LCHFingenjoren_Aktion

Jag har startat ännu ett instagramkonto! Eftersom jag har krympt ur halva min garderob är det dags att rensa. Dock så vill jag inte slänga kläder, istället så auktionerar jag bort dom till er. Så jäkla onödigt för miljön att slänga! Buden startar på 50 kr + frakt.
 
Denna veckan är det överdelar jag rensar ut, sedan kommer det bli klänningar, tjocktröjor och tunikor. Följ: @lchfingenjoren_aktion på instagram för att hitta dina nya favoritkläder!
 
KÖSS
 
 
 
8

7 saker jag gillar

Igår gnälldes det på saker för fullt, idag ska jag hissa 7 saker istället!
 
1. Openminds
- Jag älskar människor som respekterar andras val, trots att de inte gör samma val själva. Exempelvis för alla "normalätare" som respekterar oss LCHFare och ställer nyfikna frågor istället för att kasta ur sig massa nedsättande represalier.
 
2. Att jobba som kvinna i en mansdominerad miljö
- Bästa som finns, jag stormtrivs. Både när jag jobbade på Elgiganten och på Alten så blev jag så väl bemött. Får massa kramar, det är sjukt lätt stämning och skitsnack existerar inte på samma sätt som i de kvinnodominerade yrken jag har jobbat på. Är det ngn grej, tar man det med en gång - inte bakom ryggen på varandra. 
 
3. Människor som går emot normen
- Det gäller allt. Därför försöker jag också göra det. Det är kul att våga gå sin egen väg, både genom sättet att vara, klä sig på och äta på.
 
4. Färgglada tighta kläder
- Det känner jag mig snyggast i. Det gör mig glad.
 
5. Att LCHF växer
-Allt fler synar kostbluffen och äter medvetet. Det gör mig sjukt glad.
 
6. Alla som peppar
- De som lägger tid att skriva och säga fina saker till andra. Det är så betydelsefullt.
 
7. Sverige
- Vi har det trots allt förjävla bra. Det känner jag mig tacksam för. Jag önskar bara att det vänder i samhället nu, eller att det inte är lika illa som det rapporteras. Nu växer det fram medborgargarden, det har alltid dragit omkring drägg och satt sig över lagen - skillnaden denna gång är att folk förstår. Såpass mycket har vi tappat tilltron till Polis. Vi har det bra idag, jag hoppas vi får det bra imorgon också.
 
KÖSS
 
 
8

7 saker jag ogillar

Jag vill ju att du som läsare ska känna att du känner mig och därför tänkte jag idag skriva om något hela annat. 7 saker jag ogillar. Imorgon tänker jag skriva om 7 saker jag gillar för att väga upp! Avsluta med det roligaste sist!
 
1. Att Sverige är otryggare än under hela min uppväxt
- För tio år sedan, hade vi kunnat föreställa oss att bibliotekarier blir misshandlade, att barn blir utsatta för övergrepp på badhus eller att kvinnor blir attackerade av män i grupp på offentliga platser? Att bibliotek tvingas ta in vaktbolag och att badhus måste kameraövervakas? Det är något som har gått sönder i det svenska samhället. Vi har varit så förskonade innan, utvecklingen idag är jäkligt obehaglig. Jag tänker på våra barn och framförallt döttrar som ska växa upp i denna otrygghet. Polisen går på knäna och försvaret är nedrustat, det statliga våldsmonopolet är hotat. Personligen känner jag mig lyckligt lottad att jag är färdigutbildad med en utbildning som funkar i hela världen. Eskalerar det har inte jag någon lust att fortsätta leva och bo i Sverige.
 
2. Kostexperter som tror de har facit
- Folk som aldrig lidit av övervikt mer än ett par kilo/alltid varit normalviktiga som står och tror de vet allt hur det är att gå ner extremt mycket i vikt. De står och gapar om kalorier. Ta ni era kalorier och gå och lägg er. Kalorier är en parameter i viktnedgång - men det är inte hela lösningen. Vi måste se hur enskilda livsmedel och vilka reaktioner de ger i kroppen. Vissa gynnar viktnedgång, andra lägger krokben för den.
 
3. Folk som förnekar sockerberoende
- Tack för den. Här sliter man dagligen för att hålla sig abstinent och dessa människor tror på fullaste allvar att det handlar om disciplin.
 
4. Människor som tror att pengar växer på träd
- Idealism i all ära. Självklart ska Sverige styras med hjärta, men viktigt att hjärnan är inkopplad. Vi kan önska oss alla grejer i hela världen men någonstans ska pengarna komma från. Idag lånar vi pengar och bantar ner viktiga samhällsfunktioner på grund av att folk utan någon som helst ekonomisk bakgrund går in och styr i en slags fantasivärld. Det hade dessutom suttit fint med en trygg regering nu. Tomtarna som sitter och styr i dessa oroliga tider gör mig mörkrädd, Ygeman är den enda som man någorlunda blir lite lugn av att titta på. Jag saknar Fredrik Reinfeldt och Göran Persson. De gav i alla fall ett intryck att de visste vad de sysslade med.
 
5. Att tågtrafiken rasar ihop varje vinter
- I Sibirien funkar det, men inte i Sverige. Snön verkar komma som en suprise varje år.
 
6. Folk som utläser saker som ingen sagt eller skrivit
- Detta är något vi möter i vardagen hela tiden och det blir särskilt markant när man driver en blogg. Jag vet inte hur många gånger någon tomte kommenterar "Du säger att LCHF är det enda som hjälper, jag har gått ner på Viktväktarna". Var någonstans har jag överhuvudtaget skrivit det?! Folk som tolkar in saker och projicerar åsikter som man aldrig uttalat.
 
7. Folk som frågar istället för att Googla
- En Googling brukar kunna ge snabbt svar på majoriteten av frågor. När man överöses av enkla frågor som "Hur många kolhydrater är det i gurka?" då blir man tillslut irriterad. Jag uppskattar mer komplexa frågor som en Googling inte kan svara på, men alla de där enkla frågorna är bara så onödiga. Det går snabbare att googla och det är mer respektfullt mot den andra personens tid. 
 
Sådär, färdiggnällt!
 
KÖSS
 
 
16