Simonson. Ditt budskap är värt den strävan. Svälj nervositeten och släng alla tvivel. Ditt budskap MÅSTE nå OCH sjunka in i massor av människovrak där ute.

Sommakoa

Det var tur att Emelie hade pappersnäsdukar till övers. Intet öga var torrt. Delar din uppfattning om att Kostdoktorns föreläsningar blir bättre för vart år som går. Jag, som var med förra året, tyckte detsamma om Anns föreläsning. Det tar nog några föreläsningar för att bli varm i kläderna och bli kvitt nervositeten (jag vet för jag har sjungit solo för typ 250 pers. Bah!) innan man hamnar i samma klass som Nisse Simonson. Ditt budskap är värt den strävan. Svälj nervositeten och släng alla tvivel. Ditt budskap MÅSTE nå OCH sjunka in i massor av människovrak där ute. Du klarar det med glans! Kraaaaam! :)

@nneli

Tack My, Du berör MYCKET! Tack för att du delar med dig av din historia. Kram

monica

Hoppas få höra dig på LCHF eventet i Säffle! Sockerberoende kan aldrig nog föras fram! Läste häromdagen i Aftonbladet på nätet recept på mellanmålsbars från deras Viktklubb. Innehåll : nötter..? något mer!? Det jag fastnade för var 100 mg torkade aprikoser, 100 gram russin och nån juice. De är vettlösa som tror att en missbrukare kan banta på dem. Sug! Huvet i ett skruvstäd. All energi gå åt till att sluta tänka på socker. Fy sjuttsingen.

monica

Det ska förstås stå 100 g torkade aprikoser.

Fredrik "Majoren" Söderlund

Jag såg inte din föreläsning denna gång men träffade deltagare som var väldigt tagna och till och med sa rakt ut att de börjat gråta under din föreläsning, så nog berörde du alltid!!!

Lena Winther

Klart den bästa kryssningen av de 5 jag varit med på :-)

Cassandra Haraldsson

Verkar som en kul kryssning :)

Camilla Svanberg

Det var en jätte bra och lärorik kryssning. Din föreläsning, My, var grym, sorglig, rolig och alldeles alldeles underbar.. Så glad att min sambo fick höra om det här med sockerberoende från någon annan, varför jag är så fanatiskt med vad, när och hur vi ska äta. Jag var alldeles tagen efter att ha hört dig.

Och - stort GRATTIS till dig och det du åstadkommit, du ser helt fantastisk ut.