7 saker jag gillar

Igår gnälldes det på saker för fullt, idag ska jag hissa 7 saker istället!
 
1. Openminds
- Jag älskar människor som respekterar andras val, trots att de inte gör samma val själva. Exempelvis för alla "normalätare" som respekterar oss LCHFare och ställer nyfikna frågor istället för att kasta ur sig massa nedsättande represalier.
 
2. Att jobba som kvinna i en mansdominerad miljö
- Bästa som finns, jag stormtrivs. Både när jag jobbade på Elgiganten och på Alten så blev jag så väl bemött. Får massa kramar, det är sjukt lätt stämning och skitsnack existerar inte på samma sätt som i de kvinnodominerade yrken jag har jobbat på. Är det ngn grej, tar man det med en gång - inte bakom ryggen på varandra. 
 
3. Människor som går emot normen
- Det gäller allt. Därför försöker jag också göra det. Det är kul att våga gå sin egen väg, både genom sättet att vara, klä sig på och äta på.
 
4. Färgglada tighta kläder
- Det känner jag mig snyggast i. Det gör mig glad.
 
5. Att LCHF växer
-Allt fler synar kostbluffen och äter medvetet. Det gör mig sjukt glad.
 
6. Alla som peppar
- De som lägger tid att skriva och säga fina saker till andra. Det är så betydelsefullt.
 
7. Sverige
- Vi har det trots allt förjävla bra. Det känner jag mig tacksam för. Jag önskar bara att det vänder i samhället nu, eller att det inte är lika illa som det rapporteras. Nu växer det fram medborgargarden, det har alltid dragit omkring drägg och satt sig över lagen - skillnaden denna gång är att folk förstår. Såpass mycket har vi tappat tilltron till Polis. Vi har det bra idag, jag hoppas vi får det bra imorgon också.
 
KÖSS
 
 
8
Anonym

Vill du berätta mer hur du tänker kring medborgargarden och att "folk nu förstår"? Jag uppfattade inte riktigt din åsikt kring detta.

Ida

Alltså du är helt fantastisk!!
Du skriver så otroligt bra!
Är nu inne på min 2:a vecka med lchf. O det känns bra!😊 mitt sockersug finns knappt där. Underbart att kunna lägga fokus på annat...
Fortsätt skriv o va precis den du är! Älskar att läsa din blogg. Får så mycket pepp och inspiration.Kram💗🌷🌸

Katarina

Precis som anonym ovan - kan du inte utveckla dina tankar något mer? Förstår inte heller riktigt vad du menar när du skriver sådär.

Lottsky

Menar du på fullaste allvar att det är BRA med medborgargarden? Människor som tar på sig att vara polis, domstol och i värsta fall bödel utan att ta hänsyn till varför vi har det som kallas rättssäkerhet? Du vet att det hänt att oskyldiga människor hängts ut för att någon person inte tänkt efter och tagit rätt på fakta? Att medborgargarden går efter eget tycke och vilken sorts samhälle vi riskerar att få? Läs på lite historia snälla du. F ö - jag har jobbat med kvinnor i över 25 år och har varken upplevt gnäll, skitsnack eller att det inte skulle vara rakt. Har däremot tjuvlyssnat på mäns samtal på pendeltågen i många år och har aldrig hört så mycket skitsnack bakom andras rygg som i de sammanhangen. Det beror snarare på vilka personer man träffar på. Trist att kvinnor bidrar till den där gamla skrönan om att kvinnor inte kan jobba eller umgås utan tjafs för det är helt enkelt inte riktigt sant.

Svar: Varför är du så aggressiv? Jag har aldrig sagt att medborgargarden är bra - jag uttrycker min oro för att folk gillar dom! Det är ju ett enormt misslyckande av rättsstaten. Man får inte gå omkring å slå oskyldiga människor baserat på utseende. Kanske var jag som var slarvig med formuleringen...
My

Louise

Hej Lottsky!

Vi har uppfattat texten väldigt olika. Gällande medborgargarden nämns inte huruvida My är eller emot. Jag uppfattar det snarare som att hon ger uttryck för sina upplevelser av människors reaktioner på fenomenet. Även jag kan se att människor i min Facebook-feed uttrycker sig förstående. Ett annat exempel är "sex-experten" (minns inte namnet) som uttalade sig positivt på twitter. Om vilket det har rapporterats rätt frenetiskt de senaste dagarna.

Samma sak gäller Mys upplevelser av att arbeta med kvinnor VS män. Jag upplever att du förminskar mys upplevelser? Hon gör inget försök av att presentera rena sanningar, däremot pratar hon ut sitt perspektiv. Det är stor skillnad!

Själv tycker jag att det är tråkigt att vuxna inte kan läsa.....

Svar: Tack, precis så!<3
My

Louise

Haha vilket fail jag fick till! Gnäller på att andra inte kan läsa, när jag inte kan skriva haha.. Jaja, skyller på mobilen.

Nathalie

Jagblir så extremt barnsligt förtjust när folk i min omgivning börjar äta riktig kost känner mig nästan som en stolt mamma trots att de kanske inte ens är jag som fått in dem på spåret :P
Kraaaam

Chrille_chili

Jag äter lågkolhydratskost för det mesta, men jag märker att inom träningsvärlden lever gamla traditioner kvar. T.ex. att man måste ha kolisar för att bygga muskler (falskt) eller att periodisk fasta skulle vara direkt dåligt vid tung styrketräning (också falskt). Därför har jag gett mig fan på att vara i mitt livs form till sommaren. De ska få se att man inte behöver äta chokladbollssmet (havregryn och nutella) till frukost, vilket en bekant till mig faktiskt gör, för att fixa fysiken.