Att lyckas

Jag brukar fokusera mycket på hur man hanterar misslyckanden, men jag tänkte idag vända på steken: hur lyckas vi nå våra mål? 
 
1. Sätt mål, bryt ner till delmål
När jag började med min viktresa hade jag typ 100 pannor kvar att gå ner i vikt. Det går inte att tänka så. Istället får man bryta ner resan i delmål, och sedan ha flera typer av mål. Jag firar både viktnedgång och antal dagar som jag varit sockerfri. Båda leder till samma sak: ett hälsosamt liv.
 
2. Vad kan jag göra NU?
Ett mål nås genom handling, och du kan enbart påverka dina handlingar NU. Så tänk ett nu i taget. Just denna måltiden ska jag vara sockerfri, just denna ciggen hoppar jag över osv. Alla NU formas tillslut till framtiden, och det är du som bestämmer hur den ska se ut genom nuet.
 
3. Se sanningen i vitögat
Hindrar ett sockerberoende, en ätstörning eller en fobi dig för att nå dina mål? Ingen tjänar på att du inte erkänner din problematik. Ju mer du tittar åt andra hållet - ju längre tid kommer det att nå dina mål.
 
4. Ta hjälp
Dina omgivning är en otrolig källa för kraft. Tänk igenom hur dina nära kära, stödgrupper eller experter kan hjälpa dig - och bara be dem om hjälp. Ensam är inte stark.
 
5. Stå på dig
Tänk igenom varför du vill lyckas och försvara det sen. När jag blir påhoppad så ger jag mig inte längre in i diskussion - jag vet att jag gör rätt för just mig. Inga argument kommer därför åt mig.
 
6. Sätt inte för höga krav
Äter inte jag på en månad kommer jag vara normalviktig om en månad. Men det är ohållbart. Jag måste därför hitta den minst psykologiskt ansträngande metoden för att nå mina mål. Ha hellre tålamod än riskera att misslyckas.
 
KÖSS
 
En bild från festen som jag hade när jag hade halverat min vikt
 
4
Lottsky

Hear hear! Jag "lobbar" starkt för delmål! Vissa fungerar så att de fungerar bättre med långa perspektiv och absoluta mål men jag gör det inte! En sak i taget och en dag i taget är mitt motto och det är alltid så mycket känslomässigt vettigt (för mig) att göra det så. Idag ska jag äta ren mat och se till att få i mig grönsaker också. Idag ska jag inte äta godis. Idag ska jag gå en lång och snabb promenad (kanske inte just idag då, 16 minus här där jag bor). Fokusera inte på att du snubblade, fokusera på att resa dig upp. E t c. Ha en skön helg alla - och My - skit i alla veganpropagandister, de hittar alltid fram till bloggar som har ett annat tänk - de vill frälsa sin omgivning som vilka nyfrälsta som helst. Själv frälser jag ingen utan berättar bara det jag tänker och som är bra för mig så får andra göra som de vill. Även veganer - men jag är less på deras attityd att vi andra minsann inget vet och inget förstår...

Lillis

Detta behövde jag verkligen läsa...just NU....just idag 🙌🏻....
Har sååå "bråttom" fast jag bestämt att "den här gången"...är det ingen "diet"..."kört" en vecka å "bara" gått ner ett kilo 🙈....
Tack för kloka ord och inspiration 🙏🏻

monica

Du har en fin blogg. Skaka av dig påhoppen, den finns folk som är ute för att trycka ner andra!

Frida D

Coolt! Jag kunde inte vara med på festen för dig, men firar dig ändå My! Du betyder så mycket för så många, vet du det???
kramkram <3