7 saker jag ogillar

Jag vill ju att du som läsare ska känna att du känner mig och därför tänkte jag idag skriva om något hela annat. 7 saker jag ogillar. Imorgon tänker jag skriva om 7 saker jag gillar för att väga upp! Avsluta med det roligaste sist!
 
1. Att Sverige är otryggare än under hela min uppväxt
- För tio år sedan, hade vi kunnat föreställa oss att bibliotekarier blir misshandlade, att barn blir utsatta för övergrepp på badhus eller att kvinnor blir attackerade av män i grupp på offentliga platser? Att bibliotek tvingas ta in vaktbolag och att badhus måste kameraövervakas? Det är något som har gått sönder i det svenska samhället. Vi har varit så förskonade innan, utvecklingen idag är jäkligt obehaglig. Jag tänker på våra barn och framförallt döttrar som ska växa upp i denna otrygghet. Polisen går på knäna och försvaret är nedrustat, det statliga våldsmonopolet är hotat. Personligen känner jag mig lyckligt lottad att jag är färdigutbildad med en utbildning som funkar i hela världen. Eskalerar det har inte jag någon lust att fortsätta leva och bo i Sverige.
 
2. Kostexperter som tror de har facit
- Folk som aldrig lidit av övervikt mer än ett par kilo/alltid varit normalviktiga som står och tror de vet allt hur det är att gå ner extremt mycket i vikt. De står och gapar om kalorier. Ta ni era kalorier och gå och lägg er. Kalorier är en parameter i viktnedgång - men det är inte hela lösningen. Vi måste se hur enskilda livsmedel och vilka reaktioner de ger i kroppen. Vissa gynnar viktnedgång, andra lägger krokben för den.
 
3. Folk som förnekar sockerberoende
- Tack för den. Här sliter man dagligen för att hålla sig abstinent och dessa människor tror på fullaste allvar att det handlar om disciplin.
 
4. Människor som tror att pengar växer på träd
- Idealism i all ära. Självklart ska Sverige styras med hjärta, men viktigt att hjärnan är inkopplad. Vi kan önska oss alla grejer i hela världen men någonstans ska pengarna komma från. Idag lånar vi pengar och bantar ner viktiga samhällsfunktioner på grund av att folk utan någon som helst ekonomisk bakgrund går in och styr i en slags fantasivärld. Det hade dessutom suttit fint med en trygg regering nu. Tomtarna som sitter och styr i dessa oroliga tider gör mig mörkrädd, Ygeman är den enda som man någorlunda blir lite lugn av att titta på. Jag saknar Fredrik Reinfeldt och Göran Persson. De gav i alla fall ett intryck att de visste vad de sysslade med.
 
5. Att tågtrafiken rasar ihop varje vinter
- I Sibirien funkar det, men inte i Sverige. Snön verkar komma som en suprise varje år.
 
6. Folk som utläser saker som ingen sagt eller skrivit
- Detta är något vi möter i vardagen hela tiden och det blir särskilt markant när man driver en blogg. Jag vet inte hur många gånger någon tomte kommenterar "Du säger att LCHF är det enda som hjälper, jag har gått ner på Viktväktarna". Var någonstans har jag överhuvudtaget skrivit det?! Folk som tolkar in saker och projicerar åsikter som man aldrig uttalat.
 
7. Folk som frågar istället för att Googla
- En Googling brukar kunna ge snabbt svar på majoriteten av frågor. När man överöses av enkla frågor som "Hur många kolhydrater är det i gurka?" då blir man tillslut irriterad. Jag uppskattar mer komplexa frågor som en Googling inte kan svara på, men alla de där enkla frågorna är bara så onödiga. Det går snabbare att googla och det är mer respektfullt mot den andra personens tid. 
 
Sådär, färdiggnällt!
 
KÖSS
 
 
16
Sandra

Haha, är med i fb-gruppen "lchf 2016". Där kommer det ständigt upp frågor som "får man äta det ena eller det andra". Frågor som en snabb googling på ordet "lchf" skulle kunna ge dig svar på. Är folk verkligen så lata eller handlar det om att man bara måste få säga något i gruppen?!

Samma sak gäller när frågor ställs och verkligen ALLA som vet eller tror sig veta svaret måste skriva det. Står det svar du tänkt ge redan med i ovanstående kommentarer? Låt bli att svara då! Hade varit så trevligt om endast folk som kan tillföra något nytt väljer att kommentera i stället för att varenda kommentar ska innehålla samma ord.

Och där fick jag gnällt lite också! 😂

Maria Josefinen

Dagens samhälle skrämmer mej med.
Inte för egen del men för barnen.
Jag törs tex inte låta sexåringen byta om själv när vi ska bada bara han och jag. Vem vet vad som kan hända i ett omklädningsrum när ingen vuxen är i närheten.
Även pojkar kan råka illa ut, inte bara flickor/kvinnor.
Största problemet är nog att ingen törs säga "Nej"
Ser man någon som råkar illa ut så ska man hjälpa till.
Ungefär samma sak som att man stannar vid en bilolycka,
eller hör om den som slagit på sina varningsblinkers behöver hjälp.

Ta hand om er där ute och även era medmänniskor

Lottsky

Människors civilkurage är sorgligt frånvarande men intet nytt under solen. Sexuella antastanden har funnits i min närhet så länge jag kan minnas och det beror, tror jag, på att ordet moral har blivit något fult. Jag är ingen hämmad försurad tant, men jag tror den lättillgängliga porren har förstört mycket och tro mig, det är inte bara nyinflyttade gäng som bär sig illa åt, har träffat tillräckligt många egoistiska medelålders svenska män för att veta det... Barn for illa när jag växte upp också och jag var barn i en tid när barnaga var tillåtet! Det debatterade friskt varför människor vände bort blicken när barn misshandlades. Och kvinnor förde en hård kamp för att problemet med våldtäkter ens skulle synliggöras och tas på allvar. Skillnaden mellan nu och då är media rapportering, att media finns ett klick bort i telefoner och datorer, att tv sänder dygnet runt. Våldet fanns i min barn- och ungdomstid också, gå inte på all polemik från ett visst håll om hur allt blivit värre och det var bättre förr. Bättre? När misshandel partners i mellan inte ens låg under allmänt åtal - drog anmälaren tillbaka kunde partnern som misshandlade i lugn och ro fortsätta med det. Bättre? När sexuella övergrepp inom äktenskapet inte ens räknades som övergrepp i lagens namn? Nej, allt var inte tryggare förr. Fanns bara färre dygnet-runt-media som skrev artiklar som click baits utan media som sysslade med källforskning och självkritik... I övrigt håller jag med...

Anonym

Mycket bra tankar!

Elisabeth G

Kan bara hålla med dig. Hade jag varit ung i dag hade jag försökt flytta till Kanada.

Monica

Känner precis likadant 😯

Monica

Känner precis likadant 😯

Lillie

Haha jag har en kollega som jämt frågar hur något stavas,man ba GOOGLE!!

Anonym

Håller inte med dig om allt kanske, men åh vad uppfriskande med detta ryt! Snyggt att du inte pekar finger med. Jag har börjat att svara vissa med ett lugnt och sansat "finns en såå sjukt bra hemsida, jag ska ge dig adressen. Är du med ?" Och sen bokstaverar jag långsamt HTTPosv Googles adress. Men det är lite väl passivt aggressivt...

Anonym

Håller inte med dig om allt kanske, men åh vad uppfriskande med detta ryt! Snyggt att du inte pekar finger med. Jag har börjat att svara vissa med ett lugnt och sansat "finns en såå sjukt bra hemsida, jag ska ge dig adressen. Är du med ?" Och sen bokstaverar jag långsamt HTTPosv Googles adress. Men det är lite väl passivt aggressivt...

Em

Seriöst? Du talar om att samhället som gått sönder, och sedan skriver du att du saknar Reinfeldt? Hur tror du allt gick sönder?

Läs på om ökade inkomstklyftor, ökad ojämlikhet i samhället och samhällets utveckling vad gäller till exempel våld.

Erika

Hej My!

Vi lever i ett av de tryggaste länderna i världen. Barn i fattiga länder svälter till döds, blir använda som sexslavar och i ockuperade länder flyr familjer för sina liv.

Det skulle vara intressant att veta vilket land du isåfall skulle flytta till? Många av dem som flyr drömmer om landet lagom.

Cassandra Haraldsson

Så bra blogg du har!

Maria

Att Sverige blivit så otryggt tåls tänka om en gång till på... Hur har du bildat dig den uppfattningen? Från någon forskning / statistik eller bara en känsla?

Har själv fått uppfattningen att det är höger-rörelser som drar åt det rasistiska, protektionistiska och nationalistiska hållet som försöker sprida den bilden.
Precis som den gjort tidigare i historien..

Lolli

Bra punkter du tog upp. Tåg och "experter" har man fått bråka med för många gånger :)
Ta inte åt dig av argbiggorna med huvudet i sanden, sådana finns det överallt som gnäller. Självklart har du all rätt i världen att oroa dig, och jag vet att samma oro och tankar finns bland svenskar från många olika kulturer.

Jenny

Det är tråkigt, om än en vanlig uppfattning, att du tycker att Sverige är otryggare. All statistik på området visar nämligen tvärtom. Sverige är tryggare idag än i början på 90-talet. Antalet våldsbrott mot person minskar. Det enda som särskiljer sig är våldtäkter, vilket de flesta anser bero på att fler kvinnor vågar anmäla. Dvs. antalet våldtäkter har förmodligen inte ökat utan det är anmälningarna som har ökat.
Läs gärna: https://www.bra.se/download/18.3e68a7df14d334859aa24b/1431500897936/2015_Brottsutvecklingen+för+vissa+brott+mot+person+fram+till+2014.pdf